Yeni Yıl

29 Eylül 2015 Salı





          Merhabalar, bir kurban bayramını daha geride bıraktık,  Bayram boyunca buraya yazamadım ama hepinizin geçmiş bayramı kutlu olsun, Allah sağlıkla tekrarını yaşatsın diyelim. Bu bayram da öncekiler gibi evdeydik uzun bir tatil olmasına rağmen bayramda tatil seyahatlerini sevmiyoruz biz. Bayram geleneklerini sürdürmeyi bu vesile ile akrabalarımızı, eşi dostu ziyaret etmeye özen gösteriyoruz. Her bayram gibi bayram kavurmasız ve tatlısız olmaz deyip hazırlıklarımızı  severek canı gönülden yaptık. Hafif bir tatlı olması nedeniyle muhallebili kadayıfı tercih ettim.

                                                        Muhallebili kadayıf  ( tarifi gelecek)




                                                            Alaçatı kurabiyesi










                                                 
                                                                  Muska Böreği 





16 Eylül 2015 Çarşamba




 ''Tempura Japonlara ait harika ve çok hafif bir kızartma tekniği. Hamur içinde deniz mahsulleri ve sebzelerin kızartılması tekniği olan tempura inanılmaz lezzetli ve çok güzel görüntüye sahip sonuçlara olanak tanıyor.'' diyor  Arman Kırım..( İşletme İktisadı profesörü, iş kitapları yazarı, 'business' ve 'gastronomi' konularında gazete yazarı ve yemek kitapları yazarıdır.)


Buradaki yazısını diğer yazıları gibi çok beğenerek okumuştum ve tempurayı çok seven biri olarakta arşivime kaydetmiştim. Ben balık sezonu açılır açılmaz tazeliğinden hiç kuşku duymadığım Akya balığından yaptım. 
Tempura aslında en güzel jumbo karides ve kabak havuç gibi sebzelerden yapılsada jumbo karidesin  inanılmaz pahalı olmasından dolayı balıkla yapmayı tercih ettim. Balıkçıya tarif edip parmak kalınlığında olacak şekilde balıkları dilimlettim..Arman bey in yazısında olduğu gibi aynı tekniği uyguladım..Sonuç mu? fotoğrafta görüldüğü üzre çıtır kabuklu ve içi çok yumuşak bir balık eti...



15 Eylül 2015 Salı


Menemenlik Sosları  yine mevsiminde almayı tercih ettiğim yerli domates ve biberden  yapıyorum. Özellikle kışın hem kahvaltılık hemde kolay yemek alternatifi  arayanlar için bence yapılacaklar arasında.. Zamanı da geçmek üzere..  






Fırında hazırladığım karnıyarıklık patlıcanlar hem çok hafif oluyor hemde mevsiminde aldığımız sebze olması nedeniyle içimiz rahat tüketiyoruz..

Nasıl hazırladım:

Patlıcanları karnıyarıklık alacalı soyun (ben saplarını pakatleyeceğim  için kopartıyorum). sadece patlıcanları çeşme altında ıslatıp bir kapta üzerlerinebol miktarda tuz serpip beklettim. sonra yine tuzunu yıkayıp hemen kuruıladım ve fırın tepsime dizdim. Üzerine fırça ile çok az sıvı yağ sürdüm, alt üst edip her tarafının yağlanmasını sağladım bu yeterli oluyor zaten. Fırınımı 200 dereceye getirip  üst ızgarasında  yine alt üst yaparak fotoğrafta da görüldüğü şekilde iyice kızarmalarını sağladım soğuyunca birer yemeklik kadar kaliteli naylon torbalara paketledim..



         Donutlar yine tatlı krizinde yapıldılar. Bu sefer birimiz değil hepimiz suçluyuz. Derya ve benim o anki ruh durumumuza bağlı canımız mı istedi hemen kalk ve yap bu kadar...

Donut Amerikalıların daha çok kahvaltıda tükettikleri oldukça kalorili bir simit çeşidi. Üzeri isteğe bağlı çok farklı soslara batırılarak veya pudra şekeri dökülerek yenilebiliyor. Mayalı hazırlanıp önce kaynar suda pişiriliyor sonrasındada kızartılıyor.







7 Eylül 2015 Pazartesi



 Bu turşuyu yediğimde damakta bıraktığı tat o kadar güzeldi ki denememek olmazdı. Artık zararlarından dolayı klasik turşuda yapmıyoruz ya bu bir nebze o turşu isteğimizi köreltiyor diyelim.. 




YAĞLI BİBER TURŞUSU

Malzeme ölçüsü vermiyorum yaklaşık 2 kg. biber için: 2 kg. lık kavanoz, 1 er su bard. zeytinyağ, su ve sirke kullandım. Siz bunu kendi ölçülerinize göre artırıp azaltabilirsiniz.
Kapya biberlerin tohumlarını temizleyip 1 cm  kalınlıkta halka halka doğrayın.  Bir avuç kadar sarımsak ayıklayıp ince dilimleyin.
Sirke su ve ayçiçek yağını bir tencerede kaynatın bir tatlı kaşığı tuz atın.( Bir çok arkadaşım bu yöntemden memnunlar.)
Biberleri birkaç partide olmak üzere kaynayan suda 2 şer dakika kadar tutun ve delikli kepçe ile kullanacağınız kavanoza alın. 
Aralarına sarımsak ve kıyılmış dereotu / maydonoz koyun. İşlemi biberler bitene kadar yapın. 
Sonra tenceredeki suyu biberlerin üzerine doldurun. Kavanozun ağzında 1 cm lik boşluk kalsın
Yine sarımsak ve maydonoz koyup ağzını sıkıca kapatın.  Serin bir yerde 15-20 gün kadar bekletin ve gerektiğinde çıkartıp tüketin. Afiyet olsun..

Not: Biberlerin su yüzüne çıkmasını önlemek için en üstte küçük bir porselen kavanoz koyup kapağı öyle kapattım. Ayrıca renkli bir görüntü olsun diye aralarına yeşil sivri biber de ilave ettim.

2 Eylül 2015 Çarşamba



Güzelliklerle dopdolu bir Eylül olsun..

Merhabalar,   Bloğumda zaman zaman çok önceleri  yaptığım elişlerimden veya evimden görseller de paylaşmaya çalışıyorum. Artık bunları yoğun bir şekilde yapamasamda çok uğraş gerektirmeyen işleri de yapmaktan kendimi alıkoyamıyorum.. Örneğin bu panoları Lavanta Bahçesi bloğundan beğenip kopyalayarak işlemiştim. İkeadan aldığım çerçevelere de çerçevecimize yaptırtmıştım. 

Şimdilerde yatak odamdaki  duvarımı süslüyorlar Nasıl  beğendiniz mi? 







Bir de kuşlarım var...Kuşlarımı ise gittiğim farklı yerlerden alıp biriktirmiştim ama bir türlü nasıl bir yerde sergileyeceğimi bilemezken kızlarımın doğum günümde instegramdan  satış yapan bir blogcudan  aldıkları bu şirin ahşam çerçeve  ev raflara balkonumuzda konuverdiler. Yerlerine çok yakıştılar, sizce de öyle değil mi?  Güzelliklerle dopdolu bir Eylül olsun










CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı