Yeni Yıl

21 Mayıs 2012 Pazartesi




Dördüncü haftasına giren hastalığım artık beni benden bezdirdi:  Alerjilerim ve tek taraflı zatürre beni o kadar yordu ki artık bugün doktoruma ayakta değil de yatarak tedavi etmesini rica ettim öyle de olmalı.. Ayakta kısa istirahatlerle ve verilebilecek en ağır antibiyotiklerle durumum daha da kötüye gitti. Sizlerle belki kısa bir süre ayrı kalacağız ama buna çok ihtiyacım var gerçekten. Lütfen sağlığınızı ihmal etmeyin. Umarım en kısa zamanda sağlıklı olarak burada olurum. Hepinizi çok seviyorum. Herşeyin başı sağlık diye boşuna dememişler.. 

19 Mayıs 2012 Cumartesi








Artvin yöresine ait bu lezzeti kuzu etli veya tavuk etli de deneyebilirsiniz . Her ikisi de çok güzel ve doyumsuz bir yemek olacaktır. Ben bu sefer Kuzu etlisini yaptım. Hazır yufkalar gevşek bir şekilde rulo sarılır eşit aralıklarla şeritler halinde  kesilir ve tereyağ sürülmüş tepsiye yanyana dizilir  fırında altı üstü kızartılır. Daha önceden hafif salçalı ve suluca pişen kuzu etleri üzerlerine yayılır yufkalar yumuşayınca sıcak servis yapılıır.  


Not:
Yufkaları daha önce hazırlayıp derin dondurucunuzda kolayca saklayabillirsiniz. (Zaten genelde imece usulü yapılıp kurutularak gerektikçe tüketilen bir yemek çeşidi.).Misafirleriniz geldiğinde kısa zamanda yufkaları fırınlarken diğer yanda kuzu etini pişirip hemen servis yapabilirsiniz. 

9 Mayıs 2012 Çarşamba


ANNE

Tarihten bir yaprak o yorgun yüzün,
Her gün biraz daha soluyor anne.
İçime uzaktan gelen bir hüzün,
İnan ki şimdiden doluyor anne.

Günahsa yolundan saptıklarımız,
Bağışla çocukça yaptıklarımız,
Gözümün önüne gelince şimdi,
Gençliğim saçını yoluyor anne..

Günlerden arefe, işte top sesi
Evlerde son günün son telaşesi
Bir an şöyle yoksun diye düşündüm,
Bayramlar manasız oluyor anne..

Bir deniz bir derya akan bir selmiş,
Tam altmış bahardır esen bir yelmiş,
Sonunda bir tufan haberci gelmiş,
Ayrılık kapıyı çalıyor anne..

Bir kere yanarsa bir daha sönmez,
Bağrıma bu ateş düşmeye görsün.
Bu yola çıkanlar geriye dönmez,
Gözlerim bir yere dalıyor anne.

Hasretin kapıya gelir diz çöker,
Son hatıran olur diktiğin son gül,
Onlarda her akşam boynunu büker,
Şefkatin burada kalıyor anne..

Son gonca gülünü, petek arını,
Yıllarca haykırdın çocuklarını,
Anneler cennetin anahtarını,
Tanrı nın elinden alıyor anne…

Şiirin yazarını ne yazık ki bilmiyorum , Lise yıllarımda şiir defterime alıp kaydetmiştim, zaman zaman alır okurum. (Sene 1976)


7 Mayıs 2012 Pazartesi





Güzelliklerle dolu dolu geçsin haftanız.. 


Pasta Kreması:

3 su bard. süt
2 çay bard. toz şeker
1 çay bard.un
1 paket toz kaymak tadında krem şanti
2 yumurta sarısı
2 talı kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya

Malzemeler, vanilya hariç bir tencerede muhallebi gibi pişirilir ocaktan alınıp vanilya ve toz krem şanti eklenir ve iyice çırpılır. Üzeri kabuk tutmaması için aralıklı olarak çırpılır, soğutulur.

Pandispanya Malzemeleri:
4 iri yumurta
3 Türk kahve fincanı un
4 Türk kahve fincanı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır veya buğday nişastası
3 yemek kaşığı ılık su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Üzeri için:
File badem, muz, dilimlenmiş çilek 

Yapılışı:
Yumurtalar ve toz şeker beyaz  kremamsı hal alıncaya kadar çırpılır.
Diğer tarafta un, nişasta, vanilya ve kabartma tozu birlikte elenerek karıştırılır, yumurtalara ilave edilir.
 Ilık su eklenir tekrar çırpılır. Tepsiye Pişirme kağıdı serilir üzeri yağlanır.
Malzeme tepsiye yayılır ve 180 derecede pişrilir. Tezgaha alınıp sıcakken bir bez yardımı ile pişirme kağıdıyla birlikte rulo sarılırarak pandispanyanın soğumadan şekil alması sağlanır. Sonra açılıp ılınması beklenir .
Kremanın yarısı üzerine yayılır isteğe bağlı olarak dilimlenmiş çilek ve muzlar yerleştirilir.
Rulo sarılır ve servis tabağına alınır. Kalan krema üzerine sürülür file bademler serpiştirilir ve çilek dilimleri ile süslenir.

4 Mayıs 2012 Cuma

Ekoseyi severmisiniz? ben çok severim.. Belli mi olur belki aradığınız ekose oradadır. Mor kadife Koltukta ekoseli bir çok görseller var hadi ne duruyorsunuz bir koşu gidin.

3 Mayıs 2012 Perşembe




      Merhabalar sevgili dostlarım, iki haftadır alerjimle boğuştuğumu yazmıştım. Hala da atlatamadım. Bu arada blog da birkaç gündür doğru dürüst ne yazı yazabiliyorum ne de yayınlayabiliyorum .Hadi ben çok anlamıyorum ama kızlarda baktılar bir türlü ayarsızlığın nereden kaynaklandığını bulamadılar. Örneğin yazı, taslaktayken normal ama yayınladığında yazının sağ tarafı kesilmiş olarak gözüküyor. Yazının tamamı bitince son düzeltmelerde hizalama yapacağım yok yapamıyorBu yaştan sonra neredeyse kalkıp bilgisayar kurslarına gideceğim.  Neyse bu helvanın da başına bir iş gelmeden yapıp sizlere ikram edeyim dedim.
       Bizim evde ne zaman balık yapılsa mutlaka yanına helva da  yapılır.. Tarif bloğumda kayıtlı, bakmak isterseniz burada . Hadi buyrun çekinmeyin hepimize yeter..

      Badem yerine bu sefer ceviz kullandım. İrmikle birlikte cevizi de kavurmanızı öneririm.

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı