Yeni Yıl

26 Mart 2010 Cuma

Bazen kendim için bir şeylere zaman ayıramadığıma hayıflanır dururum.. Yine böyle yorgun bir hafta sonunda kuzenimdeki günümüzde ablam ve arkadaşları hızlı trenden gidiş dönüş bilet aldıklarını, salı günü günübirlik Eskişehir'i gezip döneceklerini söylediler ve benim de izin alabilirsem gelmem konusunda israr ettiler..Tabi bunun üzerine kızım ve yeğenim hemen internetten bana gidiş dönüş biletini aldılar bile..Geriye bana işyerinden izin almak kalmıştı. o hafta anneme iki gün bakıcısının işi olması sebebiyle bakmam gerektiğinden zaten izin de almıştım. Pazartesi evde biraz ( biraz değil oldukça) yoruldum. Salı sabahı arkadaşlarla Ankara'da garda buluşup  Eskişehir -Ankara arasında bir yıldır çalışan hızlı trendeki yerlerimizi aldık.. Tren çok konforluydu ve biz 1 saat 40 dakikada Eskişehir'e indik.. Çay ve kahve eşliğinde yolculuk çok keyifliydi. Daha önce giden bir arkadaşımız bize rehberlik edecekti.. Hemen meşhur Porsuk çayı kenarından şehir merkezine doğru yürüdük ve gezinti teknesiyle  oradaki  Porsuk çayı gezi sezonunu  da açmış olduk..

Daha sonra acıktığımız için nerede çiğ börek yiyebileceğimizi öğrenip  adrese gittik Biz birer tane çiğ börek alalımda duruma göre devam ederiz dedik ama bize birer porsiyon hesabıyla beşer adet orta boy börekler geldi.. Vallahi ablam ve benim dışımdakiler tabakları sislip süpürdü desem yeridir. Bizimde aslında midemiz doydu ama gözümüz  doymamıştı yine de rahatsız oluruz diye korkumuzdan birer adet bıraktık..
Daha sonra şehir merkezinde bol bol dolaşıp oraya özgü lüle taşı sergilerini , Restore edilen rengarenk evler bulunan Oduncular Mahallesini vs. gezdik, yorulunca bir han içinde demleme çaylarımızı içerken bir soluk dinlenmeye çalıştık.. 

Yeniden gezilecek ismini bilemediğim bir çok yerleri keşfettik.. Daha sonra yeniden Porsuk çayı civarında güzel bir cafede cam çay bardaklarında çay istedik..
Burada da günün yorgunluğunu birazcık attıktan sonra dönüş için trende yerlerimizi aldık Aslında ben bileti sonra aldığım için farklı yerde oturmam gerekirdi ama birisiyle yer değiştirip yine bir arada yolculuk yapıp günübirlik geziyi tamamladık.. Çok yorulmamıza rağmen çok eğlendik ve bizim için güzel bir gün oldu.. Size de zaman ayrıp bu güzel şehri  görmenizi öneririm:.Belediye başkanının yaptığı hizmetler gerçekten kayda değer.. Eminim havalar daha da ısındığında hem ziyaretçisi artacak hemde henüz daha yavaş yavaş hareketlenmeye başlayan Porsuk çayı ve civarı canlılık gösterecektir.    

8 yorum:

TATESAL dedi ki...

Ohhh sefanız olsun Şükran hanımcım ne iyi etmişsiniz....Değişiklik iyidir...Eskişehirde çok güzel...
Ama ellerinizin atelde olduğunu yazmışsınız çok üzüldüm,geçmiş olsun,hayırdır...
Annenizde hasta belliki bakıcıdan bahsetmişsiniz,rabbim yardımcınız olsun....Şifalar olsun....

Saliha dedi ki...

ben anne tarafından eskısehırlı olarak hosuma gıttı:)porsuk cayını gormekde ıyı geldı ne guzel gezmıssınız:)takıbe alayımda kacırmayayım bu guzel sayfayı:)
sevgıler...

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

ne güzel bir gezi olmuş senin için..

Ziyaretin içinde teşekkürler öpüyorum sevgiler

Miniklerimle mutfakta ..! dedi ki...

oralarda olasim geldi benim de.Soyle bi bardak cay icesim var oralarda,Galiba Turkiyeyi ozledim:(((Sewgiler...

Unknown dedi ki...

Ne güzel resimlerini çekmişsiniz şehrimin. Yine bekleriz :) Başkanımız (Hoca'mız) bir tanedir, Allah ona uzun ömür versin, çok güzellikler kattı Eskişehir'e.

lezzettabağı dedi ki...

Tatesal teşekkürler, anneciğim felçli ama çok şükür azmiyle şu an bulaşığı bile yıkamayı başarıyor..
Ellerim de çok fazla elişi ve örgü ördüğüm için aşırı zorlamaktan başparmak eklemlerimde deformasyon ve kist oluşmuş ..şu an hepsi yasak..tek tedavisi de düzenli olarak gece ve gündüz atelleri takılı tutmam.
Birbirçeşni uğradığına ne kadar sevindim bilemessin.. gerçekten çok güzel ve modern bir şehir olmuş..

Sevgili misket limonu sana da çok teşekkürler canım sizi misafir etmekten onur duyarım her zaman bloglar arası dayanışmaya önem vermeliyiz birbirimiz sayesinde daha iyi yerlere geleceğiz..sevgiler..

Değişik tatlar sende çok sağol canım her zaman görüşmek dileğiyle sevgiyle kal..
Sevgili minigimle, canım ya inşallah bu hasret bir gün biter, Hep yurt dışında kiminle konuşursam ''vatan hasreti herşeyin üstünde oluyor'' derler..ekmek nerede yatağın oarad maalesef.. sevgiyle kal .

Yemekbahane dedi ki...

wowww süper gözüküyor.ben de gitmek istiyorum en kısa sürede inşallah.

Adsız dedi ki...

Thanks for a marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you're a great author. I will make certain to bookmark your blog and will often come back from now on. I want to encourage you continue your great posts, have a nice evening!
Feel free to visit my page ... Inscriere in peste 2300 pagini - Promovare web

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı