Yeni Yıl

19 Eylül 2012 Çarşamba




-->

     Bu tarifi raporlu olduğum günlerde  ''Soframız'' pragramından not almıştım.Yanılmıyorsam Malatya yöresine aitmiş.  İnternette araştırmalarımda  genelde hep malhıta çorbasına rastladım. Biraz sulu pilav tarzında pişirilen bu haliyle bizim çok hoşumuza gitti. Kişnişin kızdırılmış tereyağla yemek üzerinde bıraktığı lezzete şahit olduk denemenizi israrla öneririm. Bence tereddüsüz yaplabilecek bir davet yemeği..



MALHITA

Malzemeler:
1 su bard. yeşil mercimek
1 su bard. kırık buğday
500 gr. Kuzu/dana eti
1 kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağ

Üzeri için:
3 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı kişniş

Hazırlanışı:

Bir gece öncesinden mercimek suğuk suyla, buğday ise bir taşım kaynatılarak  bekletilir.
Etler bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağda kavrulur.
Yemeklik doğranan soğan ilave edilerek biraz daha kavrulur, tuz taze çekilmiş karabiber ve birkaç kez suyu değiştirilen mercimek eklenir.
Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilerek pişirilir.
Daha önceden ıslatılan buğdaylar muhtemelen biraz  şişmiş olacaklardır, etli mercimeğin üzerine ilave edilir yumuşayana kadar pişirilir gerekirse sıcak su eklenir.
Hafif sulu kalacak şekilde geniş bir servis tabağına alınan malhıtanın üzerine kızdırılmış tereyağlı kişniş gezdirilir sıcak servis yapılır.

9 yorum:

mosguetravelerMosguetraveler dedi ki...

ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR
ELLERİNİZE SAĞLIK

ilhan dedi ki...

Hiç duymamıştım ama sevdiğim bir tarz. Kırık buğday nasıl oluyor onu anlamadım. Evde bir türlü kullanamadığım normal buğday var onunla da olur mu acaba? Ellerinize sağlık.

Unknown dedi ki...

O etler nasıl güzel pişmişler,nasıl nefis gözüküyorlar,ekrandan girip alıveresim geldi tabağı:)
Ellerine sağlık canım.
Şifa olsun inşAllah..
Muhabbetle..

Miniklerimle mutfakta ..! dedi ki...

hmmm icindekilere bakilirsa bol vitaminli bi yemek bu,
Eline saglik...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Degisik bir tarif degisik bir isim ..ellerinize saglik,

CEPAYNASI dedi ki...

mahlıta...
Mersin yöresinde yapılır,
ama farklı...
mercimek çorbasının kıvamlı halidir,
et yoktur,
üzerine sumak atılarak yenir...
bunu hiç duymamıştım,
eline sağlık:)

lezzettabağı dedi ki...

Secgili Seyyah gül teşekkür ederim .

Sevgili İlhan, kırık buğday bazı aktarlarda çorbalık olarak satılır bende çok sevemediğim için normal aşurelik buğdaydan yaptım zaten rahatlıkla yapabilirsin teşekkür ederim.

Zel, gerçektende etler lokum gibiydi ama tereyağın kokusu dahada tatlandırdı.. sevgiyle kal.

Miniklerimle mutfakta evet evet bol vitaminli, teşekkür ederim..

Dostbahçesinden lezzetler, teşekkür ederim sevgiyle kal.

Cep aynası, doğrudur ama inanın o kadar çok çeşitli versiyonu yapılıyorki ben belittiğim gibi tv den yayınlanan programdakine sadık kaldım ve çokbu halini çok beğendik.. teşekkürler.

Gaye dedi ki...

ilk defa duydum adını bu tarifin.. ama çok besleyici ve leziz gözüküyor. denemek lazım..

selma dedi ki...

Canım arkadaşım sayfan çok güzel olmuş masada harika gözüküyor benim hamarat arkadaşım ellerine sağlık tarifler harika en kısa sürede bende deneyeceğim mutlaka görüşelim kendine iyi bak sağlıcakla kal öpüyorum =))

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı