Yeni Yıl

25 Nisan 2013 Perşembe



Kalp bir bahçe gibidir.
 Onda mutlaka birşeyler bitecektir.
O halde güzel şeyler ekin ki güzel şeyler bitsin.






MALZEMELER:
1 SU BARD. YEŞİL MERCİMEK ( HAŞLANMIŞ)
1 SU BARD. HAVUÇ ( KÜP KÜP DOĞRANMIŞ)
1 SU BARD. PATATES ( KÜP KÜP DOĞRANMIŞ)
 1 ADET KURU SOĞAN
 1 SU BARD. MISIR ( HAŞLANMIŞ
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
TUZ, KARABİBER,  
KIYILMIŞ TAZE NANE VEYA MAYDONOZ



YAPILIŞI:
TEREYAĞDA YEMEKLİK DOĞrANMIŞ SOĞANI VE HAVUCU SOTELEYİN.
SALÇAYI KOYUP BİR KAÇ DAKİKA DAHA SOTELEYİN
PATATES, MISIR VE MERCİMEĞİ EKLEYİN, BİRAZ SICAK SU EKLEYİN.
TUZUNU KARABİBERİNİ AYARLAYIN.
TENCERENİN KAPAĞINI KAPATIP PATATES VE HAVUÇLAR YUMUŞAYANA KADAR PİŞİRİN.. SERVİS YAPARKEN YEMEĞİN  ÜZERİNE KIYILMIŞ MAYDONOZ VEYA NANE SERPİN. 

16 Nisan 2013 Salı


Fundamoda adlı blogta çok güzel bir hediye var.
Kazanmak isterseniz buyrun!


 Denizden gelen bu lezzeti hala denemediniz mi? benden söylemesi.. Eğer midye sever biriyseniz tarifimi birebir uyguladığınızda bana hak vereceksiniz. Bu tarifim yıllarca Ankara'da  sakarya caddesinde  hizmet veren ama sonra kapanan Otlangaç'a.. ait. Öğle paydosunda eşimle sık sık gider burada midye tava yer dönerdik. Tarif  de onlardan. Ailece çok sevip sıkça yapmama rağmen buraya yazmamış olduğumu farkettim.

Midye Tava

1 paket ayıklanmış dondurulmuş iç midye
( Metro Gros marketten alıyorum)

Bulamaç harcı için:

2 yumurta
1 kutu bira
1 çorba kasesi un
Bir tutam tuz

Midyeleri bulamak için ayrıca 1 su bard. un, tuz

Hazırlanışı:

1- Tarator sosu tarife göre hazırlanır.
2-Midyeler ılık suda çözdürülür. süzgece alınır. fazla suyu varsa havlu kağıt üzerinde emdirilir. Pratik olması açısından dilerseniz çöp şişlere bu esnada dizebilirsiniz
3-1 bardak un yayvan bir tabağa alınır. içine az tuz atılıp karıştırılır.
3-Bulamaç malzemesi pütür kalmayana dek iyice çırpılır. 
4-Geniş bir tavaya sıvı yağ konur ısıtılır.
5- Midyeler tek tek önce una sonra bulamaca batırılıp çatalla alınarak yağa atılır ve her tarafı nar gibi kızartılır. Midyelerin birbirine yapışmaması için tavayı çok doldurmamak gerekir.  
  


Orijinal Tarator tarifi:

1 çay bard. ceviz içi
1/2 çay bard. ılık süt
1/2 limon suyu
4-5 dilim ekmek içi
2 diş sarımsak
Tuz karabiber
Hazırlanışı:
Tüm malzemeyi dişe değecek irilikte rondodan geçirin..  

Serviz tabağına taratoru, yanına da sıcak midye tavayı koyun, afiyetle yiyin..





10 Nisan 2013 Çarşamba

Yeni gün, size umutlarınızı, huzurunuzu, yüreğinizin hak ettiği güzellikleri getirsin..

 


Kıymalı Kabak dolması

Malzemeler:
5 adet sakız kabağı
250-300 gr.orta yağlı kıyma
1 kahve fincanı pirinç
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1/2 demek kıyılmış dereotu
1 kahve fincanı Zeytinyağı(yarısını iç malzemeye yarısını üzerine kullanıyorum.)
2 tatlı kaşığı biber salçası (salçanın 1 kaşığını dolmaların üzerine sulandırarak kullanalım)
Tuz, karabiber, fesleğen 



Hazırlanışı:
Kabakların kabuğu kabak oyacağının tırtıklı kısmı ile temizlenir. içleri oyulup yıkanır. suyunun süzülmesi için ızgaraya ters çevrilir.
Tuz ve taze çekilmiş karabiberle içleri ovulur.
İç malzemesi için soğan ve sarımsak incecik doğranır. Bir kasede bütün malzemeler salça ile yoğrularak hafif suluca olacak şekilde hazırlanır. Tuz, fesleğen ve karabiber ile tatlandırılır en son dereotunun yarısı eklenerek çok sıkıştırmadan kabaklara doldurulur.
Yanyana tencereye dizilir. Kalan sıvı yağ, salça ve1 çay bard sıcak suyla karıştırılır.
Dolmaların üzerine gezdirilerek önce harlı sonra kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirilir.
Servis yaparken kalan dereotu üzerine serpiştirilir.( ben dereotundan ayırmayı unutunca üzerlerine kullanamadım)

Not:
- Özellikle etli veya kıymalı yemeklerde yağ oranını oldukça düşük tutmaya çalışırım, bu yüzden kabak dolmasında da kullandığım yağ bize göre yeterli geliyor.
-Kabak, patlıcan gibi dolmaları hazırlarken tabanına çatalla delik açarsanız pişirme suyunu buradan alıp  piştiklerinde içleri kuru kuru olmaz.


   

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı