-->
Bu tarifi raporlu olduğum günlerde ''Soframız'' pragramından not almıştım.Yanılmıyorsam Malatya yöresine aitmiş. İnternette araştırmalarımda genelde hep malhıta çorbasına rastladım. Biraz sulu pilav tarzında pişirilen bu haliyle bizim çok hoşumuza gitti. Kişnişin kızdırılmış tereyağla yemek üzerinde bıraktığı lezzete şahit olduk denemenizi israrla öneririm. Bence tereddüsüz yaplabilecek bir davet yemeği..
MALHITA
Malzemeler:
1 su bard. yeşil mercimek
1 su bard. kırık buğday
500 gr. Kuzu/dana eti
1 kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için:
3 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı kişniş
Hazırlanışı:
Bir gece öncesinden mercimek
suğuk suyla, buğday ise bir taşım kaynatılarak
bekletilir.
Etler bir tencerede 2
yemek kaşığı tereyağda kavrulur.
Yemeklik doğranan soğan
ilave edilerek biraz daha kavrulur, tuz taze çekilmiş karabiber ve birkaç kez suyu
değiştirilen mercimek eklenir.
Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave
edilerek pişirilir.
Daha önceden ıslatılan
buğdaylar muhtemelen biraz şişmiş
olacaklardır, etli mercimeğin üzerine ilave edilir yumuşayana kadar pişirilir
gerekirse sıcak su eklenir.
Hafif sulu kalacak şekilde
geniş bir servis tabağına alınan malhıtanın üzerine kızdırılmış tereyağlı
kişniş gezdirilir sıcak servis yapılır.
9 yorum:
ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR
ELLERİNİZE SAĞLIK
Hiç duymamıştım ama sevdiğim bir tarz. Kırık buğday nasıl oluyor onu anlamadım. Evde bir türlü kullanamadığım normal buğday var onunla da olur mu acaba? Ellerinize sağlık.
O etler nasıl güzel pişmişler,nasıl nefis gözüküyorlar,ekrandan girip alıveresim geldi tabağı:)
Ellerine sağlık canım.
Şifa olsun inşAllah..
Muhabbetle..
hmmm icindekilere bakilirsa bol vitaminli bi yemek bu,
Eline saglik...
Degisik bir tarif degisik bir isim ..ellerinize saglik,
mahlıta...
Mersin yöresinde yapılır,
ama farklı...
mercimek çorbasının kıvamlı halidir,
et yoktur,
üzerine sumak atılarak yenir...
bunu hiç duymamıştım,
eline sağlık:)
Secgili Seyyah gül teşekkür ederim .
Sevgili İlhan, kırık buğday bazı aktarlarda çorbalık olarak satılır bende çok sevemediğim için normal aşurelik buğdaydan yaptım zaten rahatlıkla yapabilirsin teşekkür ederim.
Zel, gerçektende etler lokum gibiydi ama tereyağın kokusu dahada tatlandırdı.. sevgiyle kal.
Miniklerimle mutfakta evet evet bol vitaminli, teşekkür ederim..
Dostbahçesinden lezzetler, teşekkür ederim sevgiyle kal.
Cep aynası, doğrudur ama inanın o kadar çok çeşitli versiyonu yapılıyorki ben belittiğim gibi tv den yayınlanan programdakine sadık kaldım ve çokbu halini çok beğendik.. teşekkürler.
ilk defa duydum adını bu tarifin.. ama çok besleyici ve leziz gözüküyor. denemek lazım..
Canım arkadaşım sayfan çok güzel olmuş masada harika gözüküyor benim hamarat arkadaşım ellerine sağlık tarifler harika en kısa sürede bende deneyeceğim mutlaka görüşelim kendine iyi bak sağlıcakla kal öpüyorum =))
Yorum Gönder