2 Temmuz 2019 Salı
2 Temmuz 2019 Salı
04 - Sebze Yemekleri, 05 - Zeytinyağlılar
Yorum yazın
Kerevizleri soyun yarım cm kalınlıkta dilimleyin ve limonlu soğuk suya koyun
4 adet portakalın suyunu sıkın.
2 adet havucuda ince halkalar halinde doğrayın
1 adet irice kuru soğanı piyazlık doğrayın
Tencereye soğan ve havuçları yerleştirin. üzerine kerevizleri yerleştirin. 1 yemek k. toz şekeri, 1 tatlı kaşığı tuzu serpiştirin 1 çay bard sızma zeytinyağı ve sıktığınız portakal suyunu da gezdirin
Tencere çapında yuvarlak kestiğiniz pişirme kağıdını suyla ıslatıp buruşturun geri açın ortasına delik açın sebzelerin üzerine serin kapağını kapatıp kerevizler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin ..
Afiyet olsun...
Benzer Yazılar:
Kabak Çiçeği Dolması Güzel bir hafta diliyorum.. Kabak çiçeği dolmasını bizim memleketimizde(Kayseri) bulgurla yaparlar.Ben hiç pirinçle doldurana rastlamadım.Ama diğer yörelerde yapılanlara baktığımda hep pirinç kullanıldığını görü… Read More
Kıymalı Kabak DolmasıYeni gün, size umutlarınızı, huzurunuzu, yüreğinizin hak ettiği güzellikleri getirsin.. Kıymalı Kabak dolması Malzemeler: 5 adet sakız kabağı 250-300 gr.orta yağlı kıyma 1 kahve fincanı pirinç 1 adet kuru soğan … Read More
Fırında Pazı Sarması Merhabalar sevgili arkadaşlar, sizlere bu sıralar yorum yazmada ve izleme konusunda sıkıntı yaşıyorum, her blogda olmasa da çoğunlukta bu durum devam ediyor.( zaman zaman işyerimde bu tür kısıtlam… Read More
Nefis patlıcan yemeği( soğansız ve susuz)Güzelliklerle dopdolu bir hafta diliyorum hepinize.. Sevgili Lama nın bloğunda görüp defalarca denediğim bir lezzet.. Patlıcanın en lezzetli hali bize göre kebaplarda ya da közlenmiş hali, y… Read More
Baharla birlikte gelen şifa/ Isırgan Otu Kavurması Sevgi dolu, mutlu, huzurlu bir güne açılsın gözleriniz.. Markette taze taze bulmuşken alıverdim, aslında niyetim ısırganlı gözleme yapmaktı ama taze yufka bulamadığım için kavurmasını yapmaya karar verdim. … Read More
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder