Yeni Yıl

23 Mayıs 2013 Perşembe





Sevgi dolu, mutlu, huzurlu bir güne açılsın gözleriniz..


Markette taze taze bulmuşken alıverdim, aslında niyetim ısırganlı gözleme yapmaktı ama taze yufka bulamadığım için kavurmasını yapmaya karar verdim. 

      Isırgan otunun yıllardır bilinen bir çok faydası var. 
 Isırgan otu, karaciğer ve safra kesesi hastalıklarında, dalak hastalıklarında, solunum sistemi balgamlanmasında, mide kramplarında ve ülserlerinde, bağırsak ülserlerinde ve akciğer hastalıklarında öncelikle önerilir. Değerli etken maddeleri (Potasyum tuzları, organik asitler-formik asit, histamin, asetilkolin ve Vitamin C) alabilmek için, çay hazırlanırken, yapraklar yalnızca haşlanır (kaynatılmaz). Isırgan otu, koruyucu olarak da günde bir bardak içilebilir. Mikroplu hastalıklarda ve mikrop salgılanan hallerde de bitki çok iyi bir yardımcıdır.....daha fazla bilgi için .http://www.50mucizebitki.com/isirgan.html.
  



ISIRGAN OTU KAVURMASI



















Malzemeler
  • 2 demet ısırgan otu
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates+ biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • ceviz
  • Tuz, karabiber, pulbiber



Yapılışı
  • Isırganları ellerinize eldiven geçirip iyice yıkayın.
  • Suyunun süzülmesi için bir süzgeç üzerinde bekletin.
  • Yapraklarını saplarından koparıp ayıklayın.
  • Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında orta ateşte şeffaflaştırın..  salçayı ilave edin biraz daha kavurun.
  • Üzerine ısırganları atıp, tuz, karabiber, pul biber serpin.Isırganlar yumuşayana kadar pişirin. ister yoğurtlu ister sade olarak servis yapın., 

Benzer Yazılar:

  • Zeytinyağlı Bezelye / Hafta Sonu Zamane kahvesi Merhabalar sevgili dostlar, aydınlık ve huzur dolu bir hafta olsun. Sizler neyi diliyorsanız o güzellikleri getirsin size.. Ben bu hafta ilk defa bol bol dinlendim, hiç  iş falan yapmadım , inanmayacaksını… Read More
  • Karnıyarık Çoook hafif bir yaz yemeği        Patlıcan deyince akla hemen karnıyarık ve güveç gelir. Karnıyarık yağlı olmasına rağmen kızartma aşamasında bazı noktalara dikkat edilirse ortaya hiç te öyle yağlı ol… Read More
  • Fırında Peynirli Kabak Kış yemeklerinden Fırında peynirli kabağın yeri bir başkadır bizde. Sayısız faydaları olduğu için her hafta farklı bir şekilde tüketmeye çalışırız..   İçinde bol miktarda B vitamini ve Beta Karote… Read More
  • Etli Rezene/ Arapsaçı Yemeği.. Yaradan;  Göz vermiş güzellikleri görelim diye, Kulak vermiş iyi ve güzel sözleri işitelim diye,Dil vermiş lisanımızdan güzel kelimeler dökülsün diye,Kalp vermiş onunla güzellikleri hissedelim diye,El vermiş iyi gü… Read More
  • Fırında Köfteli Patates Patasesi sevmeyen var mıdır? Her haliye tam bir kurtarıcıdır. Biz patatesi bu şekilde hem köfteli hem kemikli tavuk etiyle pişirir afiyetle yeriz. Bizim sevdiğimizi bilen küçük görümcem sağolsun hazırlamış, eline sağlık.… Read More

5 yorum:

bücürükveben dedi ki...

Çok faydalı diye duydum bende de çayı var ama tadını beğenmedim, yemeğini hiç yapmadım ıspanağa benziyor mu tadı? Eline sağlık Şükran'cığım afiyet olsun...sevgilerimle

bücürükveben dedi ki...

Buna yoğurt da olur di mi hem de şöyle sarımsaklısından...:))

Egeden Tarifler dedi ki...

Otlarla yapılan her şeyi çok seviyorum, ot cennetinde yaşayan biri olarak, elinize sağlık :)

mutfagabuyrun dedi ki...

hiç denemedim ama çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.hayırlı cumalar.

Adsız dedi ki...

Nedense sizin sayfaniza girince tarif yazilan kisim uzuyor hicbirsey okunmuyor,sanki bir sabotaj yapilmis gibi.simdiye kadar sadece sizin blogta oldu bu.basliklar gayet güzel gözüküyor.ama yazilar hic belli degil sebebini bir arastirin derim.Sevgiler.

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı