Merhabalar hepinize, Her gününüz, her saatiniz sağlıklı neşeli ve sevgi ile dolu dolu geçsin....
Yılın son tarifi de tatlı birşeyler olsun. Sevgili arkadaşım Oya deneyip işyerine getirdiğinde hepimizden de tam not alıncaya kadar bunun farkına varamamışım, meğer o defalarca denemiş ve tadanlardan her defasında tam not almış.Vallahi ne yalan söyleyeyim tadıncaya kadar bu kadar lezzetli olabileceğine pek inanmamıştım, yedikten sonra etimeğin krema içinde bu kadar güzel olabileceğine inanın çok şaşırdım. Ve takip eden hafta sonu hemen deneyip sizlere aktarmak istedim. Tarif sevgili Mutfak Günlüğüm den Özlem 'e ait. Bu kadar güzel ve pratik bir tarif nasıl gözümden kaçmış bilmiyorum. Teşekkürler Özlem'ciğim.
Malzemeler:
- 1 paket tuzsuz etimek
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı margarin
- 1 paket krem şanti
- 1 paket hazır çikolata sosu
- 2,5 çay bardağı süt
Sütü, unu, şekeri ve vanilyayı tencereye koyup orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan almadan margarini ilave edip karıştırın. Ocaktan alın ve başka bir kaba aktarın. 10 dk ılınmasını bekledikten sonra mikser ile çırpın. Topak topak hali iyice giderene kadar 1o dk kadar çırpın. Krem şantiyi de ilave edip tekrar bi 5 dk daha çırpıp bırakın.
Etimekleri iri iri kırıp, dikdörtgen bir kaba yerleştirin. Üzerine muhallebiyi döküp hepsini karıştırın ve üzerini kaşık ile düzeltip düzleştirin. Son olarak çikolata sosunu 2,5 çay bardağı süt ile pişirin ve muhallebinin üzerine dökün.
İyice ılındıktan sonra birkaç saat buzdolabında bekletin. Servis yaparken profiterol görüntüsü verebilmek için kaşık ile top top alıp tabaklara koyun. Üzerine hazır çikolata sos dökün.
Not: Hazır çikolata sosu olarak bende özlemin tavsiyesi üzerine "Kenton" markasını kullandım .
Ayrıca kalabalık bir grup için ölçüleri iki katı kullandım.
Afiyet olsun!
16 yorum:
oğlum profiterolu çok sever bu tarifi bende denemiştim paratik bir tarif tadıda nefis ellerine sağlık..
pasta nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
etimekli tatlılar gerçektende nefis oluyor.. bende bebe bisküvilisini denemiştim pratik oluyor hemde lezzetli ellerine sağlık sevgilerimle
mutlu yıllar
profiterolün nasıl zor yapımı olduğunu bizzat bildiğim için ,sahiden bu tarf banada pratik geldi.ellerine sağlık nefis görünüyor...
yalancıyı da sahıcıyı de severım ellerınıze saglık
ellerıne sağlık canım profıterolu cok severım
Denemeliyim bu tarif tam bana göre:)
Elinize sağlık bayıldım çok güzel görünüyor, afiyetle....
boşver gerçeğini bayıldım bu haline ellerine sağlık deneme listeme aldım
Tam da tatlı krizim tutmuşken rastladım, olacak iş miii :(
Bahçe kar dolu, arabayı daha birkaçgün çıkartamam da, tüh tüh, bu güzelliği deneyemeyeceğim :(
Ben yalancısında bebe bisküvi kullanırım, ama tuzsuz etimek daha cazip geldi.Teşekkürler
Acıktım mı acıktım, şimdi ekranda bunu görmek oldu mu olmadı :( Ellerinize sağlık:)
ımmm nefis görünüyor ellerine sağlık ablacım
ister yalancı ister gerçek seviyorum ben bu lezzeti ...hemde çok.ellerine sağlık canım.enfes olmuş.sevgiler..
ellerine sağlık canım arkadaşım.leziz görünüyor.
sevdiklerinle birlikte geçireceğin sağlık ve mutluluk dolu güzel bir yıl diliyorum.
seni kocaman öpüyorum.
Yaptığınız Blog Gerçekten Çok Başarılı Günde 1-2 saat internet
kullanabilenler İş Arkadaşına İhtiyacımız Var.
İleri Düzey İnternet bilgisi olmasına gerek yok. Eğitim verilecektir.
Ayda 500-1500 TL Maaş.
www.ekgelir.ailesiyiz.biz
Yorum Gönder