Her şeyin gönlünüzce geçeceği güzel bir hafta diliyorum. Bu hafta sonu bu Franbuaz soslu cheesecake i denedim tadını mı merak ediyorsunuz hem nefis hem çok hafif ve frambuazın enfes aromasıyla dolu dolu. Genelde cheesecake denemek biraz korkutur ya, inanın bunu hiç çekinmeden en kısa zamanda deneyince ne kadar da başarılı olduğunuzu kendiniz görecek ve gurur duyacaksınız. Ben size bunun garantisini veriyorum. Eee ne duruyorsunuz o zaman?
Tarifim Home TV de Tyler Flornece ye ait.(yapım aşamalarını seyrederken not almıştım)
Malzemeler:
Taban malzemesi:
1,5 paket eti burçak (orijinalinde, peynirli kraker kullanıldı ama ben tabanda burçak bisküinin tadını daha çok beğeniyorum )
1 çay bard. ceviz
3 yemek kaşığı tereyağ
Üst kreması:
200 gr. sıvı krema (pınar marka)
400 gr. labne peynir ( pınar marka)
200gr. krem peynir (pınar marka)
3 yumurta
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 su bard. toz şeker
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1/2 limon suyu
Hazırlanışı:
Cevizi iri çekin ve tavada biraz kavurun. bisküviyi veya eritilmiş tereyağını ilave edip hepsini rondoda iyice karıştırın.
25 cm çapında kelepçeli kalıbınızın tabanını kaplayacak ebatta pişirme kağıdı yerleştirin. malzemeyi kalıbın dibine iyice bastırarak yerleştirin. Bir bardağın tabanından faydalanabilirsiniz. Dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
Üst malzemelerini çukur bir kapta iyice çırpın ve bisküvi tabanın üzerine yayın. Fırını önceden 180 dereceye ayarlayın geniş bir tepsinin içine kelepçeli kalıbınızı yerleştirin ve tepsinin içine yarıya kadar sıcak su doldurun (bu cheesecake üstünün çatlamaması ve piştiğinde yumuşak olması açısından önemli. ) Yaklaşık 45- 50 dakika kadar pişirin ve üzerinin hafif kaymaklanması ve içinin de yumuşak olduğundan emin olduğunuzda fırını kapatıp içinde soğumaya bırakın. Sonra buzdalapta bir gece bekletin . Üzerine isteğinize bağlı ne arzu ediyorsanız o meyve sosunu dökün. ben evde pastacılık malzemeleri satan yerden aldığım hazır franbuaz sosumdan döktüm. Afiyet olsun.. Denediğinizde görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Not:
- Pastanın kalınlığı 5 cm oldu. Kelepçeli kalıbınız yoksa yüksek kenarlı bir tepsinizin iç kenarlarına da pişirme kağıdı kesip yerleştirin aynı işi görecektir.
- Krem peynirin kremaya ayrı bir lezzet kattığını gördüm.
- Benim fırınımda tam 50 dakikada istediğim kıvamda pişti ve iyice soğuyana kadar fırında beklettim.
- Kavrularak konan cevizin hoş kokusu tabana ekstradan lezzet katıyor.
- Kullandığım yumurtalar oldukça iriydi.
Not:
- Pastanın kalınlığı 5 cm oldu. Kelepçeli kalıbınız yoksa yüksek kenarlı bir tepsinizin iç kenarlarına da pişirme kağıdı kesip yerleştirin aynı işi görecektir.
- Krem peynirin kremaya ayrı bir lezzet kattığını gördüm.
- Benim fırınımda tam 50 dakikada istediğim kıvamda pişti ve iyice soğuyana kadar fırında beklettim.
- Kavrularak konan cevizin hoş kokusu tabana ekstradan lezzet katıyor.
- Kullandığım yumurtalar oldukça iriydi.
7 yorum:
harika bir görüntü arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.
gayet güzel olmuş
zaten bu tarz meyveli olan soslar en iyi yakışanı.ellerinize sağlık.
Cheesecake'in her türüne ama en çok da böyle kırmızı meyvelisine bayılırım Şükrancım. Ellerine sağlık..Can' cık iyidir inşallah. Kokla benim için..Sevgiler..
Elinize sağlık cheesecake en sevdiğim tatlılardan biridir ve çoğu zaman yaparım çok lezzetli görünüyor sevgiler...
Ne güzel bir görüntü.
Rejimdeyim ama canım istemedi hayret. Yoksa aşama yapmış kadın anne Çiğdem miyim.
Sevgiler
ah şimdi bir dilim olsaydı ne olurdu sanki
en sevdiğim tatlıdır! Ellerine sağlık nefis duruyor o dilim:)
Yorum Gönder