Yeni Yıl

1 Eylül 2014 Pazartesi

      Tam bir meze tutkunuyum, hem yemekten hem hazırlamaktan  müthiş keyif alıyorum.. Çünkü bir sofra hazırlarken tekdüzelikten ziyade farklı tatları farklı sunumları denemekten çok hoşlanıyorum. Örneğin herhangi bir ana yemek yanına her defasında klasik bir salata yapmak yerine ya o salatanın içeriğini  değiştiririm ya da bir mezeyle sofrayı tamamlarım.  Bu tarifi yine gece yarısı izlediğim bir TV programından  tabletimin not defterine yarım yamalak kaydetmiştim. İyi ki de kaydetmişim..

     Domates kurusunu belli miktarda güvendiğim adreslerden alıp, iyi kalite zeytinyağ, tane karabiber, sarımsak,taze biberiye ve biraz tuz ile kavanozlara hazırlayıp her daim buzdolapta muhafaza eder, gerektikçe de tüketirim. Kurutulmuş domatesin  bir çok faydaları olduğu bir gerçek.. 
Şimdi kurutmanın tam da zamanı,yok eğer uğraşmak istemiyorsanız güvendiğiniz adreslerden temin edin ve bu güzel lezzetten kendinizi mahrum etmeyin. 

Malzemeler:

Kurutulmuş domates
Sarımsak
Kırık Yeşil zeytin
Ceviz
Ezine peyniri
Dereotu
Taze fesleğen
Yaban mersini
Zeytinyağ
Nar ekşisi
Kavrulmuş susam



Hazırlanışı:
Ölçüleri tamamen opsiyonel verdim, siz damak zevkinize göre ayarlayıp hazırlayabilirsiniz. burada dikkat edilecek nokta birbirinin tadını bir diğer malzemenin bastırmaması..

1. Aşama-Domates kurusunu önceden alıp sıcak suda birazcık  şişirin ve süzün bir kavanoza kıyılmış sarımsak, tane karabiber, ve bir miktar tuz ile kat kat doldurun üzerini geçecek kadar iyi kalite zeytinyağ ekleyin ve kavanozunuzun kapağını sıkıca kapatın ara sıra kapalı kavanozu ters yüz edin karışmasını sağlayın,  buzdolapta muhafaza edin. bununla bir çok farklı lezzette meze salata yapabilirsiniz.. 

2. Aşama- Daha önce hazırlamış olduğunuz kavanozdaki domateslerden dilediğiniz kadarını kesme tahtasında incecik doğrayın servis tabağınıza alın, yağından da bir miktar alın. 
Ezine peyniri elinizle gelişigüzel parçalayarak ekleyin.
Cevizi mutlaka bıçakla kıyın ekleyin.
Yeşil zeytini eğer zamanınız varsa önceden dilediğiniz baharatlarla ve zeytinyağla soslayıp bekletin öyle  ilave edin.
Çok ince kıyılmış dereotu ve fesleğeni ekleyin.
Yaban mersinlerini ikiye bölüp ekleyin..(Yoksa kullanmayabilirsiniz)
Finalde ise nar ekşisi, tuz, zeytinyağ ve tane karabiberle bir sos hazırlayın mezenize ekleyin karıştırın.  Geçin karşısına ve o gün olumlu olumsuz her ne yaşadıysanız yaşayın unutun gitsin bu güzelliğin tadına varın. 

Not:
 ( Tane karabiberleri domates kurusu hazırladığınız  kavanozunuzdakilerden kullanmanızı öneririm. önce uygun bir şekilde ezin ve sosa ekleyin.






0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı