Yeni Yıl

9 Ekim 2012 Salı







      Arnavut Ciğeri, bloğunun sahibi sevgili Asuman hanım, bu poğaçayı yayınladığında içinin dokusunu hep merak edip durmuştum. Fırsat bulduğum ilk anda evde de az miktarda kahve llikörü varken denemek istedim . Tarifi zahmetli gibi görünse de sevgili arkadaşımız detaylı vermeye çalışmış..
Aslında birkaç aşamada kolayca yapılan bu poğaçaları, tattığınızda emeğinize değdiğini siz de göreceksiniz. İç kremasına likör vs. kullanmak şart değil siz sadece granül kahve ile de yapabilirsiniz.
 Tadını merak edenler için şöyle söyleyebilirim. Paskalyanın içinin kahve aromalı hafif bir krema ile doldurulduğunu düşleyin hatta tadı daha da nefis.. Ben arkadaşımın tarifini aynen veriyorum..Asuman hanımcığım tarif içinde çok teşekkür ederim.



MALZEMELER:
Hamuru için:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı - tepeleme - kuru maya
  • 35 gr. eritilmiş tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 2 - 2.5 su bardağı un
Kuru mayayı ve şekeri 1 su bardağı ılık sütün içinde eritin, üzeri köpüklenene kadar bekletin.
Kalan diğer malzemeleri de ilave edip, kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurun.
Üzerini örtüp 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
İçi :
Vanilyalı, likörlü krema:
  • 1 1/4 su bardağı süt
  • 1/2 vanilya çubuğu ya da 1/2 tatlı kaşığı vanilya özütü ya da 1 paket toz vanilya
  • 3 yumurta sarısı
  • 1/4 su bardağı toz şeker (50 gr)
  • 2 yemek kaşığı un (20 gr)
  • 2 yemek kaşığı nişasta (20 gr)
  • 1/2 yemek kaşığı likör (Grand Marnier, Brandy)

Çikolatalı krema: 60 gr. bitter ya da sütlü cikolatayı rendeleyip sıcak kremaya ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.

Kahveli krema: 1/2 ya da 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi ya da nestcafeyi sıcak süte ekleyip eriyene kadar karıştırın.

HAZIRLANIŞI:
  • Tercihen cam karıştırma kabında, şekeri ve yumurta sarılarını çırpma teli ile çırpın. Unu ve nişastayı eleyerek ekleyin, pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpma teli ile karıştırın.
  • Bu arada, orta boy bir tencerede sütü ve vanilya çubuğunu kaynama noktasına getirin (sütün üstü köpüklenmeye başladığı anda hazır demektir).
  • Sütü ocaktan alıp,vanilya çubuğunu çıkarın. Önceden hazırladığınız yumurtalı karışımı, çırpma teli ile karıştırarak, yavaş yavaş süte ekleyin.
  • Vanilya çubuğunun tohumlarını, bıçağın ucu ile kazıyarak karışıma ekleyin (vanilya çubuğu kullanmıyorsanız bu aşamada vanilya özütünü ya da toz vanilyayı ekleyin).
Karışımı tekrar ocağa alın. Kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra 30 ile 60 saniye kadar daha koyulaşana kadar karıştırın.
-->
Dip not: Yapılış aşamasını ben fotoğraflayamadığım için sevgili arkadaşımdan alıntıladım, bilginize.
  • Ocaktan alıp, likörünü ekleyin.
  • Cam kaba alıp, kabuk tutmaması için, üzerini strech ile kaplayın (strech kremaya değsin ki, arada buharlaşma olmasın).
  • Oda sıcaklığında soğutun.
  • Hemen kullanmayacaksanız buzdolabında 2 gün kadar saklayabilirsiniz.
  • Cevizden biraz daha büyük aldığınız hamurunuzun içine 1 kaşık kadar kremadan  koyup, fotoğrafta görüldüğü gibi kapatın.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 350F- 180C fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin.

  • Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Afiyet olsun.



 Yaptığım değişiklik :  
-Kremasını hazırlarken bir paket normal vanilya kullandım. 
-Evde bulunan  kahve likörümden bir yemek kaşığı ekledim.
-Kahveli kremayı hazırlayıp ilave ettim.



 

Kaynak:http://arnavutcigeri.blogspot.com/

9 yorum:

Canan Demirbağ dedi ki...

Nefis gözüküyor ellerinize sağlık..

Emirlehayatguzel dedi ki...

Poğaçaların şeklini çok beğendim,ellerinize sağlık,
Sevgilerimle,

emirlehayatguzel.blogspot.com

LEZZETİKRAM dedi ki...

çok güzel görünüyor ellerine sağlık :)

sibelyalcincom dedi ki...

Ellerinize sağlık hem şık hemde lezzetli görünüyor:)

lezzettabağı dedi ki...

Canan hanım çok teşekkürler, sevgiler.

Mürüvet hanım, ziyaretiniz beni çok mutlu etti teşekkürler görüşmek üzere sevgiyle kalın..

Sedacığım çok sağol canım. sevgiler.

Ev atölyesi tadıda görüntüsü de gerçekten çok güzel bence de..

Heyyfi dedi ki...

Sevgili Şükran, bloğuna ulaşmış olmaktan dolayı çok mutluyum. Eve yorgun şekilde gelip, içeriye girip, evdeki kek kokusuyla bütün yorgunluğun gittiği bir yuva gibi.
Ellerine sağlık.
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

[url=http://www.louisvuittonoutlethandbags.co.uk]louis vuitton outlet[/url] Watches incorporate on the beauty and grace to the character of self built girl. The replica women Rolex enjoy could be substantially greater an option to reward her around the special day without having punching a hole for the pocket in the giver. The reproduction ladies Rolex view from Starwatches would be the most suitable choice due to the standard which also makes certain which the sweet occasions extended for a lifetime time.
Timescape is Sony Ericsson?s take on integrating your social networks. It helps make utilization of tiles to provide you your ?friend's? updates and is likely to be filtered so it offers Twitter, Facebook, Messages and Missed calls or any combination thereof. The graphical representation of upgrades in particular tiles is great, but we?ve on no account been provided to the implementation.

[url=http://www.bestlouisvuittonhandbagsus.com/]louis vuitton purses[/url] I am type of around the identical webpage of gutsmgee , in advance of Rogen was talked about owning desire in undertaking the motion picture nobody really ever talked about Green Hornet. So far as the footage goes, prior to the crap-tastic Ghostrider film arrived out, I bought to check out a sneek peak at a convention in Dallas, and with the time it looked great. Certainly every one of us understand what occurred to that motion picture.
The Damned Streets: Get worried about coupled with Loathing for Arkham [Dark Horse] A humorous, striking, daunting thrill-ride down the U. Departures solitary piece that can by his own, your canine loyal a second 12 months portions in the 16 Olympians with Olympus. Legislation, elapsed on the subject of '03, can make it a vital felony for just a tutor to acquire erotic make contact with every college student about the exact same university, regardless of interval..

[url=http://www.louisvuittonoutlethandbags.co.uk]louis vuitton handbags[/url] Small company entrepreneurs who tackle their own individual payroll processing will shell out several hours each month calculating the hrs and slicing checks. If you are fatigued of becoming to blame for this time-consuming job, employing a firm who will execute on line payroll processing available for you is the best option. Aided by the time you help you save, you'll be able to aim on center duties like product sales and customer retention..
Despu signifiant terminando sus estudias durante Crete, opleve movi some kind of Venecia gymnasium entonces a crucial Roma para continuar su arte. However on-range merchants could absolutely stay clear of with the differing kinds of fees. Mahina Millimeters Carrier Gold M95712 Softness, measurement as well as a combination of perforations build the XL.

[url=http://www.luxurylouisvuittonoutlet.co.uk/]www.luxurylouisvuittonoutlet.co.uk[/url] 6. Leather-based Portfolios: Currently leather-based portfolios are fantastic once you need to consider a few notes even though meeting that has a prospect. They are available tiny, medium, and huge which means you can carry them inside of your handbag, go well with pocket, or briefcase. Louis Vuitton Monogram handbags really are a wonderful mix of a classy business enterprise relaxed, they usually could make you look expert and amazing. Any time you sport your monogram handbag at work, you are going to convert heads throughout the business office. Some people don't recognize the fine line that separates informal from business enterprise.
The Damned Streets: Fear about together with Loathing for Arkham [Dark Horse] A humorous, striking, scary thrill-ride down the U. Departures solitary piece that should by his very own, your dog loyal a second 12 months portions in the 16 Olympians with Olympus. Laws, elapsed in regards to '03, can make it a vital felony for only a tutor to obtain erotic get hold of just about every university student about the very same college, no matter period of time..

lezzettabağı dedi ki...

Heyffi değerli ziyaretin için çok teşekkürler. Ankara da olmanıza çok sevindim aslında bizde bir organize olabilsekte zaman zaman bloggerler toplanabilsek ..

Unknown dedi ki...

nefis görünüyor elinize sağlık ben de beklerim sevgiler selamlar olsun...

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı