19 Haziran 2013 Çarşamba
- 19 Haziran 2013 Çarşamba
- 03 - Köfte ve Izgaralar
- 6 yorum
Merhabalar yeniden birlikteyiz dostlar, nasılsınız umarım herkesin sağlığı neşesi yerindedir. Öyle düşünelim ve öyle olsun..
Bir süredir buralara uğrayacak zamanım olmadı nedenine gelince yeni yıldan bu yana yeni bir ev alma hayalimi vardı nihayet gerçekleştirdim ve onun araştırması hazırlıkları beni hayli meşgul etti farkına varmadım ama bir o kadar da yordu. O evi almayı çok ama çok istemiştim, Allah bana istediğimi verdi inşallah sağlık huzur içinde bundan sonraki yaşamımızda oturmak nasip olur.. Evimle ilgili yazımı daha sonra tabiki paylaşacağım.
Öcceyi daha önce hiç yapmamıştım, denemek istediğimden yaptım bir daha yapar mıyım pek te zannetmiyorum, zira o gün öcce den mi kaynaklandı bilemiyorum müthiş midem ağrıdı. Sanki bana o kadar çok maydonoz ve üstüne üstlük kızartma olması ağır geldi kabak mücverini biz fırında yapmayı tercih ediyoruz. Öcceyi karalamak falan değil tabiki niyetim. Sıcak olarak yemesi zevkli olabilir ama bizim evde kızartma, sadece sigara böreğinde ve çok nadir olarak patates için kullanılan bir pişirme şekli . Belki muffin kaplarında fırında yapmak daha sağlıklı olabilir.
Denemek isteyenler için tarifi ( 4 kişilik)
Malzemeler:
1 demet maydonoz
1/2 demet yeşil soğan ( bana dokunduğu için zaten koymamıştım)
3 iri yumurta
1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı:
-Maydonozu ve taze soğanları iyice yıkayıp çok ince kıyın.
-Çukur bir kaseye alın içine yumurtaları, tuzu, karabiberi ve pul biberi ekleyip iyice karıştırın
-unu azar azar ekeleyerek ayarlayın bu esnada kabartma tozunu ilave etmeyi unutmayın
-Krep hamuru kıvamında suluca bir karışım elde edin.
-Bir tavaya zeytinyağı koyup ısıtın. iki kaşığı suya batırıp hamurdan bir kaşık dolusu karışımdan alarak diğer kaşık yardımıyla yağa yavaşca bırakın hafif üzerine bastırın aralıklarla tavadaki yağı soğutmadan ve çok doldurmadan bu işlemi tekrarlayın kızaran öcceleri kağıt havlu üzerine alın.
-Servis ederken dilerseniz yoğurtla vaya bizim gibi salçalı sosla afiyetle yiyin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
şükran hanım yorumunuz beni çok duygulandırdı annenize acil şifalar diliyorum,annelerimizden bize miras kalan bu beceriler bizide en az onlar kadar iyi birer anne yapacaktır,sağlıklı, mutlu ,huzurlu günlerde ağzınızın tadının daim olması dileğiyle...
Hiç denemedim,çok merak ettim lezzetini..ellerinize sağlık..
Merhabalar,
Bloğunuzu yeni keşfettim ve çok beğendim.
Sizi izlemeye aldım, bana da beklerim http://fatoscatadlar.blogspot.com/
Güzel paylaşımlarda görüşmek dileği ile,
İzmir'den sevgiler...
Şükran'cığım, yeni evin hayırlı uğurlu olsun. İçinde çok mutlu, sağlıklı, huzurlu ve sevdiklerinle geçecek uzun yılların olsun..
Sevgiler gönderiyorum sana...
canim ellerine saglik, nefis olmus, fakat sizi rahatsiz etmesi canimi SIKTI.
Öcce yagda kizartildigi icin tabiki az ve ölcülü yenmesi gerekir. Bizde cok severiz ama ekmek arasi yendiginde midede her hangi bir agri yapmaz. dedigim gibi kizartma tabiki zarar, ben firinda öcce de yapiyorum ama bunun lezzetini tabiki vermiyor, sevgiler...
Her şeyden önce yeni eviniz hayırlı uğurlu olsun. İnşallah sağlık ve mutlulukla oturursunuz.
Mücver ben çok severim ve kızartarak yaparım genelde.
Ellerinize sağlık.
Yorum Gönder