Yeni Yıl

31 Ocak 2012 Salı

Hadi o zaman Mor Kadife koltuğa  geçelim..

 

25 Ocak 2012 Çarşamba

      Günler öncesinden hevesle yapılan hazırlıklar tamamlandı ve benim son iki gün kala hastalanmama rağmen minnoşumuz Can 'ın 1. doğum gününü kutladık arkadaşlar... Yapmak istediklerimizi iyi kötü  hallettik ve sevdiklerimizle  birlikte olduk. Babasının ve annesinin yanında kuzum nasılda mutluydu.   



    Canım iyi ki doğdun, Allah analı babalı sağlıkllı nice yaşlar, ömürler versin.
Her aşamasında yeğenlerimin, ablamın, halasının  Can bey'e ne alalım yarışına girdiği doğum gününde çok neşeliydi üstelik çok da kısmetliydi...detayları yazmam gerek.
   Doğum gününde, Pastaneden blog sahibi  tatlı İzgün, sürpriz yapıp Can için, kızların çok sevdiği ve istediği renk renk ve çok lezzetli  makaronlarından ( tam 50 adet) hazırlayıp son gün kargoyla bize ulaştırıp sürprizini yaptı sağolsun. 

















       Çok sevdiğimiz arkadaşlarımız Bilgoş ve sevgili eşi Salih bey, her zaman olduğu gibi elleri kolları dolu dolu geldiler. Sevgili Bilgoşumuz, Can ın hediyesinin dışında en lezzetlisi onun elinden çıkan elmalı kurabiyeleri, bol kepçe ölçülerle yapmış, üstelik özel kristal hediye pasta tabağına yerleştirmiş.




    Yine benim için, içine çiçek ekilen bir saksı almış..(Daha sonra o tabağın ve saksının fotoğrafını sizinle paylaşacağım)Bu güzel kadın her seferinde benim kalbimi okuyor inanın..çok önceleri almak isteyipte alamadığım daha sonra da aradığımda bulamadığım çok orijinal bir saksı..
  Yeğenler ona keza yine birbirinden değerli hediyelerle, Üniversiteye hazırlanan Reyhan halası iki günlüğüne dersanesinden izin alarak İzmir' den, çok güzel hediyelerle geldi. Hepiniz sağolun varolun. 

     Doğum günü pastasının dışında menü benim görevimdi herşeyi evde kendim hazırladım severek ve özenle. Derya teyzesi konuklara verilmek üzere minik kavanozlar içine şeker hamuru kaplı kalp kurabiyeler yapıp koydu kapak üstlerine yine kendi hazırladığı etiketler yapıştırıp kırmızı kurdeleler bağladı. Babası ve dedesi davetiye ve evi süsleme işini üstlendi.
Kup keklerin üzerindeki şeker hamuru modelleri bu işi profesyonelce yapan Cafe Royal'den esinlendi. Gerekli malzemeler Derya'yla birlikte günler öncesinden pastacılık malzemeleri satan adresten temin edildi.. Doğum günü konsepti Canan ın çok sevdiği Winni the Pooh üzerineydi.  Peçeteler, bardaklar, pipetler, flamalar, balonlar herşey..dolayısıyla doğum günü pastasında da bunlar yer aldı. Pasta Liva' ya sipariş verildi, gerçekten çok güzel hazırlamışlar. Görüntüsü kadar tadı da muhteşemdi. 



Menü de olanlar;











Z. yağlı yaprak sarması
Tavuklu rulo börekler
Yalancı su Böreği 
Közlenmiş patlıcan salatası
Zeytinyağlı barbunya
Anneanne kurabiyesi( oğluşumun Vahide annesi yapıp getirmiş sağolsun)
Paneli mercimek köftesi
Makaron
Şeker hamurlu muffinler
Elmalı kurabiye
Ahududu+portakal şerbeti
Çay

(Tarifler sırayla gelecek)




19 ocak esas doğum günün olduğu için o akşam da minik bir pasta kestik. Yanındakilerde doğum gününe yapacağımız kupkeklerin üzerleri için hazırlanan şeker hamuru arılar ve çiçekler..





Peçetelere Paşabahçe'den aldığım magnetleri  tutturdum sonrada hanımlara hediye ettik.


Bu kavanozları Derya bir koli (105 adet)sipariş vermiş kalanı kendine sakladı..




Renkli  badem drajeler ve jelibon kavanozları


Ev magnetler herkesin evi olsun dileğiyle yapıldılar..








Can' da partiye gelenleri kapıda karşılıyor..







18 Ocak 2012 Çarşamba

Günaydınlar hepinize..Ankara soğuk mu soğuk. Ben yazımı yazarken bile ince ince yağıyor. Olsun kış kışlığını bilsin değil mi? Bloğuma konuk olan hre birinizin o sımsıcak yüreklerine benden de sımsıcak sevgilerle.. nasılsınız bakalım? Umarım herkes iyidir. Sizlere bugün yemek tarifleri yerine Güzel Ankara'mdan kar manzaraları yollamak istedim. Ankara da yaşamayanlar Ankara'yı ne kadar çok sevdiğimizi anlayamazlar . Gençlik parkıyla, Kuğulu Seymenler  parkıyla Anıt kabriyle, Kızılay meydanıyla, Gar'rıyla,  Ankara Kale'siyle sayamadığım daha bir çok güzellikleriyle bambaşkadır.  Ben çocukluğumdan beri Ankara'dayım ve Ankara 'lı olarak kabul ederim kendimi.  Varsın baba kütüğü başka yeri göstersin, bilmem ki oraları yıllardır gitmemişim görmemişim oysa burası çocukluğumun, gençliğimin hatta tüm hayatımın en güzel anılarını saklar her noktasında.. Lise yılları insanın hayatında en güzel yıllarıdır derler. Liseyi Opera Ticaret lisesinde okudum o zamanlar yıl sonuna doğru  öğretmenlerimizin bilgisi (onlar karne doldurmakla meşgul olacakları için bize izin verirlerdi.) dahilinde okulda kalmaz, doğru Gençlik parkına giderdik cebimizde  şimdiki gençler gibi öyle bol harçlıkta bulunmazdı, ama bir sandvici bile alır severek paylaşırdık .Arabası olan bir arkadaşımızın arabasına üstüste doluşur kahkahalarla gezerdik. Kar topu oynardık doyasıya..Gözlerimizin içi kaygısızca gülerdi ve nasıl bu kadar neşeli olduğumuza bakar şaşarlardı. Bazen dondurma alacak paramız olmazdı da, dondurma canımız istediğinde başka başka masalarda oturan, aileden zaten zengin gelen arkadaşlarımıza dondurmacıyı yollar bize dondurma ısmarlamalarını söyletirdik.
Şimdi bu satırları yazarken her zaman olduğu gibi bugünde yine o günkü heyecanı duydum. Kızlarımın çektiği ve bir arkadaşımdan gelen Ankara' da kar fotoğraflarını da görünce sizlerle de paylaşmak istedim. Ne zaman kar yağsa fırsat yaratarak Gençlik Parkında  yürümeye bayılırım..Hadi bu sefer birlikte gezelim ne dersiniz?


Seymenler Parkı




Kuğulu Park, hala çok güzel ..


Bahçemizdeki güzellik














Kayseriden hediye gelen sucuklar kar yağınca  mangal oldular.. 




Bahçemizden





16 Ocak 2012 Pazartesi




Güzel bir hafta dileğiyle merhabalar..

 
Bir tarif bu kadar mı tam ölçülü ve kıvamında olur, ben bu tarifte bunu fazlasıyla gördüm, tadanlardan tam not aldım ve inanın çok da kolay yapılabilen bir ev baklavası oldu..dahası artık benim favori baklavam oldu. 
Birisi Fındıklı diğeri cevizli olarak iki tepsi yaptım ikisi de birbirinden nefis lezzette oldular. siz damak zevkinize bağlı olarak nasıl isterseniz öyle iç malzeme kullanın..

Arnavut Baklavası (tarif Sevim in gelinleri Elif e ait)


Malzemeler:
  • 1 paket baklava yufkası
  • 4 yumurta
  • 1 kutu ekşi krema (200ml)
  • 2 bardak seker
  • 2 bardak sıvıyag
  • 1,5 bardak irmik
  • 1 kabartma tozu
  • 400 gr cekilmis fındık
serbeti icin:
  • 3 su bardak seker
  • 3 su bardagi su
Yapilisi:
  1. seker ve suyu kaynatip limon suyunu katiyoruz, bir süre daha kaynatip kenara aliyoruz
  2. bu arada, yumurta, seker, siviyag, eksi krema, irmik ve kabartma tozunu derin bir kaba alip cirpiyoruz
  3. 2 baklava yufkasini masaya acip
  4. üzerine hazirladigimiz karisimdan bir kepce döküp, yayiyoruz
  5. üzerine cekilmis findik serpiyoruz
  6. fazla sıkmadan rulo seklinde sariyoruz
  7. uzunlamasina firin tepsisine yerlestiriyoruz
  8. baklava yufkalari bitene kadar bu islemi tekrarliyoruz (firin tepsisi tam yetiyor)
  9. keskin bir bicakla uzun seritleri istedigimiz büyüklükte kesiyoruz
  10. üzerine siviyag gezdiriyoruz
  11. önce firini 250 dereceye isitiyoruz baklavayi firina sürünce 180 dereceye kisip üzeri kizarana kadar pisiriyoruz
  12. baklava bir yarim saat dinlendikten sonra üzerine ilik sebeti döküyoruz
Not:
Fotoğrafta yufkanın katları maalesef net çıkmamış. çok fonksiyonlu makine ile fotoğraf çekmeyi hala ben öğrenemedim kızlar bu konuda en büyük yardımcım.. inşallah tekrar denediğimde daha iyi bir foto koyarız.
Tarifi sevgili Sevimle in bloğundan not etmiştim aynen uyguladım hatta bir tepsi fındıklı bir tepside cevizli olarak bayram tatlısı  yaptım. Malzeme ölçüsü gerçektende tam bir tepsilik olarak denk geldi. her ikisi de lezzet açısından çok güzeldi siz dilediğiniz iç malzemeyle yapın ama mutlaka yapın derim. çok teşekkürler sevim Hn..

10 Ocak 2012 Salı

Sabahtan beridir kar durnaksızın yağıyor. Bazen lapa lapa, bazen tipi şeklinde.. öyle çok dondurucu soğuk yok. Buradaki güzel tarifleri okudunuz, baktınız çok değerli yorumlar bıraktınız, beğenenler notlarını aldı ve başka işlere koyuldunuz değil mi? Ama ben de bu arada boş durmadım sizin için sanal geziye çıkıp yatak odalarınıza birbirinden güzel nevresimler beğendim.  Öncelikle kasvetli kış gününe inat şöyle çiçeklerle bezenmiş güneşin içinizi ısıtan renklerde olanlardan satın aldım. Eminim bunlar hepinizin içini ruhunu aydınlatacak . merak ettiyseniz hadi birlikte geçelim öbür bloğuma



...diye devam ediyor.


9 Ocak 2012 Pazartesi

Umarım hepinizin keyfi yerindedir..Güzelliklerle dopdolu bir hafta dileyerek güzel bir salata tarifiyle karşınızdayım. Salatayı Aralık ayı komşu günümüzde yapmıştım. Önceden aldığımız karara sadık kalarak mönümüz pide,1 veya 2 çeşit salata ve  tatlıdan oluşuyor. Tatlı olarak Arnavut baklavasını, salata olarakta buğdaylı kabak+havuç salatası ve yeşil mevsim salatası hazırladım.  Daha önceden derin dondurucuda hep hazır bulundurduğum aşurelik buğdayı bu defa salataya ilave ederek farklı bir lezzet olmasını istedim. Buğday ilave fikrini daha önce sevgili Filiz'in... bloğunda okumuştum   Gerçektende çok hafif bir o kadar da doyurucu salata bence. Malzemeler her zaman elinizin altında bulunan havuç süzme yoğurt, mayonez, yeşil kabak, dereotu. tuz karabiber zeytinyağ ceviz veya fındık ve limondan ibaret..






Kırmızı- beyaz masam









Malzemeler: (Büyük servis Tabağı)


4 adet iri kabak
2 orta boy havuç
1 kase süzme yoğurt
1 su brd. iri çekilmiş fındık
1 kase pişmiş yarma/ buğday
2 yemek kaşığı mayonez
Tuz, karabiber, limon, zeytinyağ
1/2 demek kıyılmış dereotu


Yapılışı:
Havuç ve kabakların kabuklarını soyun, rendeleyin. Bir tencerede sıvıyağda 5 dakika kadar soteleyin. ılınmaya bırakın diğer tarafta çukur bir kaseye yoğurdu, ezilmiş sarımsağı ve mayonezi koyup pürüzsüz olana kadar karıştırın buna sotelediğiniz kabak-havuç karışımını, buğdayı ilave edip karıştırın. Tuzunu, karabiberini kıyılmış derotunu ve fındığı ilave edin. Servise yakın önceden hazırladığınız limon -zeytinyağ karışımı sosu dökün tekrar karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerini süsleyin.. afiyetler olsun efendim.






Mevsim Salatası

Malzemeler:
Kırmızı küçük turp
Kiraz domatesler
Aysberk atom salata
Salatalık, roka
Kırmızı papya biber
maydonoz, dereotu

Sos:
limon suyu, zeytinyağı, kekik, kuru nane,
balsamik sirke 1 diş ezilmiş sarımsak


Not:.  Salatalarınızın soslarını ve tuzunu son anda ilave etmeye, taze çekilmiş karabiber kullanmaya özen göstermenizi öneririm.

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı