Yeni Yıl

24 Kasım 2015 Salı




Bir çok değerli öğrenci yetiştiren ve eğitim enstitüsü ilk mezunlarından olan babamın, onu hep örnek alan Tahsin amcamın, Süheyla yengemin,  Kardeşim Ertuğrul un ve diğer tüm öğretmenlerin bu gününü yürekten kutluyorum. Başöğretmen Atatürk'ü ve bu ülkenin yetiştirdiği şu anda hayatta olmayan sayısız değerli öğretmenlerimizi de minnet ve saygıyla anıyorum.

Muhittin Yegül ün bu güzel şiirini onlara armağan ediyorum. 

Öğretmenler   Günü


Bir gün sizleri anlatmaya yetmez,
Sizin sevginiz asırlarca geçmez,
Hayatım sayfa sayfa eseriniz,
Nasıl unuturuz anıları biz.


Öğretmenim   gününüz kutlu olsun,
Öğrendikçe bu millet mutlu olsun,
Defter, kitap, kalemler neye yarar,
Siz olmazsanız yetişmez dimağlar.


O zaman; devlet millet seni anar,
Çünkü her makamda bir öğrencin var.
Cumhurbaşkanı senin talebendir,
Başbakan hesabı senden öğrenir.


Yıllar   geçmiş bir zat elinizi öper,
Ben Milli Eğitim Bakanıyım der.
Sizleri yazarken titrer ellerim,
Sanki gene imtihanda gibiyim.


Hatalı yazdıysam özür dilerim,
Satırlarda sınırlanmaz bu sevgim.
24 Kasım   sonbahara   rastlar,
Yapraklar döküldükçe sevginiz artar.


Gönlünüz ikinci baharı yaşar,
Tarih   böyle mutlu günlerde dolar.
Öğretmenim   , gününüz kutlu olsun,
Öğrendikçe bu millet mutlu olsun...


Muhittin YEGÜL

17 Kasım 2015 Salı

Paşa lokumu  bir süre önce yaptığımız siparişlerimizden biriydi. Hafif ve kolay bir tatlı. Farklı bir sunum ve lezzet için denemenizi öneririm. İçine ceviz, fındık veya Antep fıstığı çok yakışıyor hangisini dilerseniz onunla yapın.  


Malzemeler:
1 lt. süt
1 su brd. toz şeker
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vailya

Üst malzemesi:
1 paket kremşanti
tarifteki kadar süt (yaklaşık 1 su brd.)

İç harcı için: kırılmış ceviz, fındık, anetp fıstığı ( hangisi varsa)

Hazırlanışı:
1 su bard hindistan cevizi rendesini kullanacağınız tepsi tamanına eşit şekilde serpin. 
ilk malzemeleri vanilya hariç muhallebi kaıvamında pişirin inmesine yakın vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocağı kapatın mikserle en az beş dakika çırpın. Muhallebiyi dikkatli bir şekilde eşit olarak tepsideki hindistan cevizi üzerine yayın . krem şantiyi üzerindeki tarife göre soğuk süt  ekleyip iyice kıvam alana kadar çırpın. bunu da muhallebi üzerine yayın ve en son orta irilikte kırıkladığınız cevizi veya fındığı yayın üzerini kapatıp buzdolapta en az iki saat bekletin sonra istenen büyüklükte dikdörtgen dilimlere kesip altından bir spatul yardımı ile her parçayı rulo yaparak alın servis tabağına dizin .



Siparişlerimizden  bazıları





10 Kasım 2015 Salı





6 Kasım 2015 Cuma

         Büzgülü börek veya plili börek de deniyor. Eğer çok aceleniz var ve bir börek yapmak durumundaysanız size bu böreği öneririm. Yufkanızın çok taze olması ve içine koyacağınız harcın bol olması yeterli..
     Hazırlama ve pişirme toplam 1 saat kadar bir süre alıyor, hatta önceden de hazırlayıp dondurucunuza koyabilir gerektiğinde çıkartıp pişirebilirsiniz.. 


Malzemeler:

6 adet yufka 

 İç harcı:
1/2 kg. tatlı lor 
250 gr. peyaz peynir
kıyılmış maydonoz

Ara sosu:
2 yumurta 
1 şişe maden suyu
1 su bard sıvı yağ+ tereyağ karışımı
1,5 su bard. suluca yoğurt
susam, çörekotu
(bu ölçüler fırın tepsisine göredir) 

Hazırlanışı:
Ara sos malzemelerini iyice çırpıp karıştırın.
 İç harcını ezin kıyılmış maydonozu ekleyin hazır edin.
Bir yufkayı tezgaha serin sostan her yanına sürün üzerine peynirli harçtan serpin . 
Yufkayı karşılıklı iki kenarından ortaya pileler şeklinde büzgüleyin ve ortada birleştirin ortadan ikiye kesin.
Yağladığınız tepsiye enine ikişer ikişer yerleştirin yani 2x6 yufka =12 eşit parça olacak. 
Bütün yufkaları bu şekilde tamamlayın.


Kalan sostan böreğin üzerine gezdirin ve susam çörekotu serpin 180-200 derecede pişirin.






Bu hafta sonu sevdiklerinize kolaylıkla yapabileceğiniz bir güveç tarifi vermek istedim.
Herşeyin gönlünüzce geçeceği bir hafta sonu olsun..





Malzemeler: (2 kişilik)Bu malzeme ile iki adet 20 cm çapında güveç içindir siz kişi sayısına göre  ayarlayın.

400 gr. kuzu kuşbaşı(yağları temizlenmiş)
l kase ufak mantar(sapları kopartılmış)
l adet kuru soğan
2 adet orta boy patates(mantarların iriliğinde doğranmış)
2 adet havuç(aynı şekilde doğranmış)
4-5 diş sarımsak


Eti marine ek için sos malzemesi:

2 y. kaşığı sıvıyağ
2 y. kaşığı yoğurt
bir tutam taze veya kuru biberiye
l tatlı kaşığı salça
l adet rendelenmiş domates
üzerine serpmek için kaşar peyniri





Hazırlanışı:


-Et, sos malzemesinde en az yarım saat kadar bekletilir.
-Düdüklü tencereye bir çay bard. sıcak su, marinası ile birlikte et, incecik doğranmış soğan, sarımsak ve sebzeler ilave edilerek, tuzu baharatı ayarlanarak 5 dakika pişirilir ( Bu sürede zaten kuzu eti ve sebzeler hemen pişmiş oluyor, sebzelerde normal dirilikte kalıyor)
-Güveçlere paylaştırılır. güveçlerin üzerleri aliminyum folyo ile kapatılır 
-Sıcak fırında 20 dakika kadar tutulur. 
-Son beş dakikada folyolar alınıp üzerlerine rende kaşar peyniri istenirse konur ve eriyene kadar tutulur.
-Biraz ılınınca kıyılmış maydonoz serperek servise sunulur.. 

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı