Yeni Yıl

19 Mayıs 2012 Cumartesi








Artvin yöresine ait bu lezzeti kuzu etli veya tavuk etli de deneyebilirsiniz . Her ikisi de çok güzel ve doyumsuz bir yemek olacaktır. Ben bu sefer Kuzu etlisini yaptım. Hazır yufkalar gevşek bir şekilde rulo sarılır eşit aralıklarla şeritler halinde  kesilir ve tereyağ sürülmüş tepsiye yanyana dizilir  fırında altı üstü kızartılır. Daha önceden hafif salçalı ve suluca pişen kuzu etleri üzerlerine yayılır yufkalar yumuşayınca sıcak servis yapılıır.  


Not:
Yufkaları daha önce hazırlayıp derin dondurucunuzda kolayca saklayabillirsiniz. (Zaten genelde imece usulü yapılıp kurutularak gerektikçe tüketilen bir yemek çeşidi.).Misafirleriniz geldiğinde kısa zamanda yufkaları fırınlarken diğer yanda kuzu etini pişirip hemen servis yapabilirsiniz. 

Benzer Yazılar:

  • Elazığ usulü içli köfte Kısa bir ara vermişliğim varsada buralardayım . hepinize kocamaaaan sevgiler.. Bu köfteyi de yaptım ya artık gam yemem.. Hoş daha önce de diğer iri olanları defalarca denemişliğim vardı. Ablamın dünürünün  Elazı… Read More
  • Kilis Kebabı /Tepsi KebabıMerhabalar Sevgili Dostlar..  Kilis tava bizim çok sevdiğimiz bir lezzettir. 35 cm  çapında bir tepsi ile hazırladığım kebabımız 4 kişiyi rahatlıkla doyuruyor. Ben yanına sade pirinç pilavı yaptım siz neyle sunmak i… Read More
  • Çin mantısı yeniden..Orijinal çin tarifiyle. Evde bulunan bir paket çin yufkasını da bu şekilde hazırladım denemenizi öneririm. Ortaya harika bir lezzet çıkıyor.  Malzemeler: 250 gr. kıyma Çin lahanası ya da marulu, çok ince kıyılmış ( bunun yerine pı… Read More
  • Kafkas Kebabı Kalbiniz hangi güzel şey için çarpıyorsa, her doğan güneş size onu getirsin. Kafkas kebabını televizyonda bir programda not almıştım .  Bu kebabı yapan usta fırınlayıp çıkarttığında kebabın çevresine sarılan mil… Read More
  • Malhıta/ Mahlıta !-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:Verdana; panose-1:2 11 6 4 3 5 4 4 2 4; mso-font-charset:162; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:536871559 0 0 0… Read More

8 yorum:

Unknown dedi ki...

Nasılda cezbediyor :)
Şahane gözüküyor canım,ellerine emeğine sağlık.
Muhabbetle..

*mehtap dedi ki...

bende memleketten geldikçe pişirenlerdenim.ELine sağlık..

u.aydin dedi ki...

ellerine saglik hayatim,cok da leziz gorunuyor.sevgilerle.

Fatma dedi ki...

Kütahyalı olarak biz de çok yapardık bu yemeği, güveçte pişmiş etle:)

ANALI KIZLI HER TELDEN dedi ki...

ellerine sağlık canım nefis bizim oralardaki tiriti andırıyor sevgiler

Öcal-Mutfak-Esra dedi ki...

ben et yemeklerini sevmesemde görüntü gerçekten çok orjinal olmuş cnm ya :).nişanlım bu yemeğe kesin bayılır.ellerine sağlık.

LaMa dedi ki...

normalde tavukla yaparim ama evde tavuk olmadigi bir sefer arkadaslara iftara yapmistim bunda, olsa da yesek...

ilhan dedi ki...

Yufkası fırınlanmış olarak paketlerde satılıyor yanılmıyorsam. Bursa tarafında bir pazardan almıştım. Resimlerden çok güzel olduğu belli. Ellerinize sağlık.

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı