Yeni Yıl

29 Aralık 2014 Pazartesi

     
 Her yeni yıla yaklaşırken bir heyecan kaplar yüreğimi… Bu heyecan bazen hüzünle, bazen sevinçle bazen de yeni projelerle ilgilidir. Hızla akan zamana karşı hüzün duymamak elde değil, sağlıklı ve dolu dolu aktif bir hayatın içerisinde olmaksa tabii ki sevinç kaynağı.. Hele bir de sizi mutlu edecek, yıllardır hayalini kurduğunuz güzel bir projeye imza atıyorsanız bu mutluluk ve heyecan daha da katlanıyor.
 Küçük kızımla başlattığımız projemiz için müthiş bir heyecan duyuyoruz. Proje, kızımın iş hayatında yapacağı bir değişiklikle ilgili. Bu günlerde konuyla ilgili araştırmalar yapıyoruz. Ben tecrübelerime yenilerini eklemeye çalışıyorum. Kızım da katıldığı seminerlerle kendini geliştiriyor. Bu projemiz şimdilik resmiyet kazanmadı. Gerekli donanımı sağlayınca hayata geçireceğimiz projeyi kısmen de olsa, sizlerle paylaşmadan edemedim. 

Bu arada yeni yılı evde geçirecek olanlarınıza  sofralarınızda hazırlayacağınız güzel mezelere yer vermek istedim.   Tarifleri için üzerine tıklamanız yeterli.. 

Yeni yılın hepimize sağlık huzur mutluluk ve başarı getirmesini diliyorum.







                                       

                                                            Mantar Salatası




                                                     Muhammara ve Humus






                                                                   Zahter salatası   
                                                                 

                                                           Deniz Börülcesi


                                                                 Köz biberli nohut mezesi
















                                                       Çilekli kremalı kolay pasta
                                                      (bu fotoğraf netten alıntıdır) 







  

24 Aralık 2014 Çarşamba





Günaydınlar herkese, mutlu sağlıklı bir gün olsun..  

Bu böreği bu sabah çok sevdiğim bir arkadaşım için hazırladım . O da nöbetçi arkadaşlarına sabah kahvaltıda ikram etmek üzere istemiş benden. Çok kolay ve bir o kadar da nefis bir börek oluyor. 

Malzemeler:
6 adet çok taze yufka

Ara sosu için:
tereyağ+ sıvıyağ karışımı

Üzerine serpmek için: 
4 yemek k. nişasta( her iki nişasta da olur)
2 yemek k. un

Kıymalı iç harç:
 kurusoğan
kıyma
haşlanmış patates
tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Yufkayı tezgaha serin üzerine erittiğiniz tereyağ sıvıyağ karışımının sürün. Nişasta ve un karışımını üzerine eleyin . Yufkanın dört kenarını birbirini örtmeyecek şekilde ortaya katlayıp bir kare oluşturun karenin bir kenarına kıymalı harçtan yayın ve rulo kıvırın . Ruloyu dört eşit dilime kesin ve tepsiye dizin.her yufkaya aynı işlemi yapın . üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında pişirin.




19 Aralık 2014 Cuma



 Ağzınızın tadı hiç ama hiç bozulmasın güzel dostlar..

Bizde kalan yenmeyen kekler hemen takibinde böyle güzel lezzetli truflara dönüşür buna artık o kadar çok alıştıkki kızım ve ben bazen truf  için kek yapar olduk.. içine çok farklı malzemeler koyabilirsiniz dışını  yine ona keza değişik süslemelerle donatabilirsiniz. sonuç görüldüğü gibi muhteşem.. Evde olanlarla ortaya çıkanlar bu sefer bunlar oldu..buyrun.

Malzemeler:
Yarım kalıp ufalanmış kek
1 kutu sıvı krema (200 ml)
1 paket bitter çikolata ( 80 gr.)
 süsleme malzemeleri olarak evde ne varsa..
( file badem, dövülmüş fındık fıstık, minik şekerlemeler hindistan cevizi rendesi )aklıma gelenler. 
Hazırlanışı :
Sıvı kremayı kaynama noktasına getirin içine kırılmış çikolataları atın. pütürsüz bir kıvama gelene kadar karıştırarak çikolatayı krema içinde eritin. Kekleri rendeleyin karışıma ekleyip karıştırın. Yaklaşık bir saat kadar  dolapta sertleşmesi için bekletin. Elinize ceviz kadar malzemeden alıp yuvarlayın hangi süsleme yapacaksanız ona bulayın ve fırfırlı  kağıt içine alın dolaba kaldırın Sertleşince servis edin.







 Çok güzel geçsin  hafta sonunuz

15 Aralık 2014 Pazartesi

Güzel bir hafta diliyorum tüm dostlara..

Taze iç baklaları enginarlarla birlikte çıktığı mevsimde alıp, ayıklayıp derin dondurucuma koymuştum. Zaman zaman yardımcı yemek veya meze olarak pişirdiklerimden birisidir. 

Malzemeler:
1/2 kg. iç bakla
1/2 su bard zeytinyağ
1 adet soğan
2 adet havuç
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker



Hazırlanışı:

İç baklaları kaynar suda 2-3 dakika haşlayın, delikli kepçe yardımıyla buzlu su dolu kaseye alın.
Hemen kabuklarını soyun. 
Kuru soğanı yemeklik, havucu kibrit çöpü inceliğinde doğrayın. Yayvan bir tencereye zeytinyağı koyun. Soğanlar ve havuçları iyice soteleyin, baklaları ekleyin

1 su bard su
1 yemek kaşığı un
1/2 limon suyunu karıştırın, baklaların üzerine ilave edin tuzunu ve 1 yemek kaşığı toz şekeri ekleyin kapağını kapatıp hafif ateşte baklalar yumuşayana kadar pişirin.
Dikkat:
Baklanın içeriğinde bol miktarda nişasta bulunduğu için tencerenin  tabanı çabuk tutar bu yüzden arasıra dikkatlice karıştırmayı sakın unutmayın, gerekirse sıcak su takviyesi yapın. 
Ilık olarak üzerine kıyılmış dereotu serpiştirerek servis edin.

1 Aralık 2014 Pazartesi

Güzelliklerle dopdolu bir hafta diliyorum hepinize.. 

Sevgili Lama nın bloğunda görüp defalarca denediğim bir lezzet..

       Patlıcanın en lezzetli hali bize göre kebaplarda ya da közlenmiş hali, yemek olarak en çok bu şekilde pişen halidir. Kızartılarak yapılanları ise çok tercih etmöem. Öncelikle soğan konmayan bir yemeğin hele ki patlıcan yemeğinin ne kadar lezzetli olabileceğini aklınız almayabilir ama denediğinizde sonuca inanamayacaksınız. Ben sarımsağı oldukça bol kullanıyorum bu yemekte.. yaz günleri özellikle yerli domatesin artık tezgahlarda bollaştığı veya kış için yapılan domates soslarınızla mutlaka denemenizi öneririm.

Malzemeler:

1 kg. kemer patlıcan

5-6 diş sarımsak
1 çay bard. zeytinyağ( ben 3/4 ölçü kullanıyorum)
4 olgun domates
1/2 limon  suyu
1 er çay kaşığı tuz ve toz şeker




Hazırlanışı:


Patlıcanların kabuklarını tamamen soyun, uzunlamasına dörde sonrada parmak uzunluğunda doğrayın.
limonlu suda bekletin.
Domateslerin kabuklarını soyup minik minik doğrayın
Sarımsakları soyup diş diş bırakın.
Tencerenizin tabanına sarımsakların ve domatesin yarısını yerleştirin.
Üzerine, sudan sıkarak aldığınız patlıcanları yerleştirin. kalan domates ve sarımsakları ekleyin, zeytinyağını şekerini ve tuzunu ilave edip üzerine yağlı kağıt kapatın.
Kapağı kapalı olarak orta ateşte (ara sıra tabanına tutar endişesiyle tencerenizi hafifçe sallayabilirsiniz. 20-25 dakika kadar pişirin. Ilınınca servis edin.

Sevgili Lama bu güzel tarif için çok teşekkür ederim.

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı