Yeni Yıl

17 Ekim 2012 Çarşamba



Patasesi sevmeyen var mıdır? Her haliye tam bir kurtarıcıdır. Biz patatesi bu şekilde hem köfteli hem kemikli tavuk etiyle pişirir afiyetle yeriz. Bizim sevdiğimizi bilen küçük görümcem sağolsun hazırlamış, eline sağlık.. ..
 
Yapımı oldukça kolay ve tam bir davet yemeği bence..

Dilimlenmiş patatesler, domates ve biberler tepsiye alınır .Sıvı yağ, tuz, sarımsak ve karabiberle harmanlanır aralarına köfteler dizilir veya kemikli kalça tavuk eti yerleştirilir. Üzerine aliminyum folyo konur, fırında patatesler yumuşayana kadar pişirilir. Üzerinin kızarması için son 10 dakika folyo alınarak pişirme işlemi devam eder

Not: Ben pişirme işleminde kesinlikle aliminyum folyo kullanmıyorum, bunun yerine pişirme kağıdı kullanıyorum.
         Yine  patetes dilimlerini ince keserseniz ya da yarım saat kaynar suda bekletirseniz pişirme süresini       kısaltmış olursunuz.



13 yorum:

fuat gencal dedi ki...

Merhabalar, Çok güzel ve iştah kabartan bir görüntü, ellerinize, emeğinize sağlık.

Saygılar.

lezzettabağı dedi ki...

Fuat bey çok teşekkürler. görüşmek üzere esenkalın.

mutfagabuyrun dedi ki...

sevmeyen yoktur sanırım canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

Sonu garanti tarifler dedi ki...

Bence de patatesi sevmeyen kesinlikle yoktur.Görümcenizin ellerine sağlık.Sevgiler,selamlar..

eda dedi ki...

yok yok ben açikmisim halbuki evelsi gun yaptigim bir yemekti ^^ ben hemen mutfaga gitmem gerek ;))

kış güneşi dedi ki...

harika olmuş canım ya canım çekti en yakın zaman da bende denemek istiyorum eline sağlık

Oglak Kizlari dedi ki...

Süpersiniz, elinize sağlık.
Muska böreğini de seven anne Çiğdem

balböcükleri dedi ki...

pilav ve cacık eşliğinde misssss menü olduda bitti.nefis görünüyor.

Adsız dedi ki...

Şükran Hanım,
En sevdiğim yemeklerden bir tanesi. Hiç pişirmedim. Hep annem pişiriyor. Kendisi şu an benden çok uzaklarda. Biraz ayrıntılı anlatabilir misiniz. Örneğin, su konulacak mı, ne kadar? İçinde baharat var mı?
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Gelecek bayramınız kutlu olsun. Sayfanızın daimi takipçisi olduğumu bilmenizi isterim. Her ne kadar yorum yazmasam da. Sizin ve Yeşim Hanımın (kendisi sitesini ne yazık ki kapatmış? tariflerinizi Tarif Defterinin ilk açılışından beri takip ediyorum.

Ceren

durutarifler dedi ki...

Sağlıklı ve mutlu nice nice bayramalar dilerim.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

nice to be here lezzettabagi.blogspot.com owner discovered your site via yahoo but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have found website which offer to dramatically increase traffic to your site http://cheap-mass-backlinks.com they claim they managed to get close to 4000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my blog. Hope this helps :) They offer best services to increase website traffic Take care. Richard

lezzettabağı dedi ki...

hepinize çok teşekkür ederim..

elimden geçirdiğim bir operasyondan dolayı hemen cevap yazamadım lütfen kusura bakmayın..

Sevgili Ceren, bir su barda. kadar suda bir yemek kaşığı salçayı eritip üzerine gezdirin geregirse suyunu çekerse ilave edebilirsiniz. baharata gelince ben karışık çeşnili baharatı (kimyon, karabiber, toz kırmızı biber ve toz sarımsak) ve kekiği çok yakıştırıyorum..

SeneminYemekleri dedi ki...

canım ellerine sağlık çok severiz bizde ailecek bu tarifi.

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı