Güzelliklerle dolu birhafta sonu diliyorum . Artık mevsim gereği kış sebzelerini binbir çeşitte pişirip sofralarımıza getirmek, onları farklı lezzetlerle sevdiklerimize yedirmek gerekir. Ispanak kökü yapmak istediğimde yıkanmış olanını yani hazır paketlerde satılan kök ıspanakları tercih ediyorum Etli terbiyeli ıspanak yemeği çocuklar içinde ayrıca çok faydalı.
Malzemeler: 4 kişilik
1 paket ıspanak kökü
250-300 gr kuzu kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
1 yumurta sarısı
1/2 limon suyu
2 yemek kaşığı tereyağ veya sıvıyağ
Hazırlanışı:
Ispanak köklerinin tepesine artı işareti şeklinde bıçakla kesikler atın ama ayrılmasınlar . sirkeli soğuk suda yarım saat bekletin
Diğer tarafta soğanı yemeklik doğrayın, yağ ve eti soğanı iyice kavurun biraz sıcak su ekleyip etleri yumuşayana kadar pişirin tuz ve karabiberle tatlandırın.Etleri alın suyunu kullanmak üzere bekletin.
Ispanakları birkaç kez daha yıkayın ve sıcak suda çok hafif yumuşayıncaya kadar tutun ama sakın dirilikleri kaybolmasın oradan soğuk suya aktarın ve süzgeçle süzün.
Fırına dayanıklı bir( benim kullandığım borcam olabilir)kaba resimde görüldüğü gibi ıspanak köklerini dizin Ortasına etli karışımı koyun yine tuz ve karabiberle tatlandırın. Et suyundan biraz ilave edin.
Üzerine de bir başka tepsi veya kapak örterek ( ben aliminyum folyo asla kullanmıyorum) fırında 200 derecede 20 dakika -yarım saat arası pişirin suyunu kontrol edin.
Yumurta sarısı, tereyağ ve limon suyu ile iyice çırparak bir sos hazırlayın. Fırından çıkardığınız ıspanak köklerinin üzerine dökün ve yine fırında beş dakika kadar tutun.afiyetler olsun.
13 Şubat 2015 Cuma
13 Şubat 2015 Cuma
04 - Sebze Yemekleri
Yorum yazın
Benzer Yazılar:
Fırında Peynirli Kabak Kış yemeklerinden Fırında peynirli kabağın yeri bir başkadır bizde. Sayısız faydaları olduğu için her hafta farklı bir şekilde tüketmeye çalışırız.. İçinde bol miktarda B vitamini ve Beta Karote… Read More
Karnıyarık Çoook hafif bir yaz yemeği Patlıcan deyince akla hemen karnıyarık ve güveç gelir. Karnıyarık yağlı olmasına rağmen kızartma aşamasında bazı noktalara dikkat edilirse ortaya hiç te öyle yağlı ol… Read More
Fırında Köfteli Patates Patasesi sevmeyen var mıdır? Her haliye tam bir kurtarıcıdır. Biz patatesi bu şekilde hem köfteli hem kemikli tavuk etiyle pişirir afiyetle yeriz. Bizim sevdiğimizi bilen küçük görümcem sağolsun hazırlamış, eline sağlık.… Read More
Etli Rezene/ Arapsaçı Yemeği.. Yaradan; Göz vermiş güzellikleri görelim diye, Kulak vermiş iyi ve güzel sözleri işitelim diye,Dil vermiş lisanımızdan güzel kelimeler dökülsün diye,Kalp vermiş onunla güzellikleri hissedelim diye,El vermiş iyi gü… Read More
Çin mantısı yeniden..Orijinal çin tarifiyle. Evde bulunan bir paket çin yufkasını da bu şekilde hazırladım denemenizi öneririm. Ortaya harika bir lezzet çıkıyor. Malzemeler: 250 gr. kıyma Çin lahanası ya da marulu, çok ince kıyılmış ( bunun yerine pı… Read More
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder