Yeni Yıl

8 Ağustos 2014 Cuma

       Bir hafta sonuna daha geldik, günler ne kadar hızlı geçiyor sanki dünmüş gibi yeni yıl, mart, nisan diyorduk bakın yazı bitirmek üzereyiz.. Biz güzel bir karadeniz gezisi yaparak dinleneceğiz zannetmiştik ama sanki bir hafta da deniz tatili yapsak fena olmayacak gibi.. Bakarsınız bu sefer de gitmeyi planladım yerlerden seslenirim sizlere belli mi olur..  Eylül benim bereketli ve en şanslı ayım olur her zaman bu sefer de böyle olacak..JJJ

Her gününüz bol sağlık, sevgi dolu ve afiyette geçsin olur mu? 

Adıyaman mutfağına ait olan bu kebabı da evde çok kolaylıkla yapabilirsiniz. Tarifiadını bile hatırlamadığım bir TV programında seyrettim tabi gece yarısıydı ve yutkunum yatmaktan başkaca elimden bir şey gelmedi ama ertesi gün bunlar yapıldı gördüğünüz gibi..

Orijinal tarifi harlı ateş üzerine oturtulan bir saç üzerinde yapılıyor, ama sizin sacınız yoksa geniş bir tavada da gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz.



Malzemeler: (4  kişilik)

1 kg. ince biftek
1 kase Kuyruk yağı( bazı büyük marketlerde satılıyor, yoksa tereyağ)ben tereyağ kullandım.
3 adet domates (1 cm kalınlıkta  halka dilimlenmiş)
Yeşil sivri biber
 Sarımsak (kabuklu kullanılacak)

Marine etmek için:  tuz, kekik, pul biber 

Hazırlanışı:
Tuz, kekik, ve pul biberi bir kapta harmanlayın bunu etlerin yüzeyine bolca sürün ve üzerini streçleyip en az yarım saat bekletin.
Kuyruk yağını ya da tereyağını küpler halinde doğrayın. 
Sacınızın kenarlarına halka halka kestiğiniz domatesleri, ortasına yağları, biberleri ve kabuklu iri diş sarımsakları yerleştirin harlı ateşte iyice kızarmalarını sağlayın. 
Domateslerin suyu ortada yağa karışınca çok fazla ölgünleşmeden domatesleri bir tabağa alın biberler kalsın. Sac a bu sefer etleri dizin arkalı önlü iyice kızarana kadar pişirin. Servis tabağına da aynı konumda dizin sarımsakları kabuklarından ayırın etlerin yanına koyun ve taze yeşillikle süsleyip sıcak servis edin..

Tadı çok güzel oluyor pratikliği düşünüldüğünde davetlerinizde de kolaylıkla yapabileceğiniz için şiddetle tavsiye ederim.






0 yorum:

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Yukarı