Yeni Yıl

4 Haziran 2019 Salı





Malzemeler:
Hamur işi:
250 g (2 su bard.) sade un
1/2 çay kaşığı tuz
140 g (1/3 + 1/4 bardak) soğuk, tuzsuz tereyağı küp küp
1 yumurta 
yaklaşık 2 çorba kaşığı buzlu su

Ispanaklı Dolgu:

450 gr. dondurulmuş ıspanak
250 g ricotta peyniri  (yerine taze lor kullanabilirsiniz.)
4 büyük yumurta
100 ml (1/3 bardak + 1 yemek kaşığı) sıvı krema
4 taze soğan (yeşil soğan)
küçük demet ince doğranmış maydanoz yaklaşık
küçük demet ince ince doğranmış dereotu ,
2 diş sarımsak soyulmuş ve ezilmiş
tuz ve  karabiber
200 g (7oz) yumuşak beyaz peynir

Hazırlanışı:

1. Un, tuz ve tereyağını bir kaseye yerleştirin, karışım ekmek kırıntılarına benzeyinceye kadar tereyağını ovalayın, ardından yumurtayı ekleyin. Karışımı bir top gibi bir araya getirmek için yeterince buzlu su ekleyin, streç filme sarın ve bir saat kadar soğutun.
2. Hamuru hafifçe unlanmış tezgahta 25 cm'lik tart kalıbından biraz taşacak büyüklükte açın. Hamuru kenarlara doğru bastırın taban köşelerini iyi yerleştirdiğinizden emin olun, kenar fazlalıkları kesip alın. Tabanı bir çatalla gelişigüzel delin ve daha sonra 15 dakika boyunca dondurucuya koyun. Bu sırada fırını 190 derece ye önceden ısıtın.
3. Tartın üzerine pişirme kağıdı serin tartın Kabarmasını önlemek için üzerine kuru fasulye doldurun, 20 dakika pişirin
4. Fırından tartı çıkarın  Fasulyeleri yine kullanmak üzere saklayın..daha sonra  kağıdı çıkarın tırtıklı bıçak kullanarak kenar fazlalıklarını alın.
5. Dolguyu yapmak için, ıspanağı çözün, bir elek içine yerleştirin ve mümkün olduğunca fazla suyunu sıkın, ince doğrayın ve sonra büyük bir kaseye alarak ricotta, yumurta ve kremayla karıştırın.
6. Taze soğanı ince ince doğrayın ve maydanoz, dereotu ve sarımsak ile birlikte kaseye ekleyin. Tuz ve karabiber serpin ve beyaz peynirin üçte ikisinde parçalayın. Karışımı tartın ortasına dökün ve yayın.180-190 derecede pişirin.
7. yaklaşık 35-45 dakika pişirin. Üst kısım çok fazla renklenmeye başlarsa, folyo ile kapatarak pişirme işlemini kısmen tamamlayın.
8. Servis yapmadan önce yarım saat kadar soğumaya bırakın.


Benzer Yazılar:

  • Fırında Pırasalı Mücver Fırında Pırasalı  Mücver Malzemeler: •        1 yemek kaşığı. Tereyağı •        1 yemek kaşığı. sızma zeytinyağı •        2 su brd. ince kıyılmış pıras… Read More
  • Ezme Patates Mücveri Günaydınlar, pazar kahvaltılarınıza yapabileceğiniz güzel bir alternatif Malzemeler: Haşlanmış ve ezilmiş patates (4-5adet) 1 yumurta 2 kaşık un 1 kuru soğan (çok ince kıyılmış) 1/2 çay kaşığı karbonat çok ince … Read More
  • Ispanaklı Tart Malzemeler: Hamur işi: • 250 g (2 su bard.) sade un • 1/2 çay kaşığı tuz • 140 g (1/3 + 1/4 bardak) soğuk, tuzsuz tereyağı küp küp • 1 yumurta  • yaklaşık 2 çorba kaşığı buzlu su Ispanaklı Dolgu: • 450 gr. dond… Read More
  • Taze Fasulye Yoğurtlaması Malzemeler: Yarım kilo taze fasulye 250 gr. yeşil taze biber 1 adet kuru soğan 2 tane iri domates veya 1 kase domates sos 1 kase süzme yoğurt 2 veya 3 diş sarımsak kızartmak için 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı … Read More
  • Kahvaltılık Kaşarlı Krep Bohçaları Krep için Malzemeler: 2 adet yumurta. 2 su bardağından biraz az un. 1 su bardağı su 1 su bardağı süt 1 çay kaşığı tuz pişirmek için tereyağı veya sıvı yağ  Arası için: dilimlenmiş  8 adet kaşar peyniri Krep… Read More

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı