Yeni Yıl

29 Şubat 2016 Pazartesi


Bitmeyen İçten Dostluklara Kocaman Merhabalar...




Panelenmiş Soğan Halkaları

2 adet orta irilikte soğan

Sos için:
3-4 y. kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber ve kırmızı toz biber

Bulamak için:
1 adet iri yumurta
3-4 kaşık un
Galeta unu

Kızartmak için sıvıyağ

Hazırlanışı:
Soğanların baş ve kök kısmını kesin ve yaklaşık yarım cm. kalınlıkta dilimlere kesin.
Her dilimi halkalara ayırın. Sıcak suda beş dakika bekletin.
Sos için:
Madensuyu, tuz ve toz biberleri bir kapta karıştırın. Unu azar azar ekleyerek boza kıvamında bir karışım elde edin.
3 adet yayvan tabak alın  her birine ayrı ayrı un, çırpılmış yumurta, ve galeta unu koyun.
Soğan halkalarını sudan alıp kurulayın. Sırayla una, yumurtaya ve galeta ununa bulayarak kızgın yağda nar gibi olana kadar kızartın.
Havlu kağıt üzerine alın ve sonra dilediğiniz herhangi bir sosla servis edin.

 

23 Şubat 2016 Salı



 Güzelliklerle dolu geçsin gününüz...

        Her yaz bu biberleri mutlaka kuruturum. Kışın, ya bu şekilde ya da kavurup üzerine kıymalı salçalı sos döküp yemeyi çok seviyoruz... Aynı yöntemle yılbaşındaki buluşmamızda komşum  yapmıştı, bu tabak ona ait... Yapılışında hiç bir zorluk yok sadece kuru biberlerinizi yumuşayana kadar sıcak suda bekletmek sonrasında süzüp  istediğiniz gibi kavurup soslamak.. afiyet olsun 


19 Şubat 2016 Cuma



Malzemeler:

1 demet Ayıklanmış iri doğranmış ıspanak yaprakları
3 adet yumurta
Kaşar veya mozzarella peyniri 
Karabiber, tuz, Muskat rendesi
1 kase mantar,1 adet kuru soğan ve bir diş sarımsak. (Önceden hilal şeklinde doğranıp tereyağda sotelenmiş )
l kutu sıvı krema (200 ml.)
2-3 kaşık un

Hazırlanışı:

-Krema, un ve yumurtaları iyice çırpın.
-Ispanakları saplarını ayırıp irice doğrayın. Peynirleri rendeleyin.
-Bir büyük kasede ıspanakları önceden sotelenip soğutulmuş soğan ve sarımsakları, karıştırın tuzunu ve karabiberini ilave edin.
-Borcam tabanını yağlayın ıspanaklı harcın  bir bölümünü      tabana yayın .
-Üzerine peynir serpin kalan malzemeleri de aynı işlemle yayın.
-Yumurtalı kremalı  harcı tüm yüzeye gezdirerek dökün. 
-Rendelediğiniz iki Peynir çeşidinden üzerine serpin ve  fırınlayın. 









Not: Bu tarifin farklı versiyonunu Ispanaklı Kiş olarak da bloğumda bulabilirsiniz.







15 Şubat 2016 Pazartesi


Her gününüz sevgiyle sevgi dolu geçsin...


12 Şubat 2016 Cuma

        Hafta sonu ister kahvaltıya ister diğer öğünlerde ana yemek yanına yapabileceğiniz nefis bir salata...Diyet yapıyorsanız içine ceviz ekleyerek tek başına bile size yetecektir. 

Çoook güzel geçsin hafta sonunuz..


Malzemeler:
Çeri domates (bulduğunuz her renkte olabilir)
Salatalık
Yeşil ve kapya biber
Beyaz peynir
Kıylımış maydonoz, dereotu
Limon, sızma zeytinyağ, tuz, karabiber ve hakiki nar ekşisi
Not: dilerseniz salataya küp doğradığınız  kırmızı kuru soğan, avokado ve mısır da ekleyerek daha zenginleştirebilirsiniz... 




10 Şubat 2016 Çarşamba


 Gününüz aydınlık içinde sağlıklı ve neşeli geçsin.

Buğday salatası kuzenime ait...  Çok yararlı ve hafif bir salata, tavsiye olunur.
Akşamdan ıslatılan buğday suyu değiştirilerek yumuşayana kadar pişirilir süzülür. içine dilediğiniz malzemeler ( kıyılmış maydonoz taze soğan, domates salatalık turşusu vs.) eklenir. limon, sızma zeytinyağ, tuz ve karabiberle hazırlanan sosla tatlandırılır. 


8 Şubat 2016 Pazartesi



        İster meze olarak ister farklı salata arayışı için güzel bir seçenek bence.. Hem faydalı hem lezzetli daha ne olsun..
       Tek yapmanız gereken havuçların kabuklarını sıyırıp rendelemek, çok az zeytinyağ ve suda yumuşayacak kadar pişirmek. Havuçta bulunan A vitaminini kaybetmemesi açısından piştiğinde çekecek kadar su ilavesiyle pişirmelisiniz. sonrasında yağlı süzme yoğurt dilerseniz ceviz eşliğinde servise sunun.. 


5 Şubat 2016 Cuma

Daha önce her yerin yemyeşil olduğu bir mevsimde gördüğüm ve doğasına hayran kaldığım ama en çok da kış mevsiminde gitmek istediğim bir yerdi Ilgaz. Nihayet çok sevdiğim arkadaşım Sevgili Halenur la gittik, iyiki de gitmişiz nasıl güzel bir hava vardı anlatamam kar diz boyundan da fazla ve her bir çam ağacı bir ayrı güzellikteydi.. Hafta sonu ailesini alan gelmiş  kimi kayak yapıyor kimi teleseyje biniyor kimi küçük kızaklarla kaymaya çalışıyordu. Birçok tur şirketi günübirlik turlar düzenliyor karar verin ve Fırsat bulduğunuzda mutlaka gidin derim.








4 Şubat 2016 Perşembe



          Humus mezelerin kralı desem yeridir. Bizim evde sıklıkla yemeği için ıslatılan nohut biraz fazlaca konur ve bir kısmı ile humus yapılıverir.. Bu konuda Derya ve ben dayanılmaz bir tutkuyla bağlıyız humusa..
         Bazen humusu hazır satılan humus / nohut unu ile yapıyoruz. O zaman  pütürsüz bir kıvam oluyor ama bana göre gerçek humus, pişirdiğimiz ve tek tek kabuklarını soyarak elde ettiğimiz nohuttan yaptığımız humus derim.  

Malzemeler:
2 bardak nohut ( akşamdan ıslatılmış ve yumuşayana kadar pişirilmiş kabukları ayıklanmış)
1 su bard yakın tahin
1 su bard yakın sızma zeytinyağ
1 fincan kadar limon suyu
Tuz,  kimyon

Üzeri için: pul biber ve yağ

Tüm malzemeyi rondoda homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. servisten az önce pul biberle zeytinyağını yakıp üzerine gezdirin. 

Not: Nohutu pişirdiğiniz suyu asla atmayın gerektikçe humusun kıvamını ayarlamada kullanmanız için bir kenarda saklayın.

 Bu tabaktaki de yılbaşında hazırladığım humusumuz..





          Bir zaman ekmek makinası ile ne çok ekmek yapardım,  o heves kalmadı bir de benim öyle 3 saat gibi bir bekleme  sabrım olmayınca onu benim küçük kız Derya kendine ayırdı..
       Bazen ekmek denemelerim olsa da ciddi anlamda devamı gelmedi.. Bu denemelerden birisi de fotoğraftaki ekmek.  İnanın sadece yaş maya, su, şeker, tuz ve aldığı kadar unla seri, bir şekilde hamur yapıp üzerini örterek mayalandırmak yeterli oluyor. üzerine dilediğinizi serpebilirsiniz..

     Doygun ve lezzetli bir yapıya sahip ekmeğimizi pişer pişmez sıcak sıcak tükettik en sevdiğim şeydir fırından çıkan sıcacık ekmeğe tereyağ ve peynir sürüp yemek..




CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı