Yeni Yıl

21 Haziran 2016 Salı

Ramazan da hem sebze hem protein ağırlıklı yemekleri sırasıyla yapmaya özen gösteriyorum. Evdeki ıspanakla yemeği dışında farklı versiyonu olan Ispanaklı krepleri denedim daha önce bloğumda yayınlamıştım. öncekinde beşamel soslu hazırladığım kreplerin üzerine bu defa  domates soslu ve rende kaşar peyniri uyguladım. Gayet güzel ve bence oldukça hafif bir ana yemekte olmuş oldu..



Malzemeler (4 Kişilik):

300 gr. ıspanak
2 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet domates
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tozşeker
½ su bardağı kaşar peyniri
1'er çay kaşığı karabiber ve tuz
Krep için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tereyağı



HAZIRLANIŞI:
Ispanaklar ayıklanıp temizlenir, bol suda yıkanır, süzülür ve iri iri doğranır. Kurusoğanlar ince bir şekilde kıyılır. Sıvıyağ tavada ısıtılır, soğanlar yağda 3-4 dakika süreyle sotelenir. Ispanak, tuz ve karabiber ilave edilerek kavurulur.
Krepin Hazırlanışı;
Un, süt, yumurta ve tuz derin bir kabın içerisinde iyice çırpılır, teflon veya yanmaz tavada tereyağının ¼ 'ü eritilir. Tavaya krep karışımından bir kepçe dökülür, tava hafifçe sallanır, kreplerin iki yüzeyi kızarıncaya kadar pişirilir, soğumaya bırakılır.
Sosu için;
Domateslerin kabukları soyulur, ince ince doğranır. Soğan ve sarımsak sıvıyağ ile tavada pembeleştirilir, domatesler ilave edilir. Tuz, karabiber ve tozşeker konularak 5 dakika pişirilir. Ispanaklar krebe konularak sarılır, üzerine domates sosu ve kaşar peyniri konularak fırında 160 C° 'de üzeri kızarıncaya kadar pişirilerek sıcak bir şekilde servise sunulur.
Afiyet olsun..



0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı