Yeni Yıl

15 Ocak 2015 Perşembe

Bütün güzelliklerin bir arada yaşanacağı güzel bir gün diliyorum sevgili dostlar..



Malzemeler:

1 kilo kuşbaşı doğranmış et( kuzu eti kullandım) 
2 soğan 
1 domates 
1 kilo patates 
125 gr.tereyağ 
1 bardak süt 
Yarım limon suyu 
Biraz tuz ve karabiber. 

Hazırlanışı: 

İnce kıyılmış soğanı bir tencere içinde yağla bir kaç dakika kavurun. Kuşbaşı eti ilave edin. 3-4 dakika kavurduktan sonra bir bardak sıcak su, doğradığınız iki domatesi ve yarım limon suyu ilâve edin. Hafif ateşte et iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu arada bol suda haşlanarak pişen patateslerin suyunu süzün. Biraz ılınınca kabuklarını soyun. Patates ezici ile ezip püre haline getirin. Yağı ve sütü ilâve edin. Hepsi halloluncaya kadar karıştırın. Püreyi sıcak tabağa alın. Ortasına pişen kebabı koyun. Patateslerin üstüne önce kebabın suyundan gezdirerek dökün, sonra kıyılmış maydanoz serpin dilerseniz kızarttığınız sivri biberlerle süsleyin. Sıcak servis edin.

Not: Eti pişirme işlemini düdüklü tencerede çok kısa bir sürede yapmanızı öneririm. hem zamandan hem ocağınız da harcadığınız gazdan tasarruf etmiş olacaksınız. ben patatesi de çok az su ilavesiyle yine düdüklü tenceremde tam dört dakikada pişiriyorum, tek yaptığım patatesleri soyup dörde bölmek..



Benzer Yazılar:

  • Ev Yapımı İskender Kebap Muhteşem bir lezzet. Evde canınız istediğinde güvenle yapabileceğiniz bir tarif.  Sevgili Yeşim tarif için çok teşekkür ederim arkadaşım.. Ev yapımı et döner (tarif Yeturla lezzet kareleri ne ait) malzemeler:… Read More
  • Kağıt Kebabı Günaydınlar herkese, gününüz aydın olsun.   Davet sofralarımda tercihlerimden birisi de kağıt kebabıdır. hem görselliği hem kişiye özel sunumunun kolaylığı açısından bana  cazip geliyor ayrıca itiraf etmeliyi… Read More
  • Bayram da Annem usulü Keşkek Bayram geldi geçti bile, Allah sağlıkla tekrarına erdirsin hepimizi .. Kurban etinden ayırdığım iki parça gerdan etiyle keşkek yapmayı istemiştim. Keşkek bir çok bölgede pişirilmesi konusunda farklılıklar yaratsa da genel an… Read More
  • Şehriyeli kuzu Güveç  ŞEHRİYELİ KUZU GÜVEÇ Malzemeler: (2 kişilik) 4 parça kemikli kuzu kol 1 adet kuru soğan 1 adet domates küp doğranmış 3 adet yeşil biber doğranmış 2 su bardağı arpa şehriye 2 yemek kaşığı sıvı… Read More
  • Sersele Kebabı/ Adıyaman yöresi       Bir hafta sonuna daha geldik, günler ne kadar hızlı geçiyor sanki dünmüş gibi yeni yıl, mart, nisan diyorduk bakın yazı bitirmek üzereyiz.. Biz güzel bir karadeniz gezisi yaparak dinleneceğiz zannet… Read More

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı