Yeni Yıl

17 Ocak 2013 Perşembe

Ölçülerini birebir uygulayarak  tarifi denemenizi öneririm. Bu keki sade veya her türlü süsleme için yapabilirsiniz. Yumuşacık dokusuyla nefis oluyor.







Malzemeler:

3 yumurta
2 kahve fincanı un
2 kahve fincanı yumuşak tereyağ
1 yemek kaşığı mısır nişastası( buğday nişastasıda olur)
2 kahve fincanı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı Kakao
parça çikolata
sade bir kekle yapacak olursanız sadece un miktarını 3 e çıkartmanız yeterli olacaktır.Kakao ve çikolata koymayın.

Krokan yapımı:

1 su bard. şeker
l su bard. ceviz
1/2 limon suyu

Tavaya şekeri limonu ve kırık cevizi koyup şekerin tamamen erimesini sağlayın karamelleştiğinde tavayı tezgah üzerinde bir pişirme kağıdı üzerine döküp yayın. krokan soğudukça  sertleşecektir. Küçük parçalar haline getirin, pastanızda kullanın.

Hazırlanışı: 
Öncelikle fırın 160 dereceye ayarlanır. Kuru malzemeler elekten geçirilir. Cam kasede yumuşak tereyağ ve şekeri krema kıvamını alana kadar mikserle çırpılır.
Oda sıcaklığında yumurtalar tek tek eklenir ve tekrar çırpılır. kalan kuru malzemeler ilave edilip kaşıkla karıştırılır. 
Kelepçeli kalıbın tabanına pişirme kağıdı serilir, üzeri ve çemberin kenarları yağlanır. 
Kek hamuru kalıba boşaltılıp fırının orta rafında 40 derecede pişirilir. 
Kürdan testiyle pişip pişmediği kontrol edilir.
Pişen kek fırında bir süre tutulur ve daha sonra tezgaha alınıp kelepçesi açılarak ters çevrilir bu aşamada pişirme kağıdı alınır ve servis tabağına konularak üzerine pudra şekeri elenir .Veya benim gibi hazırlamak isterseniz keki ikiye kesip, krema ve krokAnla tamamlayın

Not:
-Ben yoğun çikolatalısını krokanlı -cevizli olarakta denedim. Kekinizi herhangi bir sıvı ile ıslatmanıza gerek kalmıyor çünkü yoğun ve nemli bir dokusu oluyor. Keki ikiye kesip krema sürdüm krokan hazırlayıp serpiştirdim ve yeniden bir kat daha krema sürüp kekin diğer katını kapattım üzerinde yine bir kat krema ve krokan uyguladım.
-Sade bir kekle yapacak olursanız sadece un miktarını 3 e çıkartmanız yeterli olacaktır.Kakao ve çikolata koymayın.

14 yorum:

mine dedi ki...

çikolata de canımı ye nefis gözüküyor ellerine sağlık

PaSaSofraM dedi ki...

bol cikolata dedinya o bana yetti :) nefis olmus ellerine saglik

mutfagabuyrun dedi ki...

offf nefis nefisss.ellerine sağlık cnaım.sevgiler.

nursen aksoy dedi ki...

Ellerinize sağlık,nefis bir pasta olmuş..

NzlGl dedi ki...

Offf çok güzel .....

bücürükveben dedi ki...

Şükran'cığım harika gözüküyor, çikolatalı pastalara, keklere bayılırım, gerçi epeydir şekerli keki hayatımdan çıkarttım ama resmi bile aklımı başımdan alıyor:)eline sağlık:)
afiyet olsun..:)

Feray kaygısız dedi ki...

Şükrancım sanada çok geçmiş olsun zaten bronşit varsa zor iyileşiliyor bende de var onun için böyle uzuyor.
Pastan çok güzel krokanı çok severim
ellerine sağlık canım..

Dilek Hanımın Mutfağı dedi ki...

krokanın tarifini aldım canım ellerine sağlık hayırlı cumalar:)

Heyyfi dedi ki...

Şükran'cığım, çayım hazır, taze demli.
Birer dilim getir de hem yiyelim, çayımızı içip, hem de iki lafın da belini kıralım:)))
Ellerine sağlık, harika görünüyor.
Sevgiler canım...

Betül dedi ki...

Süper görünüyor, ellerine sağlık.

LEYLAnın KAHVE DÜKKANI dedi ki...

Nefis olmuş, bomba bir şey bu :)
TATlı tarifler yarışmamıza beklerim.

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Diyet bozduracak kadar nefis görünüyor.Ellerine sağlık canım.
Sevgiler...

Hayat Cafe Tarifleri dedi ki...

Pastada korkana bayılıyorum birde çikolatalıysa yerim yerim yani..:))
Ellerine sağlık canım..
Nefiss görünüyor.

ÇAY SAATİ dedi ki...

Çok leziz olduguna eminin.Mutlaka deneyeceğim.. Paylaşımınız için teşekkürler.Sevgiyle kalın.Aida

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı