Perişan Kurabiye
Malzemeler:
125 gr. tereyağ
1 yumurta
1/2 çay brd. zeytinyağ
1/2 su brd. pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 kahve fincanı kuş üzümü
1 çay brd. damla çikolata
2 su brd. un
Yapılışı:
-Öncelikle kuş üzümlerini sıcak suda 10 dakika kadar bekletin ve süzün
-Pudra şekeri ve tereyağı iyice krema kıvamına gelene kadar çırpın.
-Zeytinyağ yumurtayı ekleyin tekrar çırpın.
-Kuş üzümlerini çikolata damlacıklarını ekleyin şöyle bir karıştırın,
en son unu eleyin üzerine kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip kaşıkla karıştırın .
-Hamurun kıvamı ele yapışmasın,
-hamurdan varsa dondurma kaşığıyla yoksa ceviz kadar lokmalar alıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı dizin 175 derecede 15 -20 dakika hafif pembeleşene kadar pişirin sıcakken üzerine pudra şekeri eleyin..
0 yorum:
Yorum Gönder