Yeni Yıl

1 Mart 2010 Pazartesi

Hellim peynirli ve cevizli ekmekler


Malzemeler::   (bu ölçüyle iki adet normal ebatta ekmek oluyor)

yarım paket yaşmaya
 3 su bard. kepekli un
1,5 su bard. normal un
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı toz şeker
bir tutam tuz
ceviz ve bir kase ufak doğranmış hellim peyniri
Hazırlanışı:
Maya ,bir kasede şeker ve bir tutam un ile ılık suya karıştırılıp kabartılır ceviz ve peynir hariç diğer malzemeler ilave edlip oldukça ele yapışan bir hamıur yoğrulup üzeri örtülerek mayasının gelmesi sağlanır. Ben cevizli olanı klasilk kek kalıbımda, peynirli olanı  oval ısıya dayanıklı toprak tabakta pişirdim.. Hamur mayalanınca yağlanmış kek kalıbına bir kısmını ceviz ilave ederek yerleştirdim. diğerine ise küp küp doğradığım hellim peynirlerini hamuru koyduktan sonra üzerine gelişigüzel batırarak yaptım. üzerlerine yumurta sarısı, susam ve çörekotu serpiştirdim ve 190-200 derece arasında pişirdim..Biz çok beğendik. Eminim sizde denediğinizde bana hak vereceksiniz... Afiyetler olsun..

Benzer Yazılar:

  • Yoğurtlu Havuç SalatasıMalzemeler:4 adet havuç1 kase katı yoğurt(suyu iyice süzülmüş)2 yemek kaşığı mayonez2 yemek kaşığı sıvı yağtuzbir tutam maydonozYapılışı:Havuçların kabukları sıyırılır ve rendenin iri tarafıyla rendelenir.Tavaya sıvı yağ konu… Read More
  • Yoğurtlu Mantar SalatasıMalzemeler:1 paket temizlenmiş mantar1 kase katı yoğurt2 yemek kaşığı mayonezyarım limon suyutuztaze çekilmiş beyaz karabiber2 yemek kaşığı tereyağ ve sıvıyağ karışımıMalzemeler:Mantarları alırken temiz ve beyaz olanları terc… Read More
  • Hazır Baklava Yufkası İle Büzgü BaklavaBiraz tembel işi bir baklava tarifi ama olsun, gayet lezzeli oluyor.Malzemeler: (Bu malzemeler 50x40 ebadında bir tepsi için)1 paket baklava yufkası2 su bardağı ince çekilmiş ceviz1 su bardağı eritilmiş tereyağŞerbet için:5 s… Read More
  • Zeytinyağlı taze barbunyaMalzemeler : (4 kişilik)1,5 su bardağı taze barbunya1adet soğan1 adet havuç1 adet orta boy patates 1 kase doğranmış domates1 yemek kaşığı biber ve domates salçası3 diş kıyılmış sarımsak1 yemek kaşığı şeker1/2 çay bardağı ze… Read More
  • Hindistan Cevizli ToplarBu tarifi Sevgili Banu Gökşin'in Kibele Sofrası adlı blogunda okumuştum.Ben de hindistan cevizli tariflere bayıldığım için hemen denedim.Sizlere de mutlaka bu lezzeti deneyin derim.Hem çok pratik hem de çok leziz.Hatta bunlar… Read More

9 yorum:

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

Şükran'cığım ellerine sağlık canım nefıs bır ekmek tarıfı olmuş :)sevgiler

bir dilim bir tutam dedi ki...

Sükrancim resimler hakkinda kendine haksizlik etme seninkilerde güzel cikmislar...bende blogumu ilk actigimda resimlerim simdikine nazaran cok daha farkliydi...Zaman gectikce isiklamayi arka fonu filan iyice ögreniyorsun...kullandigim makinada öyle profosyenel filan degil ha..!yani herseyi kendi hazirliyor.
Ama yine sana bir kac öneri verebilirim.
1)Resimlerini muhakkak gündüz cekmeye calis.
2)Tabagi bir kac yerden görüntüle yani isigi hem arkana hem yanina al,sonra en güzel isikli olan resmi secebilirsin.
2))Tabaklarin düz motifsiz veya cok az motifli olmasina özen göster.Birde yakindan cekmeye ayarli makinan varsa yakindan cekmeye özen göster..
Bak sende sonra sonuctan memnun kalacaksin.

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili Tülin, değerli yorumun için çok teşekkürler canım..

Sevgili Serap, duyarlılığın için çok sağol..Önerilerini dikkate alacağım yazdıkların çok doğru.. birde dediğin gibi gündüz doğal ışıkta resimlemek gerçekten farkediyor..Sevgiler canım..

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Sükran'cigim,
öncelikle bana biraktigin güzel yorumlarin icin cok tesekkür ederim.

Sana gelince de sende de harika bir cevizli lezzet gördüm, ellerine saglik diyorum, cevizleri ne kadar sevdigimi sende anlamissindir:))

Bana yönelttigin sorulara gelince, benim fotograf makinamin markasi Sony Alpha 350 ve 14,2 megapiksel cözünürlükte.

Ben cektigim resimleri önce bir flickr.com'dan bir hesap acip oraya yükleyip, orada büyük boyutlarda ayarlayip, üzerinde ufak tefek oynamalar yapabiliyorum
ve cok memnunum böylece.

Daha baska sorun olursa seve seve cevaplayabilirim, ayrica bir üstteki Serap arkadasimin yazdiklarina da katiliyorum, gün isigi cok önemli, malum evlerde stüdyo ortami yaratamiyoruz bizler ve en iyisi gün isigi diyorum.

Sevgilerimle

susamcorekotuFeriha dedi ki...

mmmm ilginç, peynirli farklı olsa gerek, eline sağlık canım sevgiler

Esma Ercengiz dedi ki...

Sevgili Şükran, bloğuma ziyaretin için çok teşekkür ederim. Profilimde sayfamın adına bağlantı vermediğim için birçok blogger arkadaş ulaşamamış bana. Ben de sizler söyleyince farkedip hemen profilime sayfamı ekledim. Tarifini çok beğendim. Ellerine sağlık. Sevgiler.

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili Kevser, yorumun beni çok mutlu etti, gerçekten de sizlerde biliyorsunuz yazılan yorumlar bizi çocuk gibi sevindiriyor.. Verdiğin bilgilerde çok güzel bende dediğin gibi bunlara dikkat edeceğim. Sevgiler arkadaşım..

Sevgili susamçörekotu, yorumun için çok çok teşekkürler canım resimden anlaşılmasa da lezzeti gerçekten güzeldi hatta biz yemekte ekmek olarak onu tüketecektik ama ev işlerinden de yorulmuştuk, ben bir çay demledim eşimle ikimiz kıyısından köşesinden derken karnımızı doyurduk bile. Sevgiler canım..

Sevgili Eser, değerli yorumun beni çok mutlu etti çok teşekkürler.. Benimde hala blogta beceremediğim ufak tefek şeyler çıkıyor eğer yapamazsam hemen sevgili damadımı arayıp yardım istiyorum..Sevgiler canım..

sevimin sayfasi dedi ki...

bende evde ekmek yapiyorum ama peynirli daha hic denemedim
nefis görünüyor
ellerine saglik canim

lezzettabağı dedi ki...

Sevgili sevim, peynirli denemeni tavsiye ederim çok tuzlu olmayan herhangi bir peyniri kullanabilirsin..Görüşmek dileğiyle sevgiler ,

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı