Yeni Yıl

10 Aralık 2015 Perşembe


Yeni yıl öncesi fikir olması için yaptığım mezelerden bir demet paylaşmak istedim..




Benim en sevdiğim mezeleri geçen hafta bir arkadaşımın ricası üzerine misafirleri için hazırladım . Masada nasıl salatanın yeri ayrı ise meze de öyle...O sofraya renk ve keyif katıyor. 

Malzemeler mantar hariç ev yapımı ürünlerimdir.

-Yaprak sarma

-Mantar sote (Tereyağda)

(Küçük boy mantarlar bazı marketlerde paket halinde satılıyor. Önce  mantarların kabukları sabırla soyulur, limon suyuna atılır bol limon suyuna gerek yok mantarlar bulansın yeterli... Soyma işlemi bitince limon suyu ile birlikte tereyağ ile harlı ateşte suyunu bırakmasına izin vermeden sotelenir tuz ve beyaz karabiberle tatlandırılır.) 

-Muhammara (tarifi blogda var)

-Köz patlıcan salatam 
( Közlediğiniz her patlıcanı ikiye kesin yemek kaşığı ile etli iç kısmı kabuksuz almaya çalışın yayvan bir tabakta limon ve çok az süt karışımında bekletin tamamı bitince bıçakla kıyın ve sızma zeytinyağ, gerekirse biraz limon ilavesi, tuzve  karabiberle tadını ayarlayın. limon suyu köz tadından daha baskın olmamalı.

-Girit mezesi:
 Ezine Peyniri
İri kıyılmış ceviz 
File fıstık
taze veya kuru kekik,
karabiber, 
Sızma zeytinyağ ( mutlaka iyi kalite olmalı)

Peyniri çatalla ezin. Sarımsakları, taze kekik kullanacaksanız kekiği ve cevizi çok incecik kıyın. File fıstığı da ekleyerek hepsini karıştırın zeytinyağını ilave edin tadını ayarlayın pul biber ve karabiberi damak tadınıza göre ilave edip süsleyin üzerine file fıstık serpin. biraz daha zeytinyağ gezdirin



0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı