Yeni Yıl

5 Ağustos 2013 Pazartesi

  • 5 Ağustos 2013 Pazartesi
  • 5 yorum
 Bayram öncesi güzel bir davet yemeği tarifi paylaşmak istedim, Patlıcanın şimdi hem mevsimi hem en lezzettli zamanı, bu yüzden mutlaka denemenizi tavsiye ederim..Saksı kebabı yuvarlak tombul patlıcanlarla yapılan çok lezzetli bir yemek..
Benim kullandığım patlıcanları ablam Bursa' dan getirmişti hafif dilimli ve içinde hiç çekirdeği yoktu oysa geçen hafta pazardan aldıklarım ise oldukça çekirdekli çıktılar.


SAKSI KEBABI

Malzemeler: 8 kişilik

4 adet iri tombul patlıcan
500-750 gr. arası kuşbaşı et ( kuzu vaya dana olabilir)
1 adet iri kuru soğan
zeytinyağ, kekik,2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber ve domates salçası
4 adetYeşil biber
4 adet kapya biber
2 adet iri Domates (kabukları soyulup küp doğranmış)
Kızartmak için sıvıyağ

Hazırlanışı:

- Patlıcanların iki ucunu düz durabilmasi için kesin ve her birini enine 2 ye bölün. Ortalarındaki etli kısımdan  çok az alın  yarı etli kalsınlar ...
-Tuzlu suya koyup yarım saat acısı çıkması için bekletin bir mutfak bezi ile kurulayın.
Eti tencerede iyice suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. suyunu çektiğinde iki kaşık yağı, yemeklik doğradığınız kuru soğanı ve sarımsakları ekleyin bir süre daha kavurun salçasını ilave edip 1/2 su bardağı sıcak su ilavesiyle yumuşayana kadar pişirin.(ben bu aşamada düdüklüyü kullanıyorum) tuz ve kekikle tatlandırın..
-Derin bir tavaya bol sıvı yağ koyup ısıtın. Doğradığınız kapya biber ve yeşil biberleri kızartın, pişen etinize e biberleri ve domatesleri ilave edin.
-Biberleri kızartığınız  sıvı yağda patlıcanlarında her tarafını iyice kızartın.
-Fırın kabına alıp ortalarındaki etli kısmı çatalla yumuşatın.. tuz karabiber serpin.ortalarına etli harçtan doldurun isteğe bağlı kıyılmış maydonoz serpiştirin 1/2 yemek kaşığı salçayı bir su bardağı sıcak su ile inceltip  üzerlerine gezdirin ve sıcak fırında yumuşayana kadar pişirin.
-Servis yaparken her dilimin üzerine salçalı suyundan ilave etmeyi unutmayın, ılık servis yapın.


Not: Kullandığım patlıcanlar oldukça iri olduklarından ben üç dilime bölüp hazırladım , her biri kocaman birer porsiyon oldular.

Benzer Yazılar:

  • Izgara Tavuk salatası Tam bir diyet yemeği.. Malzemeler: 2 adet tavuk göğsü Marine için: 1 çay brd. süt 1 çay brd ayçiçek yağ 2 diş sarımsak tuz, karabiber, kimyon, pul biber Salata için: kıvırcık veya göbek marul kokteyl … Read More
  • Tabbule/ Tabbuleh  Bir Lübnan yemeği olan tabbulenin en önemli malzemesi içine konan zahter tir.. Malzemeler: 1 kase küçük küpler halinde doğranmış salatalık ( çekirdekli kısmı alınmış ) 1 su brd ince bulgur 1 kase doğran… Read More
  • Bademli Çıtır Mezgit dilimleri Çıtır Mezgit Dilimleri Malzemeler: İri mezgit balığı galeta unu sarımsak çekilmiş file badem tuz,karabiber kızartmak için sıvıyağ Garnitür için:  Haşlanmış bezelye  Patates Yapılışı: En güzel mezgitle oluy… Read More
  • Fransız Çörekleri Fransız Çörekleri Malzemeler: 125 gr tereyağ 1 su brd yoğurt 1 çay brd. ayçiçek yağı 1 yumurta ( sarısı içine beyazı yüzüne kullanılacak) 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tuz  aldığı kadar un üzerine robott… Read More
  • Ispanak Püresi Eşliğinde Somon Izgara Ispanak Püresi Eşliğinde Somon Izgara  Malzemeler: 2 dilim Norveç somonu Tuz , karabiber  kızartmak için Tereyağ Ispanak püresi için: 1 demet ıspanak  2 yemek kaşığı tereyağ 1 çay br… Read More

5 yorum:

Unknown dedi ki...

ellerine saglık.bayramın şimdiden kutlu olsun.

mutfagabuyrun dedi ki...

nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.hayırlı bayramlar.

tatlı sefam dedi ki...

avet yemeğıne ıyı gıder elıne sağlık

sibelinmutfagi dedi ki...

ellerine sağlık arkadaşım her zaman beklerim seni takipteyim sende beni izlemeye alırsan sevinirim
tekrar iyi bayramlar

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

canım eline sağlık nefis bizde çok sevilir:)))

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı