Yeni Yıl

16 Ağustos 2018 Perşembe


Merhabalar  herşey gönlünüzce olsun sevgili dostlar..Hayatta ölüm hariç herşeye çare vardır, Allah bize yaşam gücü vermeseydi hep ölümü düşünüp kendimizi siyah beyaz  bir yaşam içinde bulurduk yaşam gücü deyince de yemek içmek bunların bir parçası malum..
Bugün size et veya balık yanına  gidecek veya kızarmış ekmek dilimleri üzerine sürebileceğiniz  çok iyi bir eşlikçiden bahsedeceğim

Malzemeler:
1 adet iri dişli baş sarımsak
pişirme ve folyo kağıt
1 Kase Haşlanmış kuru fasulye( suyunu hemen atmayın)
Tuz, karabiber, limon ve zeytinyağ
üzerine kıyılmış maydonoz

Hazırlanışı:
Sarımsak topunun her tarafını zeytinyağ tuz ve karabiberle tatlandırın önce pişirme kağıdına sonrada folyoya sarıp fırında 180 derecede 30 dakika kadar pişirin veya mikrodalgada daha kısa bir sürede pişirebilirsiniz..
Fasulyeleri akşamdan ıslatın ertesi gün ıslatma suyunu süzüp yenileyin ve yumuşayana kadar pişirin Pişirme suyundan biraz ayırın fasulyeleri rondoya alın üzerine zeytinyağ, limon, tuz  ve karabiber ekleyin.
Rondodan çekin üzerine fırınladığınız sarımsağın pişen kısmını kabuğundan avuçlayarak  içini fasulyenin üzerine elinizle sıkın tekrar rondodan çekin.
Püre kıvamını ayarlamak için fasulyenin haşlama suyundan ekleyebilirsiniz tuzunu karabiberini ayarlayıp kıyılmış maydonozla servis edin.

Benzer Yazılar:

  • Ermeni Plakisi Yeniden merhabalar,  Kayseri den döndük orada yıllardır görmediğimiz tüm akrabalarla hasret giderdik. Küçükler büyümüş, büyükler yaşlanmış özetle hepimiz birbirimizi değişmiş bulduk. Bugün tarifini vereceği… Read More
  • Mozzerellalı ve soslu patlıcan dilimleriGüzel bir hafta dileyerek hepinize kocaman merhabalar sevgili dostlar.. Yaz mevsiminde patlıcanla yapılan bir çok farklı lezzet vardır bu da onlardan birisi.  Güzel bir meze Malzemeler: 2 adet patlıcan 2 adet doma… Read More
  • Çerkez Tavuğu Defalarca yapmış olmama rağmen bloğa koymayışıma şaşırdım bazen çok emin olduğunu zannettiğin bir şeyde hiç de emin konuşmamak lazımmış. Çerkez tavuğunu küçük kızım Derya çok sever artık o öğrendi ve yapar oldu..Bu da o… Read More
  • Havucun ve Kabağın E hali, D hali.. Velhasıl her hali  Yoğurtlu buğdaylı kabak salatası  Kabak salatasını buğdaylı yediniz mi? Yemedinizse lütfen deneyin inanın o kadar lezzetli oluyor ki anlatamam. Bunu Kaz dağlarında kaldığımız otelde tatmıştım ve içinde ne ol… Read More
  • Kabak mezesi Yoğurtlu Kabak mezesi çok sıklıkla yaptığım bir meze yada salata çeşididir. Özellikle tereyağla soteleyip yağlı süzme yoğurtla karıştırırıp yediğinizde, kabağın en lezzetli haliyle de böylece tanışmış olursunuz. Bu… Read More

2 yorum:

Güloanne mutfakta dedi ki...

Ellerinize sağlık Nefis görünüyor. Fırınlanmış veya mangalda közlenmiş sarımsağa bayılırım. Çok lezzetli oluyor.Kocaman Sevgiler

Aktuelmoda dedi ki...

Farklı bir lezzet,denenmeli mutlaka,ellerine sağlık Şükran Ablacım..
Şimdiden sevdiklerinle birlikte sağlıklı mutlu bayramlar diliyorum..

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı