22 Eylül 2010 Çarşamba
- 22 Eylül 2010 Çarşamba
- 07 - Yöresel Yemekler
- 33 yorum
Merhabalar hepinize, bu bayram daha çok uzun süredir görüşmek istediğimiz ama zaman kısıtlığı nedeniyle buna fırsat bulamadığımız eş, dost akraba ziyaretlerini yapmaya çalıştık. Bunun yanısıra bize kısa bir dinlenmede oldu. Ardından sonbahara ve iş yaşamına yoğun bir şekilde başladık. Geçen hafta İstanbul'dan kuzucuklar geleceği için iki gün izin alabildim. Onlarla da bayram sonrası hasret gidermiş olduk. Onlara da bayramda misafirlerim için yaptıklarımın aynısını ziyadesiyle yaptım ve tattırdım..Bu arada sevgili bloger arkadaşım Şeyma'nın http://www.yemekcini.com/2010/08/18/uzi/ tariflerinden birisini de deneme fırsatım oldu.. Bizim çok hoşumuza gitti, tam bir davet yemeği bence. Ben ufak tefek değişiklikler yaptım (tavuk eti yerine önceden pişirdiğim kuzu eti kullandım, ayrıca küçük doğranmış kırmızı dolmalık biber parçaları ilave ettim)ama size orijinal tarifi yazıyorum..Tadı görüntüsü muhteşemdi.. Siz kişi sayınıza göre malzemenizin ölçülerini ayarlayabilirsiniz.. buradan sevgili Şeyma'ya çok teşekkür ederim.. Gelelim tarife:
Malzemeler: (18 adet )
Malzemeler
- 3 adet yufka
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı kaynar su- 4 yemek kaşığı kabuksuz çiğ badem
- 1 su bardağı iç bezelye
- 1 adet orta boy havuç
- 1 çift tavuk göğsü
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber
- Bunlara ilave kırmızı dolmalık biberden de minik parçalar ekledim)
Yapılışı
1. Pirinci nişastasını akıtana kadar 2-3 kere güzelce yıkayın. Bir kaba alıp 1 tatlı kaşığı kadar tuz ilave edin. Üzerine kaynar su ilave edip karıştırın. En az 1 saat önceden ıslamanız yeterli olacaktır.
2. Tavuk göğsünü haşlayın, didin.
3. Küçük bir tencerede ufak küpler halinde doğradığınız havucu ve bezelyeyi az miktarda tuz ekleyerek haşlayın.
4. Küçük bir teflon tavaya 1 – 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Dikey olarak ikiye bölünmüş, kabuksuz çiğ bademleri ekleyip güzelce kavurun.
5. Teflon bir tencereye bir miktar sıvı yağ ekleyip yıkanıp süzülen pirinçleri ilave edin, pirinçlerin göbekleri şeffaflaşana kadar kavurun. Tuzunu ekledikten sonra 3 su bardağı kaynar su ekleyin. Kısık ateşte demlendirerek pişirin. Pişen pilava bir tavada kızarttığınız tereyağı ve zeytinyağı karışımını ekleyin, karıştırın.
6. Hazır olan pilava dilediğiniz baharatlarla birlikte karabiberi, havucu, bezelyeyi, bademleri ve didilmiş tavuk etini ekleyip karıştırın.
7. Yufkaları yufka başına 6 dilim çıkacak şekilde üçgenlere bölün. Üçgenlerden birini kasenin içine döşeyin, üçgenin uzun tarafını kasenin içine geri katlayın. Yufkaya bir fırça yardımıyla az miktarda zeytinyağı sürün. İçine hazırlamış olduğunuz pilavdan koyun, yufkanın sarkan kenarlarını üzerine kapatın. Kaseyi ters çevirin ve hazır olan uziyi yağlanmış fırın tepsisine dizin.
8. Hazırladığınız uzilerin üzerine yumurta sarısı ve zeytinyağı karışımı sürün. 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
33 yorum:
canımm çok değişik birşeyy yöresel lezzetler hep ilgimi çekmiştir zaten afiyet bal şeker olsun:)
Değişik ama nefis görünüyor.ellerinize sağlık.
Görüntü nefis eminim tadıda öyledir,elinize sağlık..
Çok lezzetli gözüküyor ellerine sağlık
Müge
Çok lezzetli olduğu belli ve görsel olarak da mükemmel. Ellerinize sağlık.
ne güzel bayramı böyle değerlendirmek
sevilenlerle birlikte olunan nice mutlu bayramlar diliyorum
Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
Saygılar.
Süper ,ellerine sağlık .Sevgilerimle.
tam da davet sofrasına yakışacak bir yemek gerçekten. çok da özenli ellerinize sağlık
Merhaba,
Şu cümleye bayıldım; pirinçlerin ''göbekleri şeffaflaşana kadar kavurun''Ellerinize sağlık. Yufkayı kaseye koyuş biçimini anlamadım. Geniş kısmı kaseye koyuyoruz sonra..??
Anlamaz anne Çiğdem
çok değişik ama çok güzel.ellerinize sağlık.sevgiler.
ne güzel bir tarif bu ,ellerine sağlık canım:)
tam bir davet yemeği
ellerine sağlık muhteşem olmuş
sevgiler
çok enteresan ve çok leziz görünmekte. elinize sağlık. sevgiler.
zahmetli ama bir o kadar da güzel görünen bir yemek
ellerinize sağlık, sevgiler
Canımmm ellerine sağlık harika olmuş gerçekten öpüyorum.
Çok şık bir görünüşü var. Ellerine sağlık Şükran'cım.
gerçekten çok hoş görünüyor..ellerine sağlık...davet verileceği zaman nasılda tarif arama moduna giriyoruz..unutmamak lazım bu tarifleri..bi yere not düşmeli:)
Değerli yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
Tarifi Şeyma zaten resimlerle çok güzel anlatmış.bende yaparken tek başıma açıkcası resimleyememiştim bu yüzden yemek cini'nin blog adresini verdim..Görüşmek üzere sevgiler..
Sevgili oğlak kızları, üçgen yufkayı ortalayıp kaseye yerleştiriyorsun ve uzun kenarı birazcık kase içine katlıyorsun ve çukura pilav dolduruyorsun diğerlerinide bunun üzerine çevirdiğinde açılmayacak şekilde kapatıyorsun.. sevgiler..
Çok güzel olmuş! Gerçekten süper bir davet yemeği de olur. En kısa sürede deneyeceğim kesinlikle. Ellerine sağlık:)
Çok beğendim bu yemeği ben,görüntüsü tadını ele veriyor zaten..
ellerine sağlık,
sevgiler.
çok nefis görünüyor gerçekten..
ellerine sağlık..
şükrancım güzel ve içten yorumların beni çok mutlu ediyor.hep beklerim.yemeğin çok şık olmuş.tadından şüphem yok.ellerine sağlık.sevgiler
cok güzel ve degisik bir tarif, davet sofralarina yakisir bir tarif
ellerine saglik canim
nefis görünüyor canım ellerine gönlüne sağlık.hayırlı cumalar diliyorum.....sevgiler...
Cok lezzetli bir yemek olmali. Ellerinize saglik. SEvgiler...
çok ilginç ve güzel bir tarif ellerinize sağlık
merhaba Şükran hanım,sizi tanımak çok güzel,yemeğinizin görüntüsü bile çok iştah kabartıcı:)bundan sonra takipteyim:)sevgiler
harikaaa.ellerine sağlık..sevgiler canım.
Güzel yorumlarınız için çok çok teşekkürler hepinize..
merhabalar bezelye ve havuç önceden haşlanmış mı olaca?k haşlanmamış sebze pilavın içinde ii pişer mi?
secgili özlem yumuşayana kadar haşyalacaksınız..sevgimler.
Yorum Gönder