Yeni Yıl

15 Ocak 2015 Perşembe

Bütün güzelliklerin bir arada yaşanacağı güzel bir gün diliyorum sevgili dostlar..



Malzemeler:

1 kilo kuşbaşı doğranmış et( kuzu eti kullandım) 
2 soğan 
1 domates 
1 kilo patates 
125 gr.tereyağ 
1 bardak süt 
Yarım limon suyu 
Biraz tuz ve karabiber. 

Hazırlanışı: 

İnce kıyılmış soğanı bir tencere içinde yağla bir kaç dakika kavurun. Kuşbaşı eti ilave edin. 3-4 dakika kavurduktan sonra bir bardak sıcak su, doğradığınız iki domatesi ve yarım limon suyu ilâve edin. Hafif ateşte et iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu arada bol suda haşlanarak pişen patateslerin suyunu süzün. Biraz ılınınca kabuklarını soyun. Patates ezici ile ezip püre haline getirin. Yağı ve sütü ilâve edin. Hepsi halloluncaya kadar karıştırın. Püreyi sıcak tabağa alın. Ortasına pişen kebabı koyun. Patateslerin üstüne önce kebabın suyundan gezdirerek dökün, sonra kıyılmış maydanoz serpin dilerseniz kızarttığınız sivri biberlerle süsleyin. Sıcak servis edin.

Not: Eti pişirme işlemini düdüklü tencerede çok kısa bir sürede yapmanızı öneririm. hem zamandan hem ocağınız da harcadığınız gazdan tasarruf etmiş olacaksınız. ben patatesi de çok az su ilavesiyle yine düdüklü tenceremde tam dört dakikada pişiriyorum, tek yaptığım patatesleri soyup dörde bölmek..



0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı