Yeni Yıl

26 Eylül 2018 Çarşamba





Günlerin vazgeçilmezi Adana usulü kısır tarifimle yeniden merhabalar...

Çocukluğumda mahallemizde bir Mübeççel teyzemiz vardı Adanalı, o kadar güzel kısır yapardı ki daha onun üzerine güzel bir kısır yemedim ne yalan söyleyim...illaki yanına da yoğurt ikram ederdi ayrılmaz ikili onlar derdi..

Malzemeler:

2 su brd. ince bulgur
1 büyük baş kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
1 yemek kaığı tepeleme biber salçası
1 çay brd. zeytinyağ
Taze soğan ve biber,  küçük küçük doğranmış domates
maydonoz (incecik kıyılmış)
Tuz, karabiber, kimyon Pul biber, limon suyu

Hazırlanışı:

Bulguru azıcık sıcak suyla ıslatalım veya buharda şişirelim
Tavaya zeytinyağın yarısını koyup incecik doğradığımız kuru soğan ve sarımsağı ekleyip şeffaflaşana kadar kavuralım.
Salçaları ekleyip biraz daha kavuralım limon suyunu ekleyelim.
Yumuşayan bulgurun üzerine salçalı yağı dökelim.
tuzunu karabiberini kimyonunu da ekleyip kaşıkla harmanlayalım tuzunu ve baharatını ayarlayıp içine daha önce minik minik doğradığımız yeşillikleri ve domatesi ilave edelim çok fazla hırpalamadan bir güzel karıştıralım.  birkaç yeşillikle süsleyip yanında ev yapımı yoğurtla ikram edelim...




Benzer Yazılar:

  • Ermeni Plakisi Yeniden merhabalar,  Kayseri den döndük orada yıllardır görmediğimiz tüm akrabalarla hasret giderdik. Küçükler büyümüş, büyükler yaşlanmış özetle hepimiz birbirimizi değişmiş bulduk. Bugün tarifini vereceği… Read More
  • Kabak mezesi Yoğurtlu Kabak mezesi çok sıklıkla yaptığım bir meze yada salata çeşididir. Özellikle tereyağla soteleyip yağlı süzme yoğurtla karıştırırıp yediğinizde, kabağın en lezzetli haliyle de böylece tanışmış olursunuz. Bu… Read More
  • Çerkez Tavuğu Defalarca yapmış olmama rağmen bloğa koymayışıma şaşırdım bazen çok emin olduğunu zannettiğin bir şeyde hiç de emin konuşmamak lazımmış. Çerkez tavuğunu küçük kızım Derya çok sever artık o öğrendi ve yapar oldu..Bu da o… Read More
  • Havucun ve Kabağın E hali, D hali.. Velhasıl her hali  Yoğurtlu buğdaylı kabak salatası  Kabak salatasını buğdaylı yediniz mi? Yemedinizse lütfen deneyin inanın o kadar lezzetli oluyor ki anlatamam. Bunu Kaz dağlarında kaldığımız otelde tatmıştım ve içinde ne ol… Read More
  • Peynir dolgulu Kırmızı Pancar Terini İftar sofrasının gözdelerinden birisiydi kendiler..       Pancar terinini, Anna Olson' un programında izleyip not almıştım. Bunu daha önce çok yapmış olmama rağmen fotoğraflayamamıştım ço… Read More

2 yorum:

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

olsa da yesek... harika görünüyor...

TATESAL dedi ki...

Ellerinize sağlık nefis görünüyor,daha önce birkaç kere bu şekilde denedim bende çok güzel oluyor gerçekten...sevgiler

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı