Her gününüz bol sağlık, sevgi dolu ve afiyette geçsin olur mu?
Adıyaman mutfağına ait olan bu kebabı da evde çok kolaylıkla yapabilirsiniz. Tarifiadını bile hatırlamadığım bir TV programında seyrettim tabi gece yarısıydı ve yutkunum yatmaktan başkaca elimden bir şey gelmedi ama ertesi gün bunlar yapıldı gördüğünüz gibi..
Orijinal tarifi harlı ateş üzerine oturtulan bir saç üzerinde yapılıyor, ama sizin sacınız yoksa geniş bir tavada da gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz.
1 kg. ince biftek
1 kase Kuyruk yağı( bazı büyük marketlerde satılıyor, yoksa tereyağ)ben tereyağ kullandım.
3 adet domates (1 cm kalınlıkta halka dilimlenmiş)
Yeşil sivri biber
Sarımsak (kabuklu kullanılacak)
Marine etmek için: tuz, kekik, pul biber
Hazırlanışı:
Tuz, kekik, ve pul biberi bir kapta harmanlayın bunu etlerin yüzeyine bolca sürün ve üzerini streçleyip en az yarım saat bekletin.
Kuyruk yağını ya da tereyağını küpler halinde doğrayın.
Sacınızın kenarlarına halka halka kestiğiniz domatesleri, ortasına yağları, biberleri ve kabuklu iri diş sarımsakları yerleştirin harlı ateşte iyice kızarmalarını sağlayın.
Domateslerin suyu ortada yağa karışınca çok fazla ölgünleşmeden domatesleri bir tabağa alın biberler kalsın. Sac a bu sefer etleri dizin arkalı önlü iyice kızarana kadar pişirin. Servis tabağına da aynı konumda dizin sarımsakları kabuklarından ayırın etlerin yanına koyun ve taze yeşillikle süsleyip sıcak servis edin..
Tadı çok güzel oluyor pratikliği düşünüldüğünde davetlerinizde de kolaylıkla yapabileceğiniz için şiddetle tavsiye ederim.
0 yorum:
Yorum Gönder