6 Ekim 2010 Çarşamba
6 Ekim 2010 Çarşamba
15 - Pastalar ve Tatlılar
3 yorum
Arkadaşlar kolay ve çabuk olduğu kadar ağızda hemen eriyen bir kıvamda helva yapmak isterseniz bu tarifim tam size göre. 15-20 dakika arasında hazırlayıp misafinize bile ikram ederek güzel iltifatları alacaksınız emin olun.. Lokum tadında ve yumuşacık bir helva oluyor. Siz kişi sayısına göre ölçülerde gerekli ayarlamayı yapabilirsiniz..
Malzemeler:
2 su brd.irmik
1 su brd. toz şeker
200 gr. margarin veya yarı yarıya sıvı+ yağ tereyağı
1 su brd. süt
1 su brd. su
2 yemek kaşığı badem
Hazırlanışı:
Su ve şeker ile bir şerbet hazırlayın.
Yayvan ve geniş bir tencereye margarini koyup ısıtın bu arada kabuksuz çiğ bademleri ilave edip 5 dakika kavurun. İrmiği de ilave edip 15 dakika kadar orta ateşte devamlı karıştırarak ( irmiğin ve bademlerin hafifçe rengi dönene kadar)
kavurun .
Ocağın altını kısın veya kapatın helvaya şerbeti ve ılık sütü ilave edip karıştırın.
Tekrar ocağa alıp yüzeyi suluca kalıncaya kadar tutun ve tekrar karıştırıp demlenmeye bırakın
Ilınınca şekil verip dilerseniz toz tarçın serperek servis yapın.
Afiyet olsun..
Benzer Yazılar:
Kahveli Jöleli Pasta (Hafif ve Çok Kolay)Malzemeler:1 adet uafalanmış kek( evde her zaman yapılan kek bitmeyebiliyor)Keki ıslatmak için 1 su bardağı kadar sıcak suda eritilmiş granül kahveAra Kreması:3 bardak süt2 yemek kaşığı nişasta (buğday veya mısır)1 yemek kaşı… Read More
Elmalı TartBu tarifi, devamlı takip ettiğim blog sitelerinden biri olan "Mekanımız Mutfak" sitesinden aldım, bugün denedim ve muhteşem oldu!Malzemeler:2,5 su bardağı unYarım su bardağı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağ (ben teremyağ kull… Read More
Nefis Çikolatalı Bohça Tatlısı Bu tarif yine Jaques Tarres'e ait.Kendisi bir çikolata ustası, adeta çikolata ve şekerle oyun oynar gibi çalışıyor.O kadar güzel tarifler veriyor ki anlatamam. Home TV kanalında hafta sonu ve hafta içi belirli sa… Read More
Limonlu Parfe(İnci Hanım'ın tarifi)Malzemeler:2 limon ve rendelenmiş kabukları1 bardak soğuk süt1 paket krem şanti3 yumurta1 su bardağı şekerYapılışı:İki limonun kabuğunu ince rendeleyin ve ikisinin de suyunu bir kaba sıkın.Soğuk sütü kre… Read More
Çilekli KupMalum çileğin mevsimi hemen hemen bitmek üzere.Ben de bir gün önce tezgahta güzel çilek görünce 1 kg. almıştım.Bunun 250gr. kadarını hemen yedik.Kalan çileklerle de kup yapmaya karar verdim.Sayılı kalan yaz akşamlarında soğuk… Read More
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
Ellerinize sağlık.Lezzetli görünüyor.Deneyeceğim.
çok lezzetli görünüyor.çok kolaymış en kısa zamanda deneyeceğim sevgiler.
arkadaşım ellerine sağlık.nefis görünüyor doğrusu.sevgilerimle...
Yorum Gönder