Malzemeler:
1 su bard. ince köftelik bulgur
2 dilim kabuklu olarak bayat ekmek( ekmek
içini çok az ılık sütle ıslattım)
1 tane kuru soğan
1 çay bardağı ceviz içi
1 y. Kaşığı biber salçası
1 y. Kaşığı domates salçası
1 adet rendelenmiş domates( kullanmadım)
3 diş sarımsak
Çiğ köfte baharatı: (hepsinden birer tepeleme çay kaşığı kullandım) kimyon, kişniş, karabiber, toz krmızı biber, ve yenibahardan oluşuyor)
2-3 ym kaşığı zeytinyağ( ben 1 küçük çay bard.kullandım)
Tuz, pul biber
ince kıyılmış maydonoz
Hazırlanışı :
Bulguru yumuşaması için üzerini örtecek kadar sıcak su ile ıslatın, maydonoz ve yağ hariç diğer
malzemeleri rondoya alın çalıştırın. Macun gibi olunca yumuşamış ince bulguru ve zeytinyağını ilave edip rondoyu tekrar çalıştırın. Kıyılmış maydonozu da ekleyip eldiven kullanarak elinizle bir kere daha yoğurun. İsteğe bağlı pul biber ekleyerek acılığını kendinize göre ayarlayın, kıvamını bulduğunda (bir tutam alıp avucunuzda
sıkın köfte tutuyorsa kıvamı tamamdır.) alarak elinizle sıkıp servis tabağına
dizin. Yanında taze kıvırcık veya göbek marul yapraklarıyla servis yapın.
6 yorum:
Nefis bir tarif elinize saglik..mutlaka deneyecegim..sevgiler:)
Etsiz olunca daha çok hoşuma gidiyor, ellerinize sağlık...
değişik bir yapım mı var mış pratik eline sağlık canım
her köşebaşında bir çiğköftecinin bulunduğu şehirlerde ne kadar sağlıklı olduğu meçhul köftelerin yerine ,böyle bir tarifle ev yapımı çiğköfte hazırlamak harika olur, eline sağlık.
Değerli yorumlarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim. Eğer benim gibi çiğ köfte seven birir iseniz gerçekten denemenizi öneririm. sevgiyle kalın.
hep duyarım hiç yapmadım tam bana göre:)))etsiz yaşasınnnnnn:)))
eline sağlık canım, arkadaşın umarım yine yazmaya devam eder
sevgiler
Yorum Gönder