Yeni Yıl

27 Ocak 2016 Çarşamba



Günaydınlar, pazar kahvaltılarınıza yapabileceğiniz güzel bir alternatif


Malzemeler:
Haşlanmış ve ezilmiş patates (4-5adet)
1 yumurta
2 kaşık un
1 kuru soğan (çok ince kıyılmış)
1/2 çay kaşığı karbonat
çok ince kıyılmış maydonoz
Rendelenmiş kaşar veya hellim peyniri(başka bir peynir çeşidi de olur)
karabiber, pul biber (isteğe bağlı)

Yapılışı:
 Ölçüleri opsiyonel verdim, siz kişi sayısına göre ayarlama yapın. Tüm malzemeleri karıştırın ve yarım saat buzdolabında bekletin köfte harcı kıvamında olacak. Dolaptan çıkartıp elinizi hafaif unlayarak yassı köfteler şeklinde mücverlerinizi hazırlayın tavanıza 1 cm kadar sıvı yağ koyup ısıtın ve  birer birer içine koyarak her iki tarafı altın rengini alana kadar kızartın kağıt havlu üzerine alıp sıcak servis edin.

Not: 
Patatesi  haşlamak yerine çiğ olarak ince rendeden geçirip iyice yıkayarak nişastasını ve suyunu akıtıp elinizle sıkarak malzemeye ilave edebilirsiniz. Yani bu şekilde de hazırlayabilirsiniz. her ikisi de çok güzel oluyor.  
Kuru soğan yerine ince kıyılmış taze soğan da kullanılabilir.



15 Ocak 2016 Cuma


Ceviz Dolgulu Tartımız çoook lezzetli oldu. Yapımı da çok kolay olan tart denemenizi öneririm














Malzemeler:
1 su bard zeytinyağ
3/4 su bard. toz şeker
125 gr. yumuşamış tereyağ (kahvaltılık)
1 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu (baking powder tercih edin)
aldığı kadar un

İç Dolgusu
1,5 su brd. irice kıyılmış ceviz
1 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı yumuşak tereyağ
üzerine serpmek için pudra şekeri

Hazırlanışı:
Toz şekeri ve yumuşamış tereyağını krema haline gelene kadar karıştırın. 
Diğer malzemeleri un hariç ekleyip yine karıştırın elenmiş unu azar azar orta yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar ekleyin. 
Hamurunuzu üstü kapalı olarak buzdolabında yarım saat bekletin. 
Bu arada bıçakla kıydığınız cevizleri tavada biraz kokusu çıkana kadar kavurun içine tarçın, toz şeker ve tereyağı koyup cevizlerle harmanlayın. soğumaya bırakın

Dinlenen hamurunuzu iki naylon arasında 1 cm kalınlıkta düzgünce açın. Gerekirse azıcık un serpebilirsiniz. 
Tabanını yağladığınız tart kalıbınıza (ben biraz büyük istendiği için orta boy borcam kullandım.) dikkatlice yerleştirin.  hamurunuz kalıbın yanlarından iki cm kadar yükseklikte olsun. 
Hamuru kalıbın kenarlarına işaret ve orta parmağınızı yanyana tutarak yapıştırın.
Çatalla tabanda delikler açık, üzerine cevizli harcı yayın. 
Kalan hamurunuzu yine yarım cm kadar açarak istediğiniz bir kalıpla şekiller keserek cevizli harcın  üzerine dizin. 
Üzerine herhangi bir şey sürmeden 180 derce de fırının orta katında pişirin. Sıcakken pudra şekeri serpin.. Servis tabağına almadan bıçak yardımıyla kenarlarını kalıptan kurtarın.
  




4 Ocak 2016 Pazartesi


Yeni yılda en çok Barış, huzur, sevgi olsun istiyorum...En önemlisi sağlığın en üst düzeyde kol gezdiği bir yıl diliyorum ..

Tüm takipçilerimin yeni yılını candan kutluyorum.



CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı