Yeni Yıl

15 Ocak 2016 Cuma


Ceviz Dolgulu Tartımız çoook lezzetli oldu. Yapımı da çok kolay olan tart denemenizi öneririm














Malzemeler:
1 su bard zeytinyağ
3/4 su bard. toz şeker
125 gr. yumuşamış tereyağ (kahvaltılık)
1 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu (baking powder tercih edin)
aldığı kadar un

İç Dolgusu
1,5 su brd. irice kıyılmış ceviz
1 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı yumuşak tereyağ
üzerine serpmek için pudra şekeri

Hazırlanışı:
Toz şekeri ve yumuşamış tereyağını krema haline gelene kadar karıştırın. 
Diğer malzemeleri un hariç ekleyip yine karıştırın elenmiş unu azar azar orta yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar ekleyin. 
Hamurunuzu üstü kapalı olarak buzdolabında yarım saat bekletin. 
Bu arada bıçakla kıydığınız cevizleri tavada biraz kokusu çıkana kadar kavurun içine tarçın, toz şeker ve tereyağı koyup cevizlerle harmanlayın. soğumaya bırakın

Dinlenen hamurunuzu iki naylon arasında 1 cm kalınlıkta düzgünce açın. Gerekirse azıcık un serpebilirsiniz. 
Tabanını yağladığınız tart kalıbınıza (ben biraz büyük istendiği için orta boy borcam kullandım.) dikkatlice yerleştirin.  hamurunuz kalıbın yanlarından iki cm kadar yükseklikte olsun. 
Hamuru kalıbın kenarlarına işaret ve orta parmağınızı yanyana tutarak yapıştırın.
Çatalla tabanda delikler açık, üzerine cevizli harcı yayın. 
Kalan hamurunuzu yine yarım cm kadar açarak istediğiniz bir kalıpla şekiller keserek cevizli harcın  üzerine dizin. 
Üzerine herhangi bir şey sürmeden 180 derce de fırının orta katında pişirin. Sıcakken pudra şekeri serpin.. Servis tabağına almadan bıçak yardımıyla kenarlarını kalıptan kurtarın.
  




Benzer Yazılar:

  • Şıllık Tatlısı Sizlere akraba günümde yapmış olduğum tariflerden yöresel bir tatlı olan  şıllık tatlısını ve pataetesli peynirli rulo börek tarifini yazmak istedim. Zaten diğerleri hemen hemen sizlerinde bildiği tarifler veya si… Read More
  • Pasta Pastamızın yapılışı çok kolay..Ben üzerini evde bulunan kurutulmuş kirazlarla ve muzla süsledim.Siz dilediğiniz herhangi bir meyve ile yapabilirsiniz..  Kek malzemesi:  3 kahve fincanı toz şeker  3 kahve finc… Read More
  • Yaş günü pastasııı... Evetttt, bu yazıyı da ben yani bu blogun sahibinin küçük kızı yazıyorum. Bu yazıyı yazmamın sebebi ise bir arkadaşım! için yapmış olduğum doğumgünü pastası.Kendisinin bugün doğum günüydü ve ben de birkaç haftadan beri düşünü… Read More
  • Siz de bayram için lezzetli trufflar yapabilirsiniz Geçen bayram işlerimin yoğunluğundan yapamamıştım ama bu bayram kafaya koydum ve dün akşam saat 8'den sonra kızımla trufları hazırladık. Ben genel tarif olarak sevgili Burcu'nun truff malzemesini kullanıyorum. Truf… Read More
  • Bayram tatlısı şekerpare Ben (kitapkurduyum ben) hayatımda ilk defa bayram tatlısı yapıyorum.Daha önceleri hep annemin ya da diğer büyüklerimin yaptığı tatlıları yerdim.İlk kez kocamın da teşvikiyle (!) bu bayramda tatlı yapmaya karar… Read More

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı