Yeni Yıl

28 Haziran 2011 Salı

Arkadaşlar Örgü kolik arkadaşımız çok güzel elişi bir şal hediye ediyor. Şayet elişinden hoşlanıyorsanız  sizde  uğrayıp bir göz atın. Ben çok beğendim..



















Blog adresi burada.. hepinize bol şans..

http://orgukoliktenorguler.blogspot.com/2011/06/cekilisime-davetlisiniz.html

21 Haziran 2011 Salı

Merhabalar, yeşil salata üzerinde yanyatmış bu lezzetli köfteler pırasalı.. Genelde bizde klasik zeytinyağlı pırasa yemeği yapılır ama bazen de farklılık olsun diye ya köftesi veya pırasalar kalınsa dolması yapılır.. Tarifi yazmadan burada önemle belirtmek istediğim,  köftelere ait fotoğrafın net ten, malzeme fotoğafının bana ait olduğu. Yaptığım köftelerin çok güzel ve net çekilmiş fotoğrafları benim aceleciliğim yüzünden yanlışlıkla silinince bende bunu belirterek emekle hazırladığım  tarifimi ısrarla yazmak istedim. 


Malzemeler:
250gr. kıyma
1 Yumurta
1 Orta boy kase ince kıyılmış pırasa
1 Adet kuru soğan
1 çay kaşığı karbonat
Tuz, karabiber,
Kıyılmış maydonoz,

2 Yumurta,

   Galeta unu



Hazırlanışı:
1- Pırasalar ve soğan çok az yağda yumuşayana kadar kavrulur, soğumaya bırakılır.
2- Malzemeler köfte kıvamında yoğrulur.
3- Gerekirse bir iki kaşık galeta eklenebilir.
4- Diğer tarafta ayrılan 1 yumurta yayvan bir tabakta iyice çırpılır, başka bir tabağa galeta unu konur
 5- Malzeme yarım saatliğine dolapta bekletilir.
6- Yassı köfteler hazırlanır, önce yumurtaya sonra galeta ununa bulanır ve çok az yağ gezdirilmiş tavada her  tarafı kızartılır.
7- Limon soslu yeşil salata ile servis yapılır.
   Afiyet olsun.

15 Haziran 2011 Çarşamba

Merhabalar, hepinize güneşli ve sımsıcak ama bunaltmayan, arada bir püfür püfür esen hatta şimdiki gibi ara sıra yağmur çiseleyen güzel bir yaz diliyorum. Bloglarda yoğun bir furya var malum.. Kremalı, krem şantili poğaçalar kurabiyeler vs.Pazar günü annemleri ziyaret günümüz olduğu için onlara birşeyler yapıp götürmek istedim , Bazen bir tarifi aradığımda o anda kimde ve nerde gördüğümü bir türlü bulamam bu tarif de böyle oldu. Kendi bildiğim birkaç tarifi harmanlayıp iki tarifi oluşturdum. Evde bir kutu krema ve iki paket (bir kutuda iki paket çıkıyor) krem şanti vardı bunlarla bir tatlı birde tuzlu denemek istedim. Kurabiye için kavrulmuş dövülmüş fındık ve krem şantileri, poğaça için de sıvı kremayı kullanmaya karar verdim. Sonuçta ortaya gecenin geç vaktinde mis kokulu çok nefis iki lezzet çıktı .Yarısı üç canavar tarafından  bitirildi yarısı da başına birşey gelmeden paketlendi annelere gitti. Buyrun..


Krem Şantili Kurabiye

Malzemeler:
2 paket toz krem şanti
1 su bard sıvıyağ (yarıyarıya yumuşamış tereyağ kullandım)
1 su bard. dövülmüş kavrulmuş fındık
3,5 su bard. un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet yumurta( sarısı içine beyazı üstlerine)
1 çay bardağı Pudra şekeri (büyük boy)

Yapılışı:

Fındığın yarısı ve pudra şekerinin 1/3 i  üzeri için ayrlıp diğer malzemelerle bir kapta harmanlanır (hamur birazcık kumlu gibi olacaktır telaş yapmayın) Normal hamur gibi toparlamaya çalışmayın, streç filme sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin çıkartıp avcunuzda yuvarlak toplar yapıp önce çırptığınız yumurta beyazına, fındık kırıklarına bulayın aralıklı olarak dizin ve 180 derecede önceden ısıtılmş fırında pişirin. Sıcakken pudra şekeri serpin. Fındığın kavruk kokusu ve krem şanti lezzeti çok nefis oluyor ve ağızda dağılan bir kurabiye ortaya çıkıyor.

Not:
 -Pudra şekerim az olduğu için üzerine serpemedim. Bu ölçülerle 2 fırın tepsisi kurabiye oldu.
 -Bu kurabiyeye damla çikolatanın veya toz fıstığın da çok yakışacağını düşünüyorum. Sonraki    denemelerimde bunları kullanacağım. 




Süt Kremalı Kolay Açmalar
Malzemeler:
1 kutu sıvı süt kreması 200ml. 
2 yumurta
2,5 su bard. un (belki az daha gerekebilir)
1 çay bard. ezilmiş beyaz peynir
1 kahve fincanı yumuşamış tereyağ 
1 kahve fincanı ayçiçek yağ
1/2 limon suyu
1 çay kaşığı karbonat
çörekotu, susam vs.
Bir çimdik tuz
Yapılışı:
Derin bir kapta sıvı kremayı, yumurtaları (birinin sarısı üzeri için ayırın)ezilmiş peyniri tuzu ve yağları koyup karıştırın . Bir kasede karbonatın üzerine limon suyunu döküp köpürmesini sağlayın unu azar azar ilave edip üzerine limonlu karbonatı ekleyin ve oldukça yumuşacık bir hamur elde edin. 10 dakika kadar buzdolabında dinlendirin. Hamurdan ceviz kadar lokmalar alıp parmak kalınlığında rulo yuvarlayın ve düğüm atar gibi kıvırıp tepsiye aralıklı dizin. üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu veya susam serpiştirin ve sıcak fırında pişirin..afiyet olsun..



Not:
- Peynir içine çok yakışıyor hem pratik oluyor uğraştırmıyor hemde istediğim şekli vermem kolay oluyor siz dilerseniz poğaça gibi veya farklı şekilde yapabilirsiniz.
-Uzun süre bayatlamıyor.
-Hamurunuzu mümkün olduğu kadar yumuşak tutun, pişerken daha güzel kabaracaktır.

10 Haziran 2011 Cuma

Arkadaşlar bu salata  bahar başından beridir arşivimi bekliyor bir türlü yazamamışım nedense.. Ahtapotu kardeşim Ankara'ya ziyarete geldiklerinde Çanakkale' den getirmişti aslında. Denizden çıkarılmış halinin de  resmi vardı ama ben o halini koymak istemedim hatta hazırlarken bile inanın ürktüm desem yeridir ama temizleyip belli işlemlerden geçiripte böyle salata olunca tadına da doyum olmadı.. Boyu abartısız 80cm-100cm. kadar vardı arkadaşlarıyla yakalamışlar ve köpük ambalaj içinde arabalarıyla bana getirmişler  ne de olsa abla bunu gereken lezzete ulaştırır..hayatımda hiç ahtapot temizlemedim ama tadının nefis olduğunu biliyordum bu yüzden de kolları sıvadım.. Ben size tarif olarak sadece 1 saat kadar düdüklü tencere de toz şeker ve su ile pişirdiğimi ve soğuyuncada her uzantısının ve vücudunun dış derisini kolaylıkla soyduğumu belirteyim. Ortaya pembe beyaz etli kısımları çıktı. Mısır konservesi, kıyılmış maydonoz daha sonra limon sızma zeytinyağı tuz karışımı sosla lezzet verdik. Lezzeti mi enfes ötesi bir şeydi.. ellerime sağlık..Belki deniz memleketindeki arkadaşlar bu lezzeti denemek isterler diye paylaşayım dedim.
Hepinize güzelliklerle dolu hafta sonu diliyorum.

Not:
İki orta boy kayık tabakta salata oldu. Neden restoranlarda fahiş fiyata satıldığını anladım, zahmetli ama  enfes bir meze..






6 Haziran 2011 Pazartesi

Yine çoğunluğu yağışlı, arkasından açan güneşle azıcıkta olsa yazı tatmaya çalıştığımız bir haftayı bitirdik sayılır. Bahçe sezonunu açtık dedim ama orada kaldık, geçen hafta sonu resmen bir içeriye bir bahçeye oyun oynadık desem yeridir.. Hepinize bereketli güzelliklerle, dostluklarla dolu bir hafta daha diliyorum..

Sevgili Tijen in bloğundan denediğim bu tatlıyı biz çok beğendik. hem çok hafifti hemde daha önce de Lorlu kurabiyede tattığımız gibi lor aroması çok yakışmıştı. Yapımı çok kolay, tek dikkat etmeniz gereken malzemelerinizi pütürsüz kıvamda hazırlayıp sıkma aparatında sorun yaşamamanız. Görüntü itibariyle davetkar, iştah açıcı.. çok çok güzel oluyor. Tavsiye ederim farklı tatları ve görüntüleri sevenlerin deneyeceklerinden eminim. 
Not: Tarifi orijinal ölçülerde veriyorum ama ben yarım ölçü ile denedim.




Malzemeler:

500 g tuzsuz lor, 4 adet yumurta, 2 çorba kaşığı toz şeker, 150 g un, 150 g irmik, 2.5 su bardağı süt, 120 g tereyağı, ½ paket kabartma tozu, 1 paket vanilin

Şerbet için:

3 su bardağı toz şeker, 3.5 su bardağı su, ½ limon suyu

Yapılışı:

Şekeri ve suyu tencereye ilave edip kaynatın. kaynamaya başladıktan 10 dk sonra limon suyunu ekleyip 2-3 dk daha kaynatın. Tencereye sütü ve tereyağını koyup kaynatın. Kaynamaya başlayınca bir kenara alıp üzerine irmiği ve unu ekleyip hızlı bir şekilde karıştırın. Tekrar ocağa verip 2-3 dk daha pişirin. Ardından bir kenara alıp soğutun. Yada mikser yardımıyla devamlı karıştırarak soğutun. Soğuduktan sonra önce vanilini ardından kabartma tozunu ekleyip mikser ile çırpın. Daha sonra yumurtaları teker teker ekleyip mikser ile çırpmaya devam edin. Son olarak tuzsuz loru da ekleyip tekrar mikser ile çırpın. Fırın kabını çok az yağlayın. Pasta kreması sıkma aparatı ile (Yıldız ucu tercih edin) hamuru tepsiye aralıklı olarak sıkın. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan 5 dk sonra üzerine ılık şerbeti döküp şerbetini çekmesini sağlayın. Dinlendirdikten sonra servise sunun. Arzu ederseniz üzerine hindistan cevizi veya fındık,fıstık,ceviz serpebilirsiniz.













CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı