Yeni Yıl

6 Kasım 2014 Perşembe



      Suşiye veridiğimiz onca paralara kıyamayınca evde yapmaya karar vermiştim.Yalnız suşi malzemelerinin her yerde satılmaması, satılan yerlerde de fiyatlarının bayağı bir pahalı olması çok da evde yapmaya değmediğini gösterdi bana..Ama gel gör ki ben evde suşi yapacağım diye bir kere inat etmişim neyse Derya benim imdadıma yetişti.
Nasıl yapacağım konusunda ise tarifini çok detaylı bir şekilde veren  Mutfak sırları bloğundan sevgili Nilay hanımdan ve All Good Things blog sahibi sevgili Emel hanımdan faydalandım..Kendilerine çok teşekkür ediyorum.
    Ben malzemeleri hazırladım yapım aşamalarını Derya halletti. Malzemeler konusunda ilk denememiz olunca özel bir işlem gerektiği için çiğ balık kullanmak istemedik, yengeç eti ve somon tercih ettik Can içinde özel olarak ton balığından suşiler hazırladık ve yedirdik. Çubuklar ise Japonca rehberimiz Canan' dan..
Suşinin detaylı tarifini yazmıyorum zaten Muftfak sırları burada aşama aşama anlatmış.

Not:
Sarma işleminde biz de evdeki bambu amerikan servislerimizden faydalandık.
Malzemeleri: Metro Gros Marketten temin ettim. Pirinç sirkesini ise Panora daki şarküteride bulabildim.
Ayrıca tam bir kg.olarak aldığım wasabi yi hiç mi hiç tüketemedik, (başkada bir işe yaramayacak görünüyor) ambalajını da açmış bulunduğum için iadesini de yapamadık tabiki.).
















 Nasıl olmuş mu?




0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı