Yeni Yıl

30 Mayıs 2016 Pazartesi



               Çilekli tartımızı hafta sonu  yeni tanıştığımız dünya tatlısı bir aileye hazırladı kızım sağolsun. Yıllarca öğretmenlik yapıp emekli olan Nejla hanımla eşi İmdat bey bir çiftlik evi alıp doğayla içiçe olmayı  tercih etmişler. 

 Biz de  oldukları gibi görünen yapmacıksız kibirsiz  ve çok neşeli bu aileyle komşumuz sayesinde tanışmış olduk.
Sabahtan akşama kadar çok güzel vakit geçirdik, güneş açıp mis gibi toprak kokusunu içimize çektik.


Gördüğüm o ki toprakla uğraşmak onlara ruhsal ve fiziksel açıdan çook iyi gelmiş...




Kendi besledikleri tavuk yumurtaları ile hazırladığı kahvaltı çok lezzetliydi..


 Birden bastıran sağanakla içeri kaçıp tekrar güneş açınca kameriyede oturduk.






 Ardından  mangal çay derken vaktin nasıl geçtiğini anlamadık bile. Tekrar en kısa zamanda görüşmek dileğiyle ayrıldık.







27 Mayıs 2016 Cuma



Kahvaltıda Atıştırmalık veya kokteyller için hem kolay hem harika bir öneri.. Ayrıca çocuklarında çok beğeneceğini garanti ederim. Arkadaşımın tavsiyesi ile denedim sıcak sıcak çok beğenildi.

Malzemeler:
Sosis (uzun boy)
Milföy hamuru
Yumurta akı
galeta unu

Yapılışı:
Milföy hamur karelerini sosis uzunluğunda hafifce esnetin içine sosisleri koyup sarın kenarını bastırıp yapıştırın.
Önce  çırpılmış yumurta akına sonrada galeta ununa bulayın. Her ruloyu  keskin bir bıçak yardımıyla 1 cm genişlkte kesin  pişirme kağıdı serili tepsiye dizin. 180 derecede fırında hafif kızarana kadar pişirin sıcak sıcak servis edin..Serviz öncesi dilerseniz kürdan batırın.



20 Mayıs 2016 Cuma


        Merhabalar sevgili dostlar, deniz börülcesi mevsimi geçmek üzere.. Bununla çok lezzetli salatalar veya mezeler hazırlayabilirsiniz...şimdilerde özellikle etli olanlarından  mutlaka alıp temizleyin ve dolabınızda daha sonra kullanmak üzere saklayın. Yapım aşamalarını daha önce bloğumda burada bahsetmiştim.



Deniz börülcelerinizi kaşıkla iyice çırptığınız yağlı süzme yoğurtla karıştırın ve tabağa alın üzerine pul biber ve sızma  zeytinyağ gezdirin. Afiuyet olsun.


İkinci salatamız Cevizli  köz biber salatası..



Köz biberleri sonbaharda hatırlarsanız bu şekilde  hazırlamıştım ve burada yayınlamıştım 
İşte onlardan yapılan farklı  bir salatamız daha var. 
Salata sosu için gereken malzeme, limon sızma zeytinyağ, nar ekşisi ve tuz.. Üzerine dereotu ve bıçakla kıydığınız bol ceviz.. 
Afiyetler olsun efendim...

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı