Yeni Yıl

28 Mart 2016 Pazartesi


       Komşularımızla bol sohbetli geçen bir akşam yemeğinden bazılarını sizlerle paylaşmak istedim. Umarım onlar gibi sizlerde beğenirsiniz ve size de bir fikir olur...



Mercimekli Tandır Böreği Her zaman kıymalı yaptığım böreğimi bu kez mercimekli denedim ve çok beğenildi..Tarifini en kısa zamanda vereceğim.



Ev yapımı cipsler...  O kadar lezzetli oldu ki daha sonra iki kez yapıldılar özellikle küçükler çok seviyor ve ev yapımı olmasından dolayı gönül rahatlığıyla yedirebilirsiniz.




Meksika Fasulyesi  Piyazı farklı görüntü  amacıyla bu fasulye ile denedim gayet başarılı..





Kuru Domates Mezem vazgeçemediğimiz ve favori mezem.



Zeytinyağlı Enginar: Hatırlarsanız geçen yaz Urla'dan getirtmiştim son mahsulleri harcadım.



Antep Dolması 





                                   Tavuklu sebzeli Börek:
 Her zaman yüzümü güldüren ve doyurucu lezzetli bir tarifim.( onu da en kısa zamanda yayınlayacağım )




21 Mart 2016 Pazartesi


Hani kek var kek var bu işte esaslı keklerden..Deneyince bana hak vereceksiniz..sizi utandırmayan cinsten... 



Malzemeler:
3 su brd.+1/4 silme un
3 adet orta boy yumurta
1,5 su brd. şeker
1 su brd. sıvıyağ
2 su brd. ılık su
1 çay brd. ceviz içi ( bıçakla kırıklanmış)
1 paket vanilya 
1 paket kabartma tozu
Yarım çay k. karbonat
1 tatlı kaşığı toz tarçın

Hazırlanışı:
Oda sıcaklığında bekletilmiş yumurtaları şekerle birlikte 3-4 dakika çırpın
Vanilyayı ve  yağı ekleyip tekrar çırpın. Ilık suyu ekleyin. biraz daha çırpın.
cevizi tarçını ilave edin yavaş yavaş karıştırın . En son unu ve  üzerine kabartma tozuyla karbonatı azar azar ilave ederek karıştırın. tamamının karıştığından emin olduğunuzda yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına harcıo dökün tezgaha birkaç kez vurarak içindeki hava boşluğu varsa çıkmasını sağlayın. 180 derecede 30-40 dakika arası  kürdan testiyle kekinizi pişirin..Üzerine nemli bir bez örterek 10 dakika kadar bekletin ve ters çevirip servise hazır edin sonra mı sonra geçin karşısına eserinizi seyredin  yok yok sevdiklerinizle dostlarınızla çay eşliğinde bir güzel yiyin..Afiyetler olsun efendim...  





10 Mart 2016 Perşembe

Gününüz bereketli olsun..



İç Pilav 

1/5 kg. koyun eti
3 su brd. pirinç
2 y. k. tereyağ zeytinyağ karışımı
2 yemek k. dolmalık fıstık
2 yemek k. iç badem
2 yemek k. kuş üzümü
Yenibahar, tuz, karabiber



Hazırlanışı:
Etler tavla zarı kadar doğranıp tereyağda çevrilerek kızartılır üzerine bir su bard. su eklenip kaynaması beklenir üzerinde oluşan köpükler alınır ve yumuşayana kadar pişirilir  
Diğer yanda pirinç sıcak tuzlu suda 15-20 dakika kadar bekletilir. nişastası gidene kadar yıkanır süzülür. kuş üzümü suda bekletilir süzülür.
Pilav tenceresine yağ konur, dolmalık fıstık badem eklenir biraz kavrulur. sonra pirinç eklenerek taneler şeffaflaşana kadar birlikte kavrulur. kuş üzümleri etler tuz ve karabiberi eklenir.
Üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su veya et suyu eklenir. Tuzu tekrar kontrol edilir.
Yemek kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır. pirinçlerin pişip pişmediği kontrol edilerek gerekirse sıcak su ilavesi yapılır. Yemek pişince ocağın altı kapatılır. yarım saat demlenmeye  bırakılır. şayet bir kalıba koyup benim gibi ters çevirip servis edecekseniz kalıbın ya kaygan bir yüzeyi olmalı veya iç yüzeyini hafifçe yağlamalısınız.
Afiyet olsun efendim...


Kokteyl Köfte

1/2 kg.Köftelik Kıyma
1 yumurta 
1 adet kuru soğan
1 kahve fincanı bayat ekmek içi
Tuz, karabiber, kimyon 
Köfteleri bulamak için  un

Hazırlanışı:
Çukur bir kaseye kıymayı koyun. Kuru soğanı çok incecik doğrayın. Diğer malzemeleri ekleyin ve iyice yoğurun. Bir saat üzerini streçleyip dolapta dinlendirin. Harcın içine yarım çay kaşığı (silme) karbonat ekleyin ve tekrar yoğurun.  Elinizle cevizden küçük toplar yuvarlayın ve un serptiğiniz tepsiye köfteleri bırakın işlem bitince tepsiyi sallayarak köftelerin una bulanmasını sağlayın. ayçiçek yağında kızartın. Dilerseniz küp patateslerle servis yapın.





8 Mart 2016 Salı




4 Mart 2016 Cuma

Krem şantili Kurabiye, belkide hayatımda yaptığım en basit kurabiye oldu. Ama lezzeti muhteşeeemm...



Malzemeler:

1 su brd. ayçiçek yağ
3  su brd. un ( biraz daha gerekirse koyabilirsimniz benim öyle oldu)
1 paket toz krem şanti
1 paket vanilya

Yapılışı:
Dört malzemeyi birleştirip yoğurun. 
Hamurdan ceviz kadar yuvarlak lokmaları alıp hafif bastırın ve aralıklı olarak pişirme kağıdı serili tepsiye dizin.
175 derecede hafif pembe renk  alana kadar pişirin bu kadar.. sıcakken üzerine bolca pudra şekeri..





CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı