Yeni Yıl

15 Mart 2010 Pazartesi

Sevgili bolg severler, cumartesi günü özellikle Ankara'da oturanların pasta malzemelerini  bulabilecekleri bir adresteydim. Ben daha önceleri eksik malzemelerimi  İstanbul 'a gittiğimde temin etmeye çalışıyordum. Artık burada hem de kolay bir adreste böylesine zengin malzeme ve aparatların bulunduğu bir yer var. Batıkent'te Ostim girişinde .. Koskocaman bir mağaza.. Pastacılık Dünyası  
Sizlerinde bilgi edinmeniz amacıyla mağazadan  birçok  resim çektim. Her rafın önünde uzun uzun baktım hayran kalmamak elde değil. Özellikle büyük imalathanelerde kullanılan devasa el mikserleri, pasta stantları,dondurma küvetleri,.. Bunun yanında  her ebatta kek kalıpları, boy boy rendeler ve turta çemberleri, maşalar, spatulalar,tepsiler, duy çeşitler,mevcut. Gıda boyaları, kremalar, meyva esansları, glazürler kağıt kalıplar kapsüller daha neler neler...


















Mağazadan içeri girince karşınıza mağaza boyunca uzanan arkalı önlü üç büyük raf sizi karşılıyor.  Sağınızda bu fotoğrafta görülen boy boy mikserler ister üretici olun ister evinizde kendi pastanızı yapıyor olun her türlü ihtiyaca hitap ediyor.
Arka raflarda ise gıda saklamak için kullanılan metal küvetler ve pasta altlıklar, çay makinleri,semaverler ve tepsiler bulunmakta.



















 Mağazaya girince sol tarafta ise karşınıza bu devasa fırınlar ve pastanaelerden de tanıdık olduğumuz pasta stantları çıkıyor. Ayrıca pasta üretiminde kullanılan ve ismini bilmediğim birçok ekipman da bulunmakta.



Mağazanın büyük bir bölümünü kaplayan raflarda ise ürünler cinslerine ve kullanım alanlarına göre özenle yerleştirilmiş. Şekerlemeler, şeker hamuları,jöleler,kremalar,kakao gibi toz malzemeler, meyve konserveleri toptan ve perakende satışlar için farklı boyutlar ve sayılarda bulunuyor.
Bir diğer rafta, kek ve tart kalıplar,süzgeçler, ölçü kürekleri ve tepsi gibi metal malzemeler ile cam ve ahşap ekipmanlar bulunuyor.
3. rafta ise pasta süsleme araçları, silikon,kağıt ve metal kek ve muffin kalıpları ve merdaneler var.
Burada her malzemenin ismini tek tek sizlerle paylaşmam tabi ki mümkün değil ancak mağazada bulunan raflardan çektiğimi fotoğrafları sizinle paylaşabilirim.


















Şeker hamurları ve Jöleler


                                                

















Farklı şekil ve boylarda silikon kek kalıpları



                                        

















Teraziler ve pasta spatulaları

                                            

Şekerlemeler

Farklı şekil ve boyutlarda metal kurabiye kalıpları

Pasta süsleme aparatları

Metal kek kalıpları ve merdaneler

Metal süzgeçler,tavalar ve tepsiler

Pasta üstü süslemeleri

Pasta sunum stantları

Ayrıca çeşitli meyve esansları, tava yağlama spreyleri, pasta üzerinde kullanılan inciler ve harf şeklinde mumların bulunduğu bir raf da ilgi çekmeyecek gibi değil.

ve son olarak pastacılığın olmazsa olmaz malzemelerinden olan krema sıkma torbaları ve ona uygun çeşit çeşit duylar bulunuyor.
Pastacılık Dünyası'ında uygun fiyatlarla hem toptan hem de perakende alış veriş yapabilirsiniz. En kısa sürede ziyaret etmenizi tavsiye ediyor ve bunun için mağazanın adresini sizlerle paylaşıyorum:

Bağdat Caddesi No.365 Ostim Ankara
Tel: 3863435-36-37

56 yorum:

Türkün Acun Sanlı dedi ki...

Pastacılık Dünyası'nın varlığından haberdarım ama hiç gitme fırsatım olmadı. Şimdi resimleri görünce çok özendim, ilk fırsatta gitmem lazım! Çok teşekkürler paylaştığınız için, sevgiler...

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili cintoş, ulus- batıkent dolmuşları ile veya kızılaydan batıkent halk otobüsleri ile ostim kavşaktan önceki durakta inince hemen yolun karşı kıyısında.. mutlaka görmelisiniz..Ayrıca daha çok konuda görüşmek üzere sevgiler yolluyorum..

hatice dedi ki...

Ne kadar güzel bir yer, mutlaka ziyaret etmek istiyorum ama fiyatları gerçekten de uygun mu?

lezzettabağı dedi ki...

SEVGİLİ Hatice, fiyatlar üzerinden belli bir indirim de uyguluyorlar. O gün benim aldıklarımdan bir iki örnek vereyim..,
Örn.32 tl olan büyük boy silikon kek kalıbı 27 tl,
1 kg. ithal kakao 7,50
spray krema 4 tl. gibi.. Kaliteye göre fiyatları var bence. Ama bana istanbuldakilerden biraz daha hesaplı geldi..Oardakiler biraz da reklamları çok yapıldığından mıdır nedir hiç 1 kuruş bile indirim yapmamışlardı..sevgiler ..

Esma Ercengiz dedi ki...

Ne güzel bir yermiş burası. İzmir'de benzeri bir yer yok sanırım.

lezzettabağı dedi ki...

EsEr'ciğim. İzmir de olup olmadığını bnede bilmiyorum ama araştırılırsa öğrenebilirsin. sevgiler canım..

mandalincikmazi dedi ki...

Aman Allahım ne güzel yer pasta cenneti sanki beni buraya 3 gün hapsetsinler gıgım çıkmaz :))
Keşke İzmirde de böyle yerler olsa ....

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Şükran güzel yorumun için teşekkürler..

Pasta malzemelerini yerinde görüp,fotopraflayıp bizlerle paylaşman büyük incelik..İnsan bu tür yerlerde kendini kaybediyor adeta..Ankara'da olması çok iyi olmuş sizler için..Teşekkürler!



Sevgiler..

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

ziyaretin için teşekkürler cnm..

Gerçekten harikaymı bu yer.İnsan buda coşar :)

made in funda dedi ki...

MERHABALAR SEVGİLİ ŞÜKRAN.BEN DE BANA YAZDIĞIN GÜZEL YORUMDAN SONRA HEMEN İADEİ ZİYARETE GELDİM.YARIM SAATTEN FAZLADIR YAZILARINI OKUYORUM..HERŞEYİ ÇOK GÜZEL ANLATMIŞSIN..ANLATILMASI GEREKEN NOKTALARI ÖZLLİKLE BELİRTMEN BENCE ÇOK ÖNEMLİ.PASTACILIK DÜNYASINI DA EPEY GÜZEL ANLATMIŞ TANITMIŞSIN...TARİFLERİNİ DE ÇOK BEĞENDİM..BEN DE SENİ HEMEN ARKADAŞLARIMI TAKİP LİSTESİNE VE İZLEDİĞİM BLOGLARA EKLEDİM..DAHA SIK GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE SEVGİLER....

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili Yıldız,
Sevgili damak tadı,
Sevgili değişik tatlar ve
Sevgili Defne nin anneciği, inanın saat 23_00 civarında merak edip bloğa baktığımda sizlerin misafir olduğunu gördüğümde ne kadar çok mutlu oldum anlatamam.. Bunu eminim sizde yaşıyorsunuzdur.. Paylaşım ve dostluk ilkelerini her zaman kendime prensip edindim.. Bloglarımızda tüm güzellikleri paylaşmak üzere sevgiler ..

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Selam canim,
yoklugumda merak edip arayip sordugun icin cok tesekkür ederim, con incesin tekrar sagol:))

Ben simdi cok iyiyim, ama hastalikli günler gecti Allahtan.

Sende biz pastaci-yemekci blogcular icin cennet sayilacak bir yerin fotolarini paylasmissin, her birini ayrintili olarak inceledim, ne kadar güzel ciciler varmis orada öyle. Ben orada olsaydim valla hepsini almamak icin kendimi zor tutardim:))

Selamlar ve kocaman öptüm..

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili Kevser, uğramana çok sevindim, Rahatsızlığının geçtiğine de ayrıca çok sevindim.Allah hastalık vermesin gerçekten dünyada en büyük servet sağlık.. Yine görüşmek üzere sevgiler canım..

Paris dedi ki...

Çok ilginç gerçekten.. Ben de zevkle okudum :)

Burcu Çalışkan dedi ki...

pastacılıkla uğraanların gözleri döner herhaşde böyle bir yerde ne kadar çok şey bir arada satışa sunulmuş :))

ANNEMİNELİ dedi ki...

Paylaşıma çok teşekkür ederim.Çok güzel bir paylaşım olmuş,ziyaret ve yorumada teşekkürler.İletişimde olmak dileğiyle,sevgilerrrrrr....

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili Paris, çok teşekkürler, görüşmek üzere sevgiler..

Sevgili burcu gerçekten öyle pasta yapmaya meraklı olanların mutlaka gezip görmesi gerekir..teşekkürler.

Sevgili annemin eli ziyaretin için çok teşekkürler., görüşmek üzere..

Esma Ercengiz dedi ki...

Sevgili Şükran, bıraktığın güzel yorum için çok teşekkür ederim. Sevgiler..

Unknown dedi ki...

Merhaba ne kadar güzel bir blog burası bayıldım. Bloguma yaptığınız yoruma teşekkür ederim. Bende sizin yazdıklarınızı aynen uyguladım ama çöktü meyveler. Neyse çok ta önemli değil aslında. Tekrar teşekkürler, görüşmek üzere.

lezzettabağı dedi ki...

Eser'ciğim, uğramana çok sevindim. görüşmek üzere sevgiler..

Sevgili misket limonu, yorumun için çok teşekkürler canım.. Yorumlarımızla biebirimizi tamamlayıp dostluklarımızı pekiştireceğiz. Tekrar teşekkürler

Zehra Gürgen dedi ki...

çok severim böyle dükkanları gezmeyi, Ankara'da olsam uzun uzun gezerdim..

Zehra Gürgen dedi ki...

çok severim böyle dükkanları gezmeyi, Ankara'da olsam uzun uzun gezerdim..

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili Zehra, uğradığın için çok teşekkürler, Ankara ya yolunuz düşerse seve seve sizleri gezdiririm.. Görüşmek üzere sevgiler.

Disalce dedi ki...

çok güzelmiş..ankaraya gittiğimde mutlaka uğrayacağım inşallah....böyle biyer olduğunu ilk defa görüyorum...çok sevindim:))

Türkün Acun Sanlı dedi ki...

Sevgili Şükran Ablacığım, Hoşunuza gideceğini umarak, kendi blogumda bugün size bir sürprizim var :) Sevgiler, güzel günler!

lezzettabağı dedi ki...

sevgili Disal beni ne kadar çok sevindirdin anlatamam her zaman görüşmek üzere sevgiler yolluyorum ..

Müge Hestbaek dedi ki...

ne çılgın bir yer burası böyle! Ankara'ya gidesim geldi! :)))

lezzettabağı dedi ki...

Mügeciğim beklerim, ayrıca seni gezdirmekten çok mutlu olurum. sevgiyle kal canım görüşmek üzere..

hatice dedi ki...

Merhaba Şükran Hanım, bugün öğle arası arkadaşlarla gittik. O kadar çok çeşit var ki vaktimiz de az olduğu için neye bakacağımızı şaşırdık. Pastacılıkla ilgili herşey var. Fiyatları dışarıya göre çok uygundu gerçekten. Çalışanlar da gayet ilgili. Böyle bir yeri bizlere tanıttığınız için çok teşekkürler...

Adsız dedi ki...

Belki aradan zaman gectigi icin olabilir ama buradaki yaziya guvenerek gittigim pastacilik dunyasindan kaziklanip ciktim. Kasada gayet sevimsiz ve suratsiz oturan kiz tikir tikir biseyler yazip fiyatlari uzerinde yazmayan 1 adet karton muffin standi, 1 adet krema sıkma poseti ve 2 adet uc icin benden sagolsun cok indirim yaparak 46 lira aldi. Kesinlikle durust olmayan ve kazik atma pesinde bir isletme! Haaa bir de sordugunuzda soylenen fiyat uzerine kdv ekliyorlar. Marketler cok daha ucuz..

Adsız dedi ki...

merhaba ben oğlumun yaş günü pastası için şeker hamuru, değişik mum ve süs almak istiyorum kendim yapmayı deneyeceğim. orada ihtiyaçlarımı bulabilecekmiyim 2012 burası hala aynı adrestemi? şimdiden teşekkür ederim.

cansu dedi ki...

sim sprey de bulunur mu acaba

Adsız dedi ki...

Geçen hafta ostimde bi kaç yeri gezdikten sonra buraya gittik ve hiçbişey almadan çıktık. Dükkandaki herseyin fiyatı diger yerlere göre en az 2 kat pahalı ve kime ne tutturabilirsek gibisinden bir satış anlayışları var. En küçük örnek ise; başka yerde 2 liralık şekil verici krema başlıklarını 10 liraya satıyorlar.

Adsız dedi ki...

Kesinlikle buraya gitmeyin. Tipinize gore piyasanin on katina kadar yuksek fiyat soyluyor calisanlar. Zaten hicbir urunde fiyat da yazmiyor.

şule dedi ki...

arkadaslar pekı ankarada burası dısında ozellıkle seker hauru bulabılcegım bıyer yokmu ozellıkle kecıoren tarafında felan ??????????????

Adsız dedi ki...

Gimat'ta farklı firmalar var ben oralardan aldım fiyatlar çok daha makul, özellikle de benim gibi perakende alışveriş yapanlar için.

Adsız dedi ki...

acaba şeker hamuru bulabilir miyim burada ?

lezzettabağı dedi ki...

Arkadaşlar, burada fiyatlar yazmıyor ama yanınızda birisi mutlaka dolaşarak size fiyatları tek tek söylüyor. malzemeler kalite kalite bakın bazılarına ucuz gelmiş bazılarına pahalı ne diyeyim gimatta veya farklı yerlerde bir çok ürün çeşiti var ve kaliteleriyle orantılı fiyatları var buna dikkat etmek lazım benim burayı asla kayırmak gibi bir şeyim yok ben istanbuldaki pasta malzemeleri satanların hepsini çok iyi biliyorum ve fiyatları buradan daha pahalı gelmişti ..

sevgili Adsız şeker hamuru var ayrıca şeker hamuruna katabileceğin her renkte gıda boyası da var. biz bir kutu beyaz şeker hamuru ve en çok giden renklerde gıda boyası alıp hangisi gerekiyorsa o renkte hamuru kendimiz hazırlıyoruz daha ekonomik oluyor. gıda boyasını beyaz şeker hamuruna ilave etmekte çok kolayca yapabileceğiniz bir şey.. sevgiler.

bücürükveben dedi ki...

vay canına müthiş bir yer!! benim yeni bir pasta/kek kalıbına ihtiyacım var nereden bulayım diyordum sanırım burası tam yeri:)sağol arkadaşım..

azii dedi ki...

merhabalar;
ben daha dün ilk defa gittim..hata okadar alacak şeyım vardırkı sırf burda ucuza alırım dıye sıparıs vermedım..ama arkadaslar anormal pahallı pasta utusunu ben ınternetten 4,5 ye aldım ..pastacılık dunyasında 15 tl dedı..yanı pasta utusunun kalıtesınden ne olurkı alt tarafı plastık..yetkılıye dıyorumkı cok pahallısınız evet dıyor..ındırım %10yaptı seker hamurun kılosu 12+kdv..ınternette 45 tl ye gordugum slıkon kalıp burda 65+kdv..abartmıslar ..ben seker hamuru 3 adet kurabıye kalıbı 140 tl verdım ındırımlı!!!..yanı kazıklanmayın ankara pıyasasında tek heralde (tam bılmıyorum ama)..bırde fıyatlarda yazmıyoo yanınızda bırı duruo sureklı bu ne kadar bu kac tl demekden utandım valla :):):)

bircelicious dedi ki...

cebinde paran varsa ve ekonomi peşinde değilsen her aradığını bulabilirsin. aslında bulamazsın da. süsleme için kullanılan şekerlemelerden doğru dürüst hiç yok. ama bi teyze var fiyatları söyleyen o pek şeker :) pahalı ve bence daha fazla araştırma yapılmalı, bugün 250 tllik harcama yaptım ve elimde avucumda hala doğru dürüst bişi yok.

Ozlem dedi ki...

Arkadaslar size yine Gimat ta olan Rize Gross supermarketi onerebilirim. Alt katinda pastacilikta gerekli olan temel seyler var. Ben seker hamurumu, ganaj icin cikolatami burdan aliyorum. Fiyatlar uygun, mutlaka gidin. yorumlarinizi bekliyorum. Sevgiler.

GlsmGK dedi ki...

Kesinlikle çok pahalı, fiyatların yazmıyor olması çok işkillendirici. Kişiye göre fiyat verildiği yorumuna katılıyorum. Birçok ürünün fiyatını karşılaştırma fırsatım oldu çünkü gezerken bir yandan telefondan pastadizayn'ın fiyatlarına baktım. Ayrıca hemen arka tarafında RizeGross adlı sık sık gittiğim bir toptancı marketi var.
Örneğin döner tabanlı pasta süsleme standı burada 25tl iken RizeGross da 15tl. Şeker hamurunun yarım (!) kilosu burada 9tl iken RizeGross da kilosu 9tl. Şeker hamurunda markalar farklı ama ben kullandım ve memnun kaldım. Dahası RizeGross'daki görevli 2 çeşit marka sattıklarını söyledi ve beni hiç şikayet almadıkları markaya yönlendirdi. Markası aynı kupatlarda iki dükkan arasında tam 10 tl fark var. Dahası krema sıkma ucu (duylar) tanesi 5 tlye satılırken RizeGross'da 2 tl. Aynı kalite olduklarına eminim. Değişik şekilli metal kurabiye kalıplarının tanesine 5tl dediklerinde açıkçası afalladım çünkü pastadizayn.com'da 10 tanesi indirimsiz fiyatıyla 22tl. Su an sitede indirim var 17tl.
Çok hevesle gittim ama girdiğimde çok sinirim bozuldu. Bence bu yazıya başka yerlerde daha ucuza ürün bulunabileceğini eklemelisiniz.
RizeGross'un alt katında burası kadar çok çeşit yok ama yine de dolaşmadan buradan bir şey almanızı öneririm.

Adsız dedi ki...

Cnm rize gross markette diye biyer var çesit ve fiyat daha guzel orda bence yolun duserse orayada ugra istersen

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar rize gross market diye biyer var bence ankarada tek fiyatlar cok uygun bence mutlaka gezmelisiniz

Adsız dedi ki...

merhaba,
ben kurabiye üzerine isim kalıbı istiyorum yardımcı olabilir miisnz ?

Unknown dedi ki...

butik kurabiye içinde malzemeler bulunuyormu baskı kalıp gibi

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili Nisa, iletişim numarasından arayıp sorabilirsin nasıl bir şey aradığını..İnanın epeydir uğramıyorum bende, sevgiler..

MURAT dedi ki...

BENDE ÇOCUKLARIMLA KÜVERTÜR ÇİKOLATA ALMAYA GİTTİM. KALIPTA ALDIM. ANCAK ÜRÜNLER BANADA PAHALI GELDİ.

Unknown dedi ki...

toptan satış dışında şahsi ihtiyaçlarımızıda alabiliyor muyuz ?

lezzettabağı dedi ki...

Evet Mervenur hanım perakende de alabiliyorsunuz..Dikkat etmenizi istediğim bir konu var ürünler arası fiyat farkını markaya göre karşılaştırırsanız daha iyi bir alışveriş yapmış olursunuz yani bildiğiniz birkaç markanın ürününü başka bir mağazalardan not alıp buradakilerle kıyaslayın sevgiyle kalın.

Adsız dedi ki...

En yakin zamanda.ugrayip malzeme alicam insallh :)

Unknown dedi ki...

Arkadaşlar merhaba saat kaca kadar açık burası ? Haftasonları falan kapalı oluyomuuu ?

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili Esra cumartesi ve hafta içi akşam saat 19oo'a kadar açık.. çoğu arkadaş burayı biraz pahalı bulmuş. ama şunu unutmayalım aynı markalardakileri karşılaştırmak gerekir her markanın ürünü aynı kalitede değil maalesef. benim farklı fiyat ve markada aldığım kek kalıbından keki çıkarmak mümkün olmadı örneğin bunun ayırdını iyi yapmak gerekir birde benim naçizane fikrim bu ürünleri evladiyelik kullanacağım için birer ikişer alıp iyi kalitede almaya çalışan biriyim..gimatta da varmış böyle ürün satan yerler benim bir fikrim yok açıkçası vaktiniz olursa ıoraları da tespit edip dolaşın ve kararı öyle verin. sevgiler yolluyorum size..

Unknown dedi ki...

Baykuşlu kek kalıbı var mı

lezzettabağı dedi ki...

Şerife hanım, iletişim adresinden telefonla öğrenebilirsiniz olup olmadığını .. Epeydir uğramadığım için olup olmadığını bilemiyorum. sevgiler..

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı