Yeni Yıl

5 Ağustos 2013 Pazartesi

  • 5 Ağustos 2013 Pazartesi
  • 5 yorum
 Bayram öncesi güzel bir davet yemeği tarifi paylaşmak istedim, Patlıcanın şimdi hem mevsimi hem en lezzettli zamanı, bu yüzden mutlaka denemenizi tavsiye ederim..Saksı kebabı yuvarlak tombul patlıcanlarla yapılan çok lezzetli bir yemek..
Benim kullandığım patlıcanları ablam Bursa' dan getirmişti hafif dilimli ve içinde hiç çekirdeği yoktu oysa geçen hafta pazardan aldıklarım ise oldukça çekirdekli çıktılar.


SAKSI KEBABI

Malzemeler: 8 kişilik

4 adet iri tombul patlıcan
500-750 gr. arası kuşbaşı et ( kuzu vaya dana olabilir)
1 adet iri kuru soğan
zeytinyağ, kekik,2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber ve domates salçası
4 adetYeşil biber
4 adet kapya biber
2 adet iri Domates (kabukları soyulup küp doğranmış)
Kızartmak için sıvıyağ

Hazırlanışı:

- Patlıcanların iki ucunu düz durabilmasi için kesin ve her birini enine 2 ye bölün. Ortalarındaki etli kısımdan  çok az alın  yarı etli kalsınlar ...
-Tuzlu suya koyup yarım saat acısı çıkması için bekletin bir mutfak bezi ile kurulayın.
Eti tencerede iyice suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. suyunu çektiğinde iki kaşık yağı, yemeklik doğradığınız kuru soğanı ve sarımsakları ekleyin bir süre daha kavurun salçasını ilave edip 1/2 su bardağı sıcak su ilavesiyle yumuşayana kadar pişirin.(ben bu aşamada düdüklüyü kullanıyorum) tuz ve kekikle tatlandırın..
-Derin bir tavaya bol sıvı yağ koyup ısıtın. Doğradığınız kapya biber ve yeşil biberleri kızartın, pişen etinize e biberleri ve domatesleri ilave edin.
-Biberleri kızartığınız  sıvı yağda patlıcanlarında her tarafını iyice kızartın.
-Fırın kabına alıp ortalarındaki etli kısmı çatalla yumuşatın.. tuz karabiber serpin.ortalarına etli harçtan doldurun isteğe bağlı kıyılmış maydonoz serpiştirin 1/2 yemek kaşığı salçayı bir su bardağı sıcak su ile inceltip  üzerlerine gezdirin ve sıcak fırında yumuşayana kadar pişirin.
-Servis yaparken her dilimin üzerine salçalı suyundan ilave etmeyi unutmayın, ılık servis yapın.


Not: Kullandığım patlıcanlar oldukça iri olduklarından ben üç dilime bölüp hazırladım , her biri kocaman birer porsiyon oldular.

5 yorum:

eylem ceylan dedi ki...

ellerine saglık.bayramın şimdiden kutlu olsun.

mutfagabuyrun dedi ki...

nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.hayırlı bayramlar.

selma tamer dedi ki...

avet yemeğıne ıyı gıder elıne sağlık

sibelinmutfagi dedi ki...

ellerine sağlık arkadaşım her zaman beklerim seni takipteyim sende beni izlemeye alırsan sevinirim
tekrar iyi bayramlar

Bir Kase Lezzet Ayşe Alkan dedi ki...

canım eline sağlık nefis bizde çok sevilir:)))

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı