Merhabalar herkese, umarım Aralık ayı hepimize sağlık, neşe ve güzel günler getirir. Eski yılın son ayı, yeni yılın ise umutlarla bakıldığı bu ayda ailece evimizi süslemeyi çok seviyoruz. Sevdiklerimize hediyeler hazırlamayı vitrinlerdeki rengarenk yeniyıl çoşkusunu gezip dolaşmak çok hoşumuza gidiyor. Bunlarla ilgili yine yeniyıl fotolarını dekorasyon bloğumda sizlerle paylaşacağım. Eminim hem fikir edineceksiniz hem de keyifli dakikalar geçireceksiniz.
Ayrıca yeni yıl için sizlere minicik bir sürprizim olacak şimdiden haberiniz olsun..
Bu tarifi de bayramda deneyip çok beğenildiği için sizlerle paylaşmak üzere arşivime almıştım ve sonrasında defalarca yapmıştım.
Bayram da gelen misafirlerin yaşını, sağlık problemlerini veya damak zevklerini de göz önünde bulundurmak, sonra ikramlık getirmek gerekir diye düşünüyorum. Özellikle de şeker hastası veya diyet yapan eşe dosta tatlı yanında tuzlu birşeylerin de olması benim çok hoşuma gidiyor.
Bu düşünce ile hazırladığım Arnavut baklavası, peynirli patatesli gül börekler, susamlı mahlepli simit seçenekleri yanında havuçlu bulgur köfteleri çok beğenildi. (Arnavut baklavası ve mahlepli simit tarifini en kısa zamanda yayınlayacağım)
Lezzeti muhteşemdi ve gelen misafirlere de önceden hazırlanan köfteleri kızartıp sıcak sıcak ikram etmiş olmanın kolaylığı beni son derece mutlu etti.
Hani bazen biz bloggerler şiddetle tavsiye ederim deriz ya işte öyle bir lezzet ..
Sevgili zeliha' nın bloğunda daha önce görüp ilk fırsatta yapmayı istediğim köfteleri bayram arefesinde bir kaç değişiklikle hazırladım, tepsiye dizdim, üzerlerini streç folyo ile kaplayıp dolaba kızartılmak üzere kaldırdım
Tarifte bir iki değişiklik yaptım.
1- İçine konan galeta ununu sadece köfteleri bulamak için kullandım.
2-Bir adet kuru soğanı, bir yemek kaşığı domates ve hafif acılı biber salçası ile soteleyip içine ilave ettim.
3- ikinci denememde sadece bir kuru soğanı soteleyip ilave ettim her iki türlüde çok lezzetli oldu açıkçası.
tercih sizin.
4- Başka bir denemem de yine aynı yöntemle hazırlayıp köftelerin üzerlerine ayrıca sprey sıvı yağ püskürterek mikro dalganın pişirme ayarında pişirdim.
Püf noktası: köftelerin dağılmaması için malzemesinin iyice yoğrulmuş olması gerekiyor.
Tarif için çok teşekkür ederim sevgili Zeliha..
Havuçlu Bulgur Köftesi : (tarif burada orijinal haliyle verildi)
Malzemeler:
2 ,5 çay bardağı ince bulgur
3 adet havuç
1 adet yumurta
tuz,karabiber
bir tutam maydonoz
yeterince galeta unu
Hazırlanması:Bulguru üzerini geçecek kadar kaynamış su ile ıslatıp üzerini kapatarak şişmesini bekliyoruz.
- Havuçlarımızın kabuğunu incecik soyup,derin bir kap içerisine rendeliyoruz.
- Şişen bulgurları havuçların olduğu kaba alıp,üzerine yumurtayı kırıp,tuz ve karabiberini ekleyip,incecik maydonozları doğradıktan sonra karıştırıyoruz.
- Bu karışıma azar azar galeta unu ilave ederek,iyice yoğuruyoruz.
- Tam bir hamur kıvamını aldığı zaman,cevizden küçük parçalar kopartıp yuvarlayarak,kızgın yağda kızartıyoruz..
6 yorum:
Ablacım ellerine sağlık sunumda çok
şık ellerine sağlık sürprizi bekliy
cem öpüyorum.Bu arada büyük geçmiş olsun...
ellerine saglık bende cok merak ediyorum bu köfteyi...sürprizi cok merak ettim bende....
canım cok guzel gorunuyor ellerıne sağlık
Çok beğendim, önceden hazırlanıp dolapta beklemesi bir avantaj... Denemek isterim, sevgiler...
Deryacığım, içten yorumların çok sağolcanım..sevgiler.
Nirvana canım sıvı gıda almam konusunda haklısın hepimiz dikkat ediyoruz buna.. ziyaretinle çok mutlu olduğumu bilmelisin tatlım. sevgiler. şimdi harıl harıl sürpriz hazırlama çalışmalarım var..
Zeymuran canım, değerli yorumlarınla beni çok mutlu ediyorsun çok sağol sevgiler.
Aysel' ciğim evet çok pratik ve bir o kadar lezzetli oluyor mutlaka denemelisin.
köfteler nefis olmuş:) ellerine sağlık süprizi merakla bekliyorum sevgiler
Yorum Gönder