Yeni Yıl

2 Aralık 2015 Çarşamba

Bu tartı biraz gecikmeli olarak yayaonlayabildim çok önceleri yapılmıştı. Derya, çok sevdiğimiz  bankacı arkadaşımın çilek seven kızı ve oğlu için yaptı. Çilek mevsimi henüz bitmemişken şanslarına pazarda çok taze ve kokulu çilek bulunca çocukları da sevindirmiş olduk.




 Ayrıca Çilekli tartımızın da çok beğenildiğini özellikle belirtmeliyim. Tabi olumlu her geri dönüş bizi müthiş heyecanladırıyor ve motive ediyor. 

Tarifi

Temel tart malzemeleri:

2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
2 su bard. un
1/2 su brd. pudra şekeri
125 gr. küp kesilmiş soğuk tereyağ
125cm çaplı tart kalıbı

Üst kreması:
2 su brd. süt
1/2 su brd. toz şeker
1/2 su brd. un
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti

Hazırlanışı:
Yumurta sarıları itina ile beyazlarından ayrılır. sarılar ile süt  iyice çırpılır.
Un ve pudra şekeri birlikte elenir ve azar azar eklenir karıştırılır. Buna en son küp doğranmış tereyağ ilave edilerek hamurhızlıca  toparlanmaya çalışılır. tereyağın çok fazla erimesine izin verilmeden bir streç folyo arasına konup buzdolapta 1 saat bekletilir. Dolaptan alınan hamur kendini toparlamış ve artık yoğrularak tart hamuru kıvamına gelmiştir. hemen çok oyalanmadan açılan hamuru merdane yardımı ile önceden unlanmış tart kalıp içine  yerleştirilir. üzerine kabarmaması için çatalla delikler açılır ve 15-20 dakika 180 derecede pişirilir.  

Krem şanti hariç krema malzemeleriyle muhallebi pişirilir. Ocaktan alınıp içine toz krem şanti  eklenir ve 5 dakika çırpılır. Ilıyan tart üzerine yayılır. ve istenen meyva dilimleeri düzgün bir görüntü olacak şekilde kremanın üzerine dizilir. 
Üzerine parlaklık vermesi için hazır meyva  jölesi kullanabilirsiniz veya 2 kaşık nişasta şeker ve çilek püresi ile hazırladığınız  jöleyi ılıkken dikkatlice dökebilirsiniz. buzdolapta biraz bekletip servise hazır hale gelir.



Derya aynı tart hamurundan ayrıca hediye nutellalı kalp kurabiyeler de yaptı. Gerçektende  ağızda dağılan ve nefis  tadı olan kurabiyeler oldu. 




0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı