Yeni Yıl

13 Şubat 2015 Cuma

Güzelliklerle dolu birhafta sonu diliyorum . Artık mevsim gereği kış sebzelerini binbir çeşitte pişirip sofralarımıza getirmek, onları farklı lezzetlerle sevdiklerimize yedirmek gerekir. Ispanak kökü  yapmak istediğimde yıkanmış olanını yani hazır paketlerde satılan kök ıspanakları tercih ediyorum Etli  terbiyeli ıspanak yemeği çocuklar içinde ayrıca çok faydalı.



Malzemeler: 4 kişilik

1 paket ıspanak kökü
250-300 gr kuzu kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
1 yumurta sarısı
1/2 limon suyu
2 yemek kaşığı tereyağ veya sıvıyağ
Hazırlanışı:
Ispanak köklerinin tepesine artı işareti şeklinde bıçakla kesikler atın ama ayrılmasınlar . sirkeli soğuk suda yarım saat bekletin
Diğer tarafta soğanı yemeklik doğrayın, yağ ve eti soğanı iyice kavurun biraz sıcak su ekleyip etleri yumuşayana kadar pişirin tuz ve karabiberle tatlandırın.Etleri alın suyunu kullanmak üzere bekletin.
Ispanakları birkaç kez daha yıkayın ve sıcak suda çok hafif yumuşayıncaya kadar tutun ama sakın dirilikleri kaybolmasın oradan soğuk suya aktarın ve süzgeçle süzün.
Fırına dayanıklı bir( benim kullandığım borcam olabilir)kaba resimde görüldüğü gibi ıspanak köklerini dizin Ortasına etli karışımı koyun yine tuz ve karabiberle tatlandırın. Et suyundan biraz ilave edin.
Üzerine de bir başka tepsi veya kapak örterek ( ben aliminyum folyo asla kullanmıyorum) fırında 200 derecede 20 dakika -yarım saat arası pişirin suyunu kontrol edin.

Yumurta sarısı, tereyağ ve limon suyu ile iyice çırparak bir sos hazırlayın. Fırından çıkardığınız ıspanak köklerinin üzerine dökün ve yine fırında beş dakika kadar tutun.afiyetler olsun.


0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı