Bol bereketli bol neşeli ve sağlıklı bir hafta olsun yine ...
Bu haftanın en güzel yemeğiydi diyebilirim..Denediğinizde bana hak vereceksiniz.
Malzemeler:
-Kemer patlıcan
Sos için:
-2 adet İri etli domates
-3 diş sarımsak
1/2 çay bard. sıcak su
-3/4 çay bard. Zeytinyağ
-Taze veya kuru kekik
-tuz
-Hellim peyniri(Hellimleri akşamdan ıslatın, hem yumuşasın hem tuzu çıksın)
Kıyılmış maydonoz
Hazırlanışı:
Hellimleri akşamdan ıslatın, hem yumuşasın hem tuzu çıksın.
Patlıcanları mümkün olduğunca uzunlamasına ince dilimler halinde kesin ve
tuzlu suda bekletin .
Hellim peynirleri de ince dilimler halinde doğrayın.
Domatesin kabuklarını soyun, minik küpler halinde tavaya doğrayın. Zeytinyağ, sarımsak,tuz ve kekik ilave ederek birlikte soteleyin. yarım çay bard. sıcak su ekleyerek orta kıvamda bir sos hazırlayın.
Fırına dayanıklı güveç veya fırın kabının tabanını hazırladığınız sosla yağlayın. Üzerine sudan çıkartıp kuruladığınız patlıcan dilimlerini yanyana
yerleştirin.
Patlıcanların üzerine hellim peynirleri
yerleştirin ve tekrar sostan gezdirin. Bu, işlemi birkaç kat yapabilirsiniz. Fırına koyun ve
hellimler kızarana kadar pişirin.
Üzerine kıyılmış maydonoz serpiştirin. Sıcak servis edin..
Tavada yaparsanız da kısık ateşte arkalı önlü patlıcanlar kızarana kadar pişirin.
Hellimler hafif eriyecekler ve çok güzel olacaktır..sıcak / ılık servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder