Yeni Yıl

16 Temmuz 2010 Cuma


Sevgili dostlar,  tatil nedeniyle  sizlerden biraz ayrı kalacağım; Gittiğim yerde imkan bulursam tabi ki sizlerle olmak, sizlerin bloglarını okuyup yorum yazmaktan mutluluk duyacağımı biliyorsunuz..Ayrıca tatil mekanımızdan  içinizi açacak görüntüler ve güzel tarifleri de ilk fırsatta paylaşacağım.. hepiniz esen kalın.. Sizleri çoooook özleyeceğim.. 

13 Temmuz 2010 Salı

Bu iki tarifte önceki hafta sonu gelen misafirlerim için yapılmıştı. Tariflerini denedikten ve tam puan aldıktan sonra sizlerle paylaşmak istediğimi biliyorsunuz..Her iki tarifi de denemenizi öneririm çünkü gerçekten nefis olmuşlardı.


Kırmızı biber ruloları


















Malzemeler:
10 adet Kırmızı biber
1 kase beyaz veya tulum peyniri
2 yemek kaşığı krem peynir
3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
kıyılmış maydonoz veya dereotu (tercihe göre)
taze çekilmiş karabiber
zeytinyağı
Bağlamak için: taze soğan yaprakları

Yapılışı:
Biberleri ocakta her tarafı yumuşayana kadar közleyin ve hemen bir poşete koyup ağzını kapatın beklesin. Diğer tarafta peyniri, cevizi, krem peynir ve tuz karabiber malzemelerini rondoda çekin. Biberlerinizin kabuklarını dikkatlice soyun ve uzunlamasına ikiye kesin her dilimin iç tarafına bir tutam peynir koyup rulo yapın ve   her ruloyu sıcak sudan geçirdiğiniz soğan yapraklarını ile bağlayın. Uzun bir tabağa dizip birazcık zeytinyağı gezdirin ve servis yapın. Afiyet olsun.

Not: Biberleri hazır közlenmiş olarakta alabilirsiniz ama içinden küçük büyük karışık çıkma ihtimalini göz önünde bulundurun. Bu aperatifi önceden hazırlarsanız biberler birazcık sulanıp tabağı ıslatabiliyor mümkün olduğu kadar servise yakın saatlerde hazırlamanızı öneririm.
İç malzemesi olarak en çok izmir tulumu ve ceviz yakışıyor ama damak tadına göre dilediğiniz peyniri kullanabilirsiniz fakat biraz macun gibi kıvam verebilmeniz için içine krem peynir, labne veya mayonez eklemelisiniz.
İi ve uzunca düzgün biberleri seçerseniz her birini ikiye kesip hazırladığınızda iki rulo çıkacaktır..
Taze soğan yapraklarını sıcak suya daldırıp çıkartmalısınız,  çünkü biraz fazla tutarsanız eriyiveririler...

Yoğurtlu patates salatası


















Malzemeler:

8 adet orta boy patates
1 kase süzme yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
2 adet havuç
salatalık turşusu, kıyılmış maydonoz
tuz, karabiber

Yapılışı:
Patatesleri yıkayıp düdüklü tencerede tam sekiz dakika pişirin. Havuçları kazıyıp rendeleyin ve bir tutam zeytinyağında kendi suyu ile kavurun. Salatalık turşusunun bir kısmını süslemek için halka halka doğrayın, kalanını minik küpler halinde hazırlayın. patateslerin kabuklarını soyup sıcakken ezin arada birazcık iri parçalar kalabilir. havucu ilave edip karıştırın ve soğumasını bekleyin . küp doğranmış salatalık turşusunu, tuzunu, karabiberini ve zeytinyağını ilave edip tadını ayarlayın. Servis tabağına  doldurun, üzerini halka salatalık dilimleri ile süsleyin. Afiyet olsun.

Not:
Bu salatayı zeytinyağı ile yağladığınız bir kalıpla hazırlayıp  servis tabağına ters çevirerek sunum yapabilirsiniz. Patatesleri yanılıp rondoda ezmeye kalmayın çünkü hem tadını hem kıvamını bozarsınız.

8 Temmuz 2010 Perşembe


Kiş Hamuru  Tarif sevgili bloger arkadaşım http://www.evcini.com/2010/03/my-entry-2.html. ne ait..

Malzemeler: ( 26 cm. çapında tart kalıbı ile iki adet kiş  oluyor)

250 gr. (1 + 3/4 cup) organik un
150 gr. (2/3 cup) tuzsuz tereyağı
Yarım tatlı kaşığı (1/2 tsp) tuz
Bir fiske toz şeker
1 orta boy yumurta
1 yemek kaşığı (1 tbs) soğuk süt

Üst malzemesi: (Ben orijinal tarifteki ölçüleri bir adet hamuru kullandığım için biraz değiştirdim)

3 adet iri yumurta
2 yemek kaşığı organik un
200 ml. taze krema (creme fraiche)
1 su brd. günlük süt
1 tatlı kaşığı tuz, 1 adet kesme şeker
Yarım tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
300 gr. ıspanak

Tarif:

Tereyağını buzdolabından çıkarın. Bıçakla bir santimlik küpler şeklinde kesin. Hafifçe yumuşayana kadar bir köşede bekletin.

Genişçe bir karıştırma kabına, unu, hafifçe yumuşamış tereyağını, tuzu, şekeri ve yumurtayı koyun. Parmaklarınızın ucuyla ovuşturarak, bütün malzemeyi karıştırın. Hamur, ekmek kırıntısı gibi görününce, soğuk sütü ekleyin ve çabuk çabuk toparlayıp, bir buzdolabı poşetinin içine koyun. Torbanın içindeki hamuru, elinizle hafifçe düzeltin ve ona 10 cm. çapında bir disk şekli verin.

Hamuru buzdolabına koyun. En az iki saat bekletin *
Tezgahı ve merdaneyi hafifçe unlayın. Soğuttuğunuz hamuru, kalınlığı 3 mm. olana kadar açın. Soğuyan hamur ilk başta sert gelse de, siz yılmayın, açmaya devam edin.

Açtığınız hamuru 26 cm. çapındaki tart kalıbına yayın. Parmaklarınızla, hamuru kalıbın dibine ve kenarlarına hafifçe bastırın. Hiçbir yerde hava boşluğu kalmasın. Kalıbın kenarlarından merdaneyle geçerek, fazlalıkları kesin. Artan hamurları iki adet 12 cm. çapındaki tart kalıbında kullanabilirsiniz.
Bir çatal yardımıyla, hamurun dibinde ve yanlarında delikler açın. Böylece, hamur pişerken kabarmayacaktır. Hamuru tekrar buzdolabına koyun ve en az 2 saat daha dinlendirin. Eğer bu dinlendirme kısımlarını atlarsanız, pişirme sırasında hamurunuz çeker.

Fırını 190 derecede ısıtın. Kiş hamurunu buzdolabından çıkarın. Üzerine fırın kağıdını yayın. Ağırlık yapması için, ya eski bakliyatları koyun ya da başka bir kalıbı üzerine yerleştirin.

Bir tepsiye fırın kağıdı yayın. Üzerine, hazırladığınız kalıbı yerleştirin. Önceden ısıttığınız fırının alt rafında, 25 - 30 dakika pişirin. Ardından, hamurun üzerindeki fırın kağıdını, ağırlıklarla beraber kaldırın. Kiş hamurunu, rengini alması için 10 - 20 dakika arası - ki bu süre her fırında değişebilir - daha fırında tutun. Hamur yanmasın: kenarları altın sarısı olsun ve iç yüzeyi hafifçe pembeleşsin.

Pişen kiş hamurunu, tepsiyle beraber fırından çıkartın.

Not: *(ben bu aşamadan sonra hamurumu ikiye bölüp naylon poşette derin dondurucuya kaldırdım. Bir hafta sonra hamurun bir adetini dolaptan çıkartıp yarım saat bekleterek yumuşamasını sağladım. Merdane ile kalıp büyüklüğünde açtım ve yağlanmış tart kalıbına hamuru düzgünce yayıp üzerine de çatalla delikler açtım ve ıspanaklı malzememi dikkatlice boca ettim, fırının orta rafında ıspanaklı kısmı kıvam alana kadar pişirdim. Böylece hem zamandan kazanmış oldum hemde bana göre yediğim kişler kadar nefis bir tad elde ettim...

6 Temmuz 2010 Salı


Bir süredir internette Çin mantısı yapımında kullanılan yufkaları merak edip inceliyordum. Bunlar küçük daireler şeklinde hazırlanan ince ve şeffaf yufkacıklardı.

İnternette satışını görünce hemen inceleyip siparişi verdim, iki iş günü içinde teslimini yaptılar. Açıkcası üşenen biri değilim ama ben fiyatı açısından uğraşmaya değmeyeceğini  düşünerek hazır aldım.
O akşam yemeğimde yokken hemen bir paket çin mantısını tıpkı mantı içi gibi kıymalı iç hazırlayıp becerebildiğim kadar bükme işlemini yaparak önce tavada kızdırdığım tereyağında bir tarafını kızarttım sonra diğer taraflarını çevirip sıcak su ilavesiyle haşlanarak pişmelerini sağladım. Biz çok severek yedik. Hatta tamamını hazırlayıp bir kısmınıda sonra tüketmek üzere buzluğa kaldırdım.


Kısa vakitte mantı tadında bir yemek yemek isteyenler için ideal bir seçim olduğunu düşünüyorum. Hazır yufkaları ben internetten sipariş vermiştim fakat Ankara'da oturanlar Metro Gross Market'te bulabilirler.


 

CAFEDERYA

CAFEDERYA
Tasarım pastalar,kurabiyeler, cupcakeler. Ayrıca Ev yapımı hamur işleri, tatlılar, mezeler, yöresel lezzetler...

Atam İzindeyiz

Atam İzindeyiz

Blogroll

free counters

Popüper Yazılar

Blog Arşivi

Google+ Followers

Yukarı