Yeni Yıl

28 Ocak 2013 Pazartesi


Merhabalar sevgili blog takipçilerim nasılsınız bakalım? Yeni yılla birlikte ufak tefek aksilikler, hastalıklar yine bizimleydi ama çok şükür halledilecek türdendi. Bu süre zarfında bloğumla çok da ilgilenemedim.Bu arada sağolsun Onur (damadım) "bloğa yeni bir çehre kazandıralım anne" deyince canıma minnet oldu, zira teknolojiyi onlar kadar yakından takip etmem mümkün değil.Dolayısıyla bu konularda bana büyük yardımları oluyor. Çok teşekkür ederim oğlum..

Yeni yıl için hazırladığımız soframızın fotoğraflarını sizlerle paylaşmak üzere arşivlemiştim. Sofra hazırlamak çok sevdiğim uğraşlardan birisi zaten, bende sevdiklerimin istekleri doğrultusunda gördüklerinizi hazırladım.Nasıl güzel olmuş mu?



Acılı Antep ezme / Kurutulmuş domates mezesi

Renkli Mantar salatası



 Haydari







 Köz patlıcan salatası

 Avokado salatası



 












 Humus








Fırın poşetinde limonlu biberiyeli tavuk



İç pilav







Veee kokinalarım... İnşallah bunları seneye kadar saklamayı başarırım..

Hepinize sevgi dolu yeni bir hafta diliyorum sağlıkla esenlikle kalın, kendinize dikkat edin olur mu?
 

17 Ocak 2013 Perşembe

Ölçülerini birebir uygulayarak  tarifi denemenizi öneririm. Bu keki sade veya her türlü süsleme için yapabilirsiniz. Yumuşacık dokusuyla nefis oluyor.







Malzemeler:

3 yumurta
2 kahve fincanı un
2 kahve fincanı yumuşak tereyağ
1 yemek kaşığı mısır nişastası( buğday nişastasıda olur)
2 kahve fincanı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı Kakao
parça çikolata
sade bir kekle yapacak olursanız sadece un miktarını 3 e çıkartmanız yeterli olacaktır.Kakao ve çikolata koymayın.

Krokan yapımı:

1 su bard. şeker
l su bard. ceviz
1/2 limon suyu

Tavaya şekeri limonu ve kırık cevizi koyup şekerin tamamen erimesini sağlayın karamelleştiğinde tavayı tezgah üzerinde bir pişirme kağıdı üzerine döküp yayın. krokan soğudukça  sertleşecektir. Küçük parçalar haline getirin, pastanızda kullanın.

Hazırlanışı: 
Öncelikle fırın 160 dereceye ayarlanır. Kuru malzemeler elekten geçirilir. Cam kasede yumuşak tereyağ ve şekeri krema kıvamını alana kadar mikserle çırpılır.
Oda sıcaklığında yumurtalar tek tek eklenir ve tekrar çırpılır. kalan kuru malzemeler ilave edilip kaşıkla karıştırılır. 
Kelepçeli kalıbın tabanına pişirme kağıdı serilir, üzeri ve çemberin kenarları yağlanır. 
Kek hamuru kalıba boşaltılıp fırının orta rafında 40 derecede pişirilir. 
Kürdan testiyle pişip pişmediği kontrol edilir.
Pişen kek fırında bir süre tutulur ve daha sonra tezgaha alınıp kelepçesi açılarak ters çevrilir bu aşamada pişirme kağıdı alınır ve servis tabağına konularak üzerine pudra şekeri elenir .Veya benim gibi hazırlamak isterseniz keki ikiye kesip, krema ve krokAnla tamamlayın

Not:
-Ben yoğun çikolatalısını krokanlı -cevizli olarakta denedim. Kekinizi herhangi bir sıvı ile ıslatmanıza gerek kalmıyor çünkü yoğun ve nemli bir dokusu oluyor. Keki ikiye kesip krema sürdüm krokan hazırlayıp serpiştirdim ve yeniden bir kat daha krema sürüp kekin diğer katını kapattım üzerinde yine bir kat krema ve krokan uyguladım.
-Sade bir kekle yapacak olursanız sadece un miktarını 3 e çıkartmanız yeterli olacaktır.Kakao ve çikolata koymayın.

3 Ocak 2013 Perşembe

-

İncirli Kahve kremalı pastamızın tadı muhteşem, her yapıldığında övgüler alan bir tatlı. denemediyseniz mutlaka denemenizi tavsiye ederim..

-->
Not: (Tarif, Oktay ustanın) 
Bu ölçüler büyük boy diktörgen borcam için ideal oluyor.

Malzemeler : 
3 yumurta,
1 su b. un
7 adet kuru incir
1 su b. toz şeker
1 su b.ceviz içi
1 çay kaşığı. kabartma tozu

kahveli sosu için:

* 1,5 su b.su
* 1 çorba k. granül kahve
* yarım su b. toz şeker

Muhallebisi için:

* 1 litre süt
* 2 çorba k. nişasta
* 2 çorba k. un
* 5 çorba k. toz şeker
* 50 gr. tereyağı
* 1 poşet toz krem şanti

Hazırlanışı :

-Karıştırma kabına 3 adet yumurtayı kırın.
-Üzerine 1 su bardağı toz şekeri ilave edip çırpma teliyle krema kıvamına gelene kadar karıştırın. 
-Cevizleri iri olarak parçalayın.Cevizleri karıştırma kabına ilave edin.
-7 adet kuru inciri küp olarak kesin. Kuru incirleri karıştırma kabına ilave edip karıştırmaya devam edin.
-Daha sonra üzerine 1 su bardağı un ve 1 paket kabartma tozu ilave edip karıştırmaya devam edin. 
-Fırın kabına incirli karışımı boşaltın.Önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırıda yaklaşık 10 veya 13 dakika pişirin.

Muhallebi için;
-Tencereye 1 litre sütü ilave edin.Sütün üzerine 2 çorba kaşığı nişasta,2 çorba kaşığı un 5 çorba kaşığı toz şeker ilave edip çırpma teliyle karıştırarak pişirin.

-Kremaya daha sonra 50 gr tereyağı ilave edip karıştırmaya devam edin.

-1.5 su bardağı sıcak suyun içine 1 çorba kaşığı granül kahve ve yarım su bardağı toz şeker ilave edip karıştırarak granül kahveyi ve toz şekeri eritin. 

-Fırından çıkarttığınız incirlı tatlının üzerine kahveli şerbetini dökün.

-Muhallebi soğuduktan sonra üzerine 1 poşet toz şanti ilave edip kremayı iyice karıştırın. 

-İncirli tatlının üzerine kremayı ilave edin.Kremanın üzerine kakao veya ceviz kırıntıları serpip soğuduktan sonra servis edin.
Afiyet olsun.










CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı