Yeni Yıl

23 Şubat 2015 Pazartesi

      2014 yıl sonunda kızımın adına başlattığımız lezzet paylaşımını sanal ortamdan gerçek dünyaya taşıma serüvenimiz siz değerli dostlarımın destekleri ve geri bildirimleriyle kısa zamanda güçlendi. 
         Bu lezzet yolculuğunda kızım http://cafederya.blogspot.com.tr/ isimle yeni bir adreste olacak. .

        Lezzet yolculuğunda sipariş üzerine neler mi yapılıyor; Cupkek,  cheesecake,  butik kurabiyeler,  nefis mezeler, zeytinyağlı sarmalar, dolmalar, poğaçalar, börekler, kısacası  bir çok güzel lezzet bulunuyor.  

      Sevdiklerimizle paylaştığımız her gün özeldir.  Özel gecelerde, güzel günlerde, ferah masalarda, mükellef sofralarda paylaşılan lezzetlerle kızım yanınızda olmaya devam edecek.  


         Dolayısıyla bu sıralar işteki ve evdeki saatlerimiz yoğun bir şekilde geçiyor.. Her gün mutlaka bir kaç sipariş alıyor ve ben de Derya' ya yardım etmek üzere çoğunlukla ben de onunla mutfakta oluyorum. 

         Bu limonlu cheesecakelerden birisi iş arkadaşına, diğeri ise aile doktorumuza hazırlandı.. 
Limonlu cheesecake aromasıyla çok hafif ve güzel bir lezzete sahip, siz üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Dilim halinde olanın üzerine incecik traşlanmış limon kabukları, diğerinde ise yine çok ince dilimler halinde limon halkaları yerleştirdik.. Birisi tart kalıbında ,diğeri kelepçeli kalıpta pişirildi..

Gelelim Tarife



Limonlu Cheesecake
Malzemeler:
1,5 paket  burçak bisküvi
1 çay bard. (çekilmiş kavrulmuş) ceviz
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ

Üst kreması:
200 gr. sıvı krema
400 gr. labne peynir( suyu süzülmüş)
1 su brd.süzülmüş yoğurt( ev yapımı)
2 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 limonun suyu
1 su bard. toz şeker
2 limonun rendelenmiş kabuğu

Limonlu sosu:
2 limonun suyu
1 çay brd. Şeker
1 su brd su
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Süslemek için: limon kabuğu

Hazırlanışı: 
-Bisküvileri rondodan çekip toz  haline getirin. İçine erimiş tereyağını ekleyip tekrar karıştırın.
-23 cm çapında kelepçeli kalıbın tabanına yağlı pişirme kağıdı serin dış yüzeyini de aliminyum folyo ile kaplayın ( su dolu tepside pişireceğiniz için su almaması gerekir ayrıca bu şekilde pişen cheesscake  çatlama yapmaz.
-Bisküvili karışımı kalıbın tabanına yayın ve elinizle iyice bastırarak yerleştirin. 
-Üzerine pişirme kağıdı serip nohut, pirinç veya fasulye gibi kuru malzemeyi yayıp fırında pişirin. ( daha sonra bu malzemeyi dafalarca bu işte kullanmak üzere saklayabilirsiniz)


Ara kreması içi: 
- Labne peyniri krema haline gelene kadar iyice çırpın, sıvı kremayı yoğurdu, şekeri ekleyip yeniden çırpıcı ile karıştırın.
-Yumurtaları birer birer ekleyerek düşük ayarda çırpmaya devam edin en son unu, vanilyayı ve  limon kabuğu rendesini ekleyip malzemeler karışana kadar çırpın. 
-Soğuyan bisküvili karışımın üzerine dikkatlice dökün. 
-Yüksek kenarlı büyük bir tepsiye oturtun fırına yerleştirin tepsiye yarısına kadar sıcak su ekleyin. -Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirin, kekin kremalı kısmı hafif yumuşakça olmalı,  fırında  soğumaya bırakın

-Limon sosunu hazırlamak için bir tencereye sos malzemelerini koyup karıştırın.
-Kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirin . Sosu soğuması için kenarda bekletin. 
-Cheescake üzerine limon sosunu dikkatlice gezdirin üzerine ince traşlanmış  limon kabuklarını veya limon dilimlerini zevkinize göre serpiştirin ve buzdolapta en az 6 saat bekletin .-
-Servisten önce  kalıbın kelepçesini açmadan bıçakla kekin etrafını keserek kalıptan kurtarın.  kelepçeyi dikkatlice açın.  tabanını da bıçak yardımıyla çıkartın keki bir tabağa alın dilimleyerek servis edin.





19 Şubat 2015 Perşembe

Bol damla çikolatalı kukilerle kalpli kekleri Derya sizler için hazırladı..Ben de yayınlamadan edemedim.. 



Tarifleri yakında ..burada olacak şimdilik kocaman sevgiler, sağlıkla kalın



13 Şubat 2015 Cuma

Güzelliklerle dolu birhafta sonu diliyorum . Artık mevsim gereği kış sebzelerini binbir çeşitte pişirip sofralarımıza getirmek, onları farklı lezzetlerle sevdiklerimize yedirmek gerekir. Ispanak kökü  yapmak istediğimde yıkanmış olanını yani hazır paketlerde satılan kök ıspanakları tercih ediyorum Etli  terbiyeli ıspanak yemeği çocuklar içinde ayrıca çok faydalı.



Malzemeler: 4 kişilik

1 paket ıspanak kökü
250-300 gr kuzu kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
1 yumurta sarısı
1/2 limon suyu
2 yemek kaşığı tereyağ veya sıvıyağ
Hazırlanışı:
Ispanak köklerinin tepesine artı işareti şeklinde bıçakla kesikler atın ama ayrılmasınlar . sirkeli soğuk suda yarım saat bekletin
Diğer tarafta soğanı yemeklik doğrayın, yağ ve eti soğanı iyice kavurun biraz sıcak su ekleyip etleri yumuşayana kadar pişirin tuz ve karabiberle tatlandırın.Etleri alın suyunu kullanmak üzere bekletin.
Ispanakları birkaç kez daha yıkayın ve sıcak suda çok hafif yumuşayıncaya kadar tutun ama sakın dirilikleri kaybolmasın oradan soğuk suya aktarın ve süzgeçle süzün.
Fırına dayanıklı bir( benim kullandığım borcam olabilir)kaba resimde görüldüğü gibi ıspanak köklerini dizin Ortasına etli karışımı koyun yine tuz ve karabiberle tatlandırın. Et suyundan biraz ilave edin.
Üzerine de bir başka tepsi veya kapak örterek ( ben aliminyum folyo asla kullanmıyorum) fırında 200 derecede 20 dakika -yarım saat arası pişirin suyunu kontrol edin.

Yumurta sarısı, tereyağ ve limon suyu ile iyice çırparak bir sos hazırlayın. Fırından çıkardığınız ıspanak köklerinin üzerine dökün ve yine fırında beş dakika kadar tutun.afiyetler olsun.


CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı