Merhabalar sevgili dostlar, deniz börülcesi mevsimi geçmek üzere.. Bununla çok lezzetli salatalar veya mezeler hazırlayabilirsiniz...şimdilerde özellikle etli olanlarından mutlaka alıp temizleyin ve dolabınızda daha sonra kullanmak üzere saklayın. Yapım aşamalarını daha önce bloğumda burada bahsetmiştim.
Deniz börülcelerinizi kaşıkla iyice çırptığınız yağlı süzme yoğurtla karıştırın ve tabağa alın üzerine pul biber ve sızma zeytinyağ gezdirin. Afiuyet olsun.
İkinci salatamız Cevizli köz biber salatası..
Köz biberleri sonbaharda hatırlarsanız bu şekilde hazırlamıştım ve burada yayınlamıştım
İşte onlardan yapılan farklı bir salatamız daha var.
Salata sosu için gereken malzeme, limon sızma zeytinyağ, nar ekşisi ve tuz.. Üzerine dereotu ve bıçakla kıydığınız bol ceviz..
Afiyetler olsun efendim...
0 yorum:
Yorum Gönder