Yeni Yıl

23 Eylül 2014 Salı


 Bol bereketli bol neşeli ve sağlıklı bir hafta olsun yine ...


Bu haftanın en güzel yemeğiydi diyebilirim..Denediğinizde bana hak vereceksiniz.
Malzemeler:

-Kemer patlıcan

Sos için:
-2 adet İri etli domates
-3 diş sarımsak
1/2 çay bard. sıcak su
-3/4 çay bard.  Zeytinyağ
-Taze veya kuru kekik
-tuz

-Hellim peyniri(Hellimleri akşamdan ıslatın, hem yumuşasın hem tuzu çıksın)
 Kıyılmış maydonoz

Hazırlanışı:

Hellimleri akşamdan ıslatın, hem yumuşasın hem tuzu çıksın.

Patlıcanları mümkün olduğunca uzunlamasına ince dilimler halinde kesin ve tuzlu suda bekletin .
Hellim peynirleri de ince dilimler halinde doğrayın.
Domatesin kabuklarını soyun, minik küpler halinde tavaya doğrayın. Zeytinyağ, sarımsak,tuz  ve kekik ilave ederek birlikte soteleyin. yarım çay bard. sıcak su ekleyerek orta kıvamda bir sos hazırlayın. 


Fırına dayanıklı güveç veya fırın kabının tabanını hazırladığınız sosla yağlayın. Üzerine  sudan çıkartıp kuruladığınız patlıcan dilimlerini yanyana yerleştirin. 
Patlıcanların üzerine hellim peynirleri  yerleştirin ve tekrar sostan gezdirin. Bu, işlemi birkaç kat yapabilirsiniz. Fırına koyun ve hellimler kızarana kadar pişirin. 
Üzerine kıyılmış maydonoz serpiştirin. Sıcak servis edin..
Tavada yaparsanız da  kısık ateşte arkalı önlü patlıcanlar kızarana kadar pişirin.
Hellimler hafif eriyecekler ve çok güzel olacaktır..sıcak / ılık servis edin.


0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı