Yeni Yıl

20 Mayıs 2016 Cuma


        Merhabalar sevgili dostlar, deniz börülcesi mevsimi geçmek üzere.. Bununla çok lezzetli salatalar veya mezeler hazırlayabilirsiniz...şimdilerde özellikle etli olanlarından  mutlaka alıp temizleyin ve dolabınızda daha sonra kullanmak üzere saklayın. Yapım aşamalarını daha önce bloğumda burada bahsetmiştim.



Deniz börülcelerinizi kaşıkla iyice çırptığınız yağlı süzme yoğurtla karıştırın ve tabağa alın üzerine pul biber ve sızma  zeytinyağ gezdirin. Afiuyet olsun.


İkinci salatamız Cevizli  köz biber salatası..



Köz biberleri sonbaharda hatırlarsanız bu şekilde  hazırlamıştım ve burada yayınlamıştım 
İşte onlardan yapılan farklı  bir salatamız daha var. 
Salata sosu için gereken malzeme, limon sızma zeytinyağ, nar ekşisi ve tuz.. Üzerine dereotu ve bıçakla kıydığınız bol ceviz.. 
Afiyetler olsun efendim...

0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı