Malzemeler:
1 su bard zeytinyağ
3/4 su bard. toz şeker
125 gr. yumuşamış tereyağ (kahvaltılık)
1 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu (baking powder tercih edin)
aldığı kadar un
İç Dolgusu
1,5 su brd. irice kıyılmış ceviz
1 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı yumuşak tereyağ
üzerine serpmek için pudra şekeri
Hazırlanışı:
Toz şekeri ve yumuşamış tereyağını krema haline gelene kadar karıştırın.
Diğer malzemeleri un hariç ekleyip yine karıştırın elenmiş unu azar azar orta yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar ekleyin.
Hamurunuzu üstü kapalı olarak buzdolabında yarım saat bekletin.
Bu arada bıçakla kıydığınız cevizleri tavada biraz kokusu çıkana kadar kavurun içine tarçın, toz şeker ve tereyağı koyup cevizlerle harmanlayın. soğumaya bırakın
Dinlenen hamurunuzu iki naylon arasında 1 cm kalınlıkta düzgünce açın. Gerekirse azıcık un serpebilirsiniz.
Tabanını yağladığınız tart kalıbınıza (ben biraz büyük istendiği için orta boy borcam kullandım.) dikkatlice yerleştirin. hamurunuz kalıbın yanlarından iki cm kadar yükseklikte olsun.
Hamuru kalıbın kenarlarına işaret ve orta parmağınızı yanyana tutarak yapıştırın.
Çatalla tabanda delikler açık, üzerine cevizli harcı yayın.
Kalan hamurunuzu yine yarım cm kadar açarak istediğiniz bir kalıpla şekiller keserek cevizli harcın üzerine dizin.
Üzerine herhangi bir şey sürmeden 180 derce de fırının orta katında pişirin. Sıcakken pudra şekeri serpin.. Servis tabağına almadan bıçak yardımıyla kenarlarını kalıptan kurtarın.
0 yorum:
Yorum Gönder