Malzemeler (4 Kişilik):
300 gr. ıspanak
2 adet kuru soğan 2 çorba kaşığı sıvıyağ 2 adet domates 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı tozşeker ½ su bardağı kaşar peyniri 1'er çay kaşığı karabiber ve tuz
Krep için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı un 2 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz 1 çorba kaşığı tereyağı |
HAZIRLANIŞI:
Ispanaklar ayıklanıp temizlenir,
bol suda yıkanır, süzülür ve iri iri doğranır. Kurusoğanlar ince bir şekilde
kıyılır. Sıvıyağ tavada ısıtılır, soğanlar yağda 3-4 dakika süreyle
sotelenir. Ispanak, tuz ve karabiber ilave edilerek kavurulur.
Krepin
Hazırlanışı;
Un, süt, yumurta ve tuz derin bir
kabın içerisinde iyice çırpılır, teflon veya yanmaz tavada tereyağının ¼ 'ü
eritilir. Tavaya krep karışımından bir kepçe dökülür, tava hafifçe sallanır,
kreplerin iki yüzeyi kızarıncaya kadar pişirilir, soğumaya bırakılır.
Sosu için;
Domateslerin kabukları soyulur,
ince ince doğranır. Soğan ve sarımsak sıvıyağ ile tavada pembeleştirilir,
domatesler ilave edilir. Tuz, karabiber ve tozşeker konularak 5 dakika
pişirilir. Ispanaklar krebe konularak sarılır, üzerine domates sosu ve kaşar
peyniri konularak fırında 160 C° 'de üzeri kızarıncaya kadar pişirilerek
sıcak bir şekilde servise sunulur.
Afiyet olsun..
|
0 yorum:
Yorum Gönder