Yeni Yıl

21 Şubat 2014 Cuma





Merhabalar hepinize çok güzel bir haziran ayı  geçirmeniz temennisiyle  çok beğenilen  bir çorba tarifi vereceğim. 
Bu çorbanın tarifi bizim işyerimizdeki lezzetli yemekler yapan aşçılarımıza ait, hepsine de buradan sonsuz teşekkür ediyorum.. Denediğinizde bana hak vereceksiniz..


SÜTLÜ YARMA ÇORBASI

Malzemeler
   2 Su bardağı soğuk süt
   2 Kaşık un (tepeleme dolu)
   ½ Çay bardağı tereyağ veya zeytinyağ
  1 Su bardağı yarma (buğday)
  Az miktarda beyaz karabiber
  Arzuya göre 2 bardak et suyu ya da tavuk suyu   kullanılması tavsiye edilir
 + 2 bardak su





Hazırlanışı:


Yarma 2 saat önceden ıslatılır.( ben akşam bir-iki taşım kaynatıp üzerine soğuk su ilave ederek ertesi güne yumuşamış olarak hazır buluyorum.) 
Süzdürülerek bir tencere ya da düdüklü tencerede 2 su bardağı et suyu ve 2 su bardağı normal su ile kaynatılır. ( Pişme sırasında suyu azalırsa üzerini geçecek kadar su eklenir.)

Başka bir tencerede yağ ile un kavrulur. Unun kokusu çıkınca önce süt, sonra pişmiş olan yarma ilave edilir.

Bir taşım kaynatıldıktan sonra biberi ve tuzu ilave edilerek servis edilir. 
Afiyetler olsun..


14 Şubat 2014 Cuma


 Bunlar sevgililere ..(bizde sevgili çoookkk)





                                                Bunlar da bana..




                Hayatınızdan sevgi hiç eksilmesin, sevenleriniz sevdikleriniz  her daim olsun

12 Şubat 2014 Çarşamba

      Güneşli bir şubat günündeyiz yine, ilk bahar geldi resmen. Ankara da hava sıcaklığı 13-14 dereceyi gösteriyor.. 
Öğleyin yemek sonrası 1 saatlik bir yürüyüş bile yaptık arkadaşımla. Aslında yürüyüşlerimi kış boyunca biraz aksattım çünkü Ankara'nın havası ne yazıkki alerjilerimden dolayı çok uygun olmadı ama artık her fırsatta yapmaya çalışıyorum. 





Bu kek tarifim Dr. Oetker in sade kek karışımı ile yapıldı. ( üzerinde tarifi bulunuyor) sadece üzerine soyulmuş elma dilimleri dizildi ve tavada kavrulan fındık kırıklarıyla süslendi..
Nefis bir kek oldu bana göre. Tam kıvamında ne aşırı yağlı  ne çok tatlı ve olması gereken yumuşaklıkta..









Makarna Böreğini bizim evde en çok eşim sever onların sevdiği her lezzeti denemek pişirmek onlara yedirmek benim için ayrı bir mutluluktur.
Geçenlerde  hafta içi işten gelince pişirdiğim makarna böreği nefis olmuştu..


Malzemeler:
1 paket delikli çubuk makarna
Tuz
4-5 lt su
Üzeri için:  1 kase dolusu rende kaşar

Beşamel sosu için:
 2 su bard. süt
2 adet iri yumurta
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tereyağ

Arasına :peynirli maydonozlu iç

Hazırlanışı :
-Makarnaları hafif dişe değecek şekilde (aldente) tuz attığınız bol suda pişirin Fırın kabını yağlayın makarnaları soğuk sudan geçirip süzün
_Peyniri ve ince kıyılmış maydonozu harmanlayın.
-Yumurta ve sütü iyice çırpın
-Bir tavada tereyağda unu kokusu çıkana kadar kavurun. süt yumurta karışımını ekleyip topaklanmadan karıştırarak kıvam almasını bekleyin.Tuz karabiber ilave edin.
-Büyükçe bir kasede beşamel sosu peynirli harcı karıştırın.
-Orta boy kare fırın kabına  tamamını alın. Üzerine rende kaşarı yayın ve sıcak fırında içini çekip üzeri kızarana kadar pişirin.
- İlk sıcaklığı geçince dilimleyerek servis edin



5 Şubat 2014 Çarşamba

Sağlıklı güzel bir sebze yemeği ile size merhaba demek istedim.


     Eski bir Sana kitabından yapmaya alıştığım terbiyeli etli kereviz yemeğini ailece çok severiz. Halkımızın hala kerevize çok ilgiyle yaklaştıklarını sanmıyorum,  genelde zeytinyağlısı tercih edilse de bunu denemeyenlere mutlaka denemelerini öneririm.
    Çalıştığım işyerinde her yemek gibi bunu da  müthiş bir lezzette pişirirler. Bu piştiği zaman hiç kaçırmamaya dikkat ederim. Kıvamı terbiyesini ayarladığınızda çok sağlıklı ve leziz bir yemek olduğunu sizde göreceksiniz.





Tarifi aldığım kitaptan okunabiliyor( üzerine tıklayıp büyütebilirsiniz), sadece bir adet patates ilavesi yaptım, Etini de önceden pişirdim o kadar..



3 Şubat 2014 Pazartesi


Merhabalar,

Soğuk ama güneşli güzel bir kış haftası diliyorum..

     Can ın doğum gününe yaptığım bu börek mönüde en çok beğenilen börek oldu. Bizde hafta içi gelen misafirlerimize yeniden yaptık. bu böreğin güzel bir yanı da tavuğu toplu alışverişimizde aldığımızda böreği de hazırlayıp buz dolaba veya derin dondurucumuza koyabilmemiz.. Gerektiğinde iki saat önce çıkartıp böreği pişirebiliyorum...


Malzemeler:
6 adet taze ve ince yufka

Ara sosu:
1 kase eşit ölçüde sıvıyağ ve su

İç malzemesi:

1 adet tavuk göğsü
3 sap pırasa
2 adet iri havuç
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı soya sosu
3 yemek kaşığı sıvıyağ
 tuz, karabiber

Üzeri için:  Galeta unu


Hazırlanışı:

-Tavuk göğsünü bir baş soğan ve tane karabiberle pişirin, soğuyunca  didikleyin.
 -Sıvıyağla  suyu çırpın arasına sürmek üzere karışımını hazır edin.
-Tepsilerinize pişirme kağıdı serin , Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. 
-Tavaya sıvıyağ koyun, çok ince doğranmış ve yıkanmış pırasaları ve rendelenmiş havuçları sarımsakla birlikte yumuşayana kadar soteleyin. 
-Üzerine tavukları ekleyin karabiberle tatlandırın çok az tavuk suyundan ilave edin beş dakika daha pişirip ocaktan alın soğumaya bırakın.
-Soya sosunu ekleyip tuzuna bu aşamada karar verin( soya sosu oldukça tuzludur)
-Her yufkanın üzerine su + yağ karışımından sürün yufkayı dörde bölün. geniş kenarlarına iç harcından koyup kalınca sigara böreği gibi sarın, su yağ karışımına maşa yardımıyla batırıp çıkartın ve iyice süzün 
-Bir tabakta önceden hazırladığınız galeta ununa her tarafını bulayıp tepsiye aralıklı olarak dizin..Fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.



CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı