16 Ağustos 2018 Perşembe
16 Ağustos 2018 Perşembe
12 - Mezeler
2 yorum
Merhabalar herşey gönlünüzce olsun sevgili dostlar..Hayatta ölüm hariç herşeye çare vardır, Allah bize yaşam gücü vermeseydi hep ölümü düşünüp kendimizi siyah beyaz bir yaşam içinde bulurduk yaşam gücü deyince de yemek içmek bunların bir parçası malum..
Bugün size et veya balık yanına gidecek veya kızarmış ekmek dilimleri üzerine sürebileceğiniz çok iyi bir eşlikçiden bahsedeceğim
Malzemeler:
1 adet iri dişli baş sarımsak
pişirme ve folyo kağıt
1 Kase Haşlanmış kuru fasulye( suyunu hemen atmayın)
Tuz, karabiber, limon ve zeytinyağ
üzerine kıyılmış maydonoz
Hazırlanışı:
Sarımsak topunun her tarafını zeytinyağ tuz ve karabiberle tatlandırın önce pişirme kağıdına sonrada folyoya sarıp fırında 180 derecede 30 dakika kadar pişirin veya mikrodalgada daha kısa bir sürede pişirebilirsiniz..
Fasulyeleri akşamdan ıslatın ertesi gün ıslatma suyunu süzüp yenileyin ve yumuşayana kadar pişirin Pişirme suyundan biraz ayırın fasulyeleri rondoya alın üzerine zeytinyağ, limon, tuz ve karabiber ekleyin.
Rondodan çekin üzerine fırınladığınız sarımsağın pişen kısmını kabuğundan avuçlayarak içini fasulyenin üzerine elinizle sıkın tekrar rondodan çekin.
Püre kıvamını ayarlamak için fasulyenin haşlama suyundan ekleyebilirsiniz tuzunu karabiberini ayarlayıp kıyılmış maydonozla servis edin.
Benzer Yazılar:
Ermeni Plakisi Yeniden merhabalar, Kayseri den döndük orada yıllardır görmediğimiz tüm akrabalarla hasret giderdik. Küçükler büyümüş, büyükler yaşlanmış özetle hepimiz birbirimizi değişmiş bulduk. Bugün tarifini vereceği… Read More
Mozzerellalı ve soslu patlıcan dilimleriGüzel bir hafta dileyerek hepinize kocaman merhabalar sevgili dostlar.. Yaz mevsiminde patlıcanla yapılan bir çok farklı lezzet vardır bu da onlardan birisi. Güzel bir meze Malzemeler: 2 adet patlıcan 2 adet doma… Read More
Çerkez Tavuğu Defalarca yapmış olmama rağmen bloğa koymayışıma şaşırdım bazen çok emin olduğunu zannettiğin bir şeyde hiç de emin konuşmamak lazımmış. Çerkez tavuğunu küçük kızım Derya çok sever artık o öğrendi ve yapar oldu..Bu da o… Read More
Havucun ve Kabağın E hali, D hali.. Velhasıl her hali Yoğurtlu buğdaylı kabak salatası Kabak salatasını buğdaylı yediniz mi? Yemedinizse lütfen deneyin inanın o kadar lezzetli oluyor ki anlatamam. Bunu Kaz dağlarında kaldığımız otelde tatmıştım ve içinde ne ol… Read More
Kabak mezesi Yoğurtlu Kabak mezesi çok sıklıkla yaptığım bir meze yada salata çeşididir. Özellikle tereyağla soteleyip yağlı süzme yoğurtla karıştırırıp yediğinizde, kabağın en lezzetli haliyle de böylece tanışmış olursunuz. Bu… Read More
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Ellerinize sağlık Nefis görünüyor. Fırınlanmış veya mangalda közlenmiş sarımsağa bayılırım. Çok lezzetli oluyor.Kocaman Sevgiler
Farklı bir lezzet,denenmeli mutlaka,ellerine sağlık Şükran Ablacım..
Şimdiden sevdiklerinle birlikte sağlıklı mutlu bayramlar diliyorum..
Yorum Gönder